10 Salad Musim Panas Sihat Mudah

Salad musim panas yang cepat dan mudah — dan resipi sos sihat yang mudah — untuk dibuat apabila terlalu panas untuk dimasak. Termasuk pilihan yang paleo, keto, Whole30 dan vegan juga!

Berikut adalah 10 salad musim panas paleo yang mudah - termasuk kegemaran saya sepanjang masa.  Dan 3 resipi saus paleo yang mudah.  Semuanya bebas gluten, bebas bijirin dan bebas tenusu.

Hari-hari anjing musim panas sudah tiba. Dan bila panas macam ni, last-last nak buat ialah hidupkan dapur. Jadi inilah 10 salad musim panas paleo dan keto sihat yang mudah – termasuk kegemaran saya sepanjang masa. Saya telah membuat ini dua kali minggu ini!

Resipi Salad Musim Panas Mudah

Salad tomato dan timun kegemaran saya |  cookeatpaleo.com

Salad Timun Tomato Mudah

Salad tomato dan timun kegemaran saya! Hanya tambah bawang merah, cuka, minyak zaitun dan selasih segar atau pudina untuk rasa yang menakjubkan. Salad ini adalah pilihan saya untuk barbeku, berkelah dan perhimpunan keluarga dan ia sentiasa menjadi kegemaran.

Salad ayam, bayam dan strawberi |  cookeatpaleo.com

Salad Ayam Strawberi dengan Bayam

Salad bayam dengan ayam, strawberi dan walnut ini adalah hidangan ringan dan sihat pada salad strawberi klasik. Dan pembalut buatan sendiri adalah cepat dan mudah dengan hanya beberapa bahan mudah. Ia sesuai untuk makan tengah hari atau makan tengah hari juga!

Salad bacon brokoli |  cookeatpaleo.com

Salad Brokoli dengan Bacon

Resipi salad brokoli yang sihat ini akan mengembalikan kegemaran zaman dahulu itu! Ia menggunakan daging hancur, bawang merah, cuka sari apel, walnut untuk rangup dan kismis emas untuk gabungan sempurna masin, manis dan masam. Ia adalah hidangan sampingan yang sesuai untuk BBQ atau sebagai hidangan untuk dimakan.

Salad antipasto dengan prosciutto |  cookeatpaleo.com

Salad Antipasto

Salad antipasto ini dibuat dengan daun salad romaine yang rangup, buah zaitun, lada, prosciutto dan pepperoni – semua perisa daripada antipasti dalam salad yang mudah. Hanya taburkan dengan saus Itali buatan sendiri yang cepat dengan bawang putih dan herba, dan anda akan mendapat salad hidangan utama yang lazat.

Salad Avocado Caprese

Salad Caprese Avokado

Salad Caprese ini menggunakan alpukat dan bukannya mozzarella segar untuk memastikan ia bebas tenusu dan vegan. Masukkan tomato pusaka dan daun selasih segar. Gerimis dengan balsamic untuk membawanya ke atas.

Salad BLT dengan Avocado dan Chipotle Dressing |  cookeatpaleo.com

Salