10 Minuman Kopi Ais Terbaik di Starbucks (Dengan Gambar)

barista memegang minuman sejuk starbucks

Dengan pelbagai perisa perayaan yang boleh anda tambahkan pada sebarang minuman, kopi ais sentiasa bermusim di Starbucks. Walaupun ia mungkin dikaitkan dengan hari-hari musim panas yang berwap, kopi ais dengan beberapa pam sirap pudina boleh berfungsi sebagai minuman masa kecil untuk hari yang lebih ringan pada bulan Disember. Kami telah meninjau beberapa minuman kopi ais popular yang mungkin anda nikmati sepanjang tahun, serta petua kami tentang cara membuat sebarang pesanan pesanan istimewa.

pembahagi 4

10 Kombinasi Kopi Ais Starbucks Terbaik

1. Masin Karamel Cream Cold Brew – Best Sweet Brew Cold Brew

gula: 24 g
Kandungan Kafein: 185 mg (Grande)

Adakah anda masih ingat gula-gula krim karamel di barisan pembayaran semasa anda masih kecil? Begitulah kami membayangkan rasa minuman sejuk berkrim ini. Jika anda suka karamel dan minuman sejuk, yang ini pasti berbaloi untuk dicuba. Dengan hanya 24 gram gula, yang ini mencecah pertengahan jalan sejauh kemanisan, jadi ia tidak menjejaskan diet anda dengan teruk.


2. Brew Cold Cream Labu – Brew Sejuk Bermusim Terbaik

gula: 31 g
Kandungan Kafein: 185 mg (Grande)

Tahun ini, minuman penuaian khas Starbucks, PSL (latte rempah labu) berusia 21 tahun. Oleh itu, nampaknya betul bahawa Starbucks akan mencipta minuman serupa untuk generasi baharu peminat rempah labu dengan kopi dibancuh sejuk dan bukannya espresso, dan kemasan krim manis menggantikan susu berbuih. Pumpkin Cream Cold Brew dibuat dengan labu sebenar, tetapi helah untuk merawat ini ialah terdapat lebih banyak gula dalam cawan daripada sayur-sayuran. Anda sentiasa boleh meminta barista kejiranan anda untuk menahan sedikit sirap jika anda tidak mahukan pai dalam mulut anda.


3. Kopi Cold Brew Starbucks dengan Susu – Pilihan Cold Brew Klasik

gula: 3 g
Kandungan Kafein: 205 mg (Grande)

Tanpa sirap manis untuk menutupi rasa semula jadinya yang menyenangkan, Starbucks Cold Brew Coffee with Milk adalah untuk peminum kopi yang gemar dengan perkara mudah. Resipi ini menjadikannya asas tanpa gula, kalori atau lemak. Walau bagaimanapun, jangan jadikan ini sebagai kesenangan lewat petang anda; kandungan kafein melebihi 200 mg, menjadikan minuman ini salah satu minuman yang paling banyak dicas dalam senarai kami.


4. Kopi Ais – Terbaik untuk Kemanisan Sederhana dan Kafein

kopi ais starbucks
Kredit Imej: Olena Sergienko, Unsplash
gula: 20 g
Kandungan Kafein: 165 mg (Grande)

Kami fikir minuman ini seperti teh manis kopi. Ia tidak manis atau berkafein seperti beberapa pilihan, tetapi ia mempunyai sedikit sesuatu yang sesuai untuk jemput-jemput selepas makan tengah hari. Sesetengah kafe menyajikan kopi ais kosong mereka, tetapi Starbucks secara automatik menambah sedikit sirap ringkas ke dalam minuman mereka. Anda mungkin boleh meminta untuk memegang sirap jika anda tidak mahu. Berhati-hati, walaupun, ia mungkin berasa sangat kuat tanpa sedikit gula.


5. Espresso Kocok Susu Almond Coklat Ais – Latte Ais Terbaik dengan Susu Almond

gula: 16 g
Kandungan Kafein: 255 mg (Grande)

Kacang + kopi + sedikit serbuk koko manis dicampurkan ke dalam minuman rendah kalori dan rendah rasa bersalah dengan adunan manis yang kaya dan berperisa yang betul. Kami menganggap minuman ini sebagai pilihan rendah gula untuk Starbucks dan merupakan pilihan yang agak sihat selagi anda boleh bertolak ansur dengan hampir 300 mgnya. kafein yang terkandung dalam espresso berambut perang.


6. Espresso Kocok Vanila Bakar Ais – Resipi Susu Oat Terbaik

gula: 11 g
Kandungan Kafein: 255 mg (Grande)

Anda boleh menggantikan susu dalam kebanyakan minuman dengan susu oat atau susu badam, tetapi kami fikir rasa vanila tergolong dalam susu oat dalam minuman ini, sama seperti koko berpasangan dengan baik dengan susu badam dalam espreso kocok yang lain. Espresso panggang berambut perang memberikan minuman ini rangsangan kafein, manakala 11 gram gula dalam sirap berperisa vanila bakar memberikan sedikit rasa manis yang sesuai untuk sebarang hari.


7. Ais Caffe Latte – Latte Ais Klasik Terbaik

latte ais grande starbucks dengan susu soya
Kredit Gambar: Lala Azizli, Unsplash
gula: 11 g
Kandungan Kafein: 150 mg (Grande)

Kafe latte ais ialah kegemaran kedai kopi klasik yang mudah dibuat. Barista menuang susu ke atas ais dan dua pukulan espresso dan memberi anda minuman ais yang pasti menggembirakan anda. Ia adalah pilihan yang selamat dan selesa yang anda akan kembali untuk hari biasa yang tidak perlu tambahan untuk menjadi istimewa.


8. Ais Cinnamon Dolce Latte – Minuman Kreatif Terbaik

gula: 35 g
Kandungan Kafein: 150 mg (Grande)

Dengan sirap kayu manis, minuman ini terasa seperti ia akan menjadi kegemaran musim luruh, tetapi ia sebenarnya dalam menu sepanjang tahun. Kami mendapati bahawa minuman ini tidak dicuba di kedai kopi lain sekerap minuman popular mereka yang lain, menjadikannya lebih sebagai perkara Starbucks yang istimewa. Dengan topping kayu manis, gula dan mentega yang memanjakan, kami ingin mencuba hidangan ini lain kali apabila kami berminat untuk sesuatu yang benar-benar manis.


9. Macchiato Karamel Ais – Macchiato Terbaik

strabucks iced karamel macchiato
Kredit Imej: kevs, Unsplash
gula: 34 g
Kandungan Kafein: 150 mg (Grande)

Adakah anda tahu bahawa Starbucks telah mengAmerikakan macchiato Itali? Minuman sirap yang kami pegang sebagai standard untuk macchiato karamel sebenarnya adalah ciptaan semula lengkap yang asli, minuman kecil yang mengandungi beberapa pukulan espresso yang kuat dengan sedikit buih susu. Walau bagaimanapun, Starbucks tahu bahawa orang Amerika suka gula segala-galanyajadi mereka menambah sedikit sirap karamel dan banyak susu ke dalam adunan untuk mencipta ruji kedai kopi yang kita gemari hari ini.


10. Mocha Putih Ais – Latte Mocha Ais Terbaik

mocha putih ais starbucks
Kredit Imej: Alvaro Bernal, Unsplash
gula: 48 g
Kandungan Kafein: 150 mg (Grande)

Jika hari mocha putih ais, kita tahu ia akan menjadi hari yang baik. Kami tidak peduli bahawa minuman ini mengandungi keseluruhan bahagian harian yang disyorkan untuk gula hanya dalam hidangan bersaiz Grande. Itulah satu-satunya sebab kami memandu keluar dari jalan kami ke Starbucks, dan ia akan berbaloi dengan setiap teguk manis.

pembahagi 3

Perbezaan Antara Kopi Ais, Latte Ais dan Brew Sejuk di Starbucks

Setiap kafe nampaknya mempunyai cara yang berbeza sedikit untuk membezakan antara minuman sejuk, kopi ais dan latte ais. Di Starbucks, minuman sejuk tidak pernah mengalami haba. Kacang direndam dalam air sejuk selama 20 jam. Proses yang lebih lama ini memberikan minuman profil asid rendah, dan rasa yang lebih kuat dan manis secara semula jadi. Proses perendaman yang perlahan juga memberikan minuman tambahan kafein.

Latte ais ialah pukulan espreso yang dituangkan ke atas ais dan dikacau dengan susu pilihan anda dan biasanya beberapa jenis sirap. Kopi ais, sebaliknya, ialah panggang Starbucks biasa yang dibancuh dua kali lebih kuat daripada kopi biasa, dan kemudian dituangkan di atas ais.

kopi ais starbucks
Kredit Gambar: Dimaz Fakhruddin, Unsplash

Cara Memesan di Starbucks

Berdiri dalam barisan Starbucks boleh menjadi sedikit menakutkan jika anda tidak biasa dengan prosesnya. Pelanggan memuntahkan perkataan pelik seperti “venti” dan “grande” sambil menambahkan arahan tambahan seperti berbilang tangkapan atau pam tambahan boleh membuatkan anda berasa seperti anda telah melintasi sempadan ke negara asing yang kecil di mana anda tidak memahami budaya. Walau bagaimanapun, berita baiknya ialah barista kejiranan anda yang mesra sedia membantu anda. Walaupun anda tidak memahami lingo, jika anda menerangkan perkara yang anda mahukan, mereka biasanya akan membuatkan anda minuman untuk memenuhi keperluan anda.

Sebagai contoh, anda mungkin tidak melihat versi bebas tenusu bagi mocha putih ais, tetapi anda sentiasa boleh bertanya pilihan susu yang tersedia pada hari itu jika anda mahukan pilihan berasaskan tumbuhan. Begitu juga, mungkin anda mengidam latte tetapi tidak mahu vanila atau apa sahaja perisa bermusim yang dipamerkan. Kadangkala kedai akan mempunyai lebihan sirap dari musim sebelumnya dan mungkin membuatkan anda minuman yang tidak tersedia secara rasmi-jika anda bertanya dengan baik (memberi tip juga membantu).

Sekiranya anda ingin tampil lebih tenang di kaunter, berikut ialah enam saiz Starbucks*:

  • Demi (3 auns)
  • Pendek (8 auns)
  • Tinggi (12 auns)
  • Grande (16 auns)
  • Venti (20 auns untuk minuman panas, 24 auns untuk minuman sejuk)
  • Trenta (31 auns)

*Nota: Tall, Grande dan Venti adalah yang paling biasa. Sesetengah minuman tidak tersedia dalam semua saiz.

pembahagi 5

Kesimpulan

Walaupun kelihatan menakutkan untuk memesan di Starbucks, terdapat minuman untuk semua orang yang menyukai kopi ais. Mempelajari beberapa bahasa dan membiasakan diri dengan menu boleh membantu tetapi ingat bahawa kebanyakan minuman boleh disesuaikan mengikut citarasa anda jika anda bertanya kepada barista.


Kredit Imej Pilihan: Omar Lopez, Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *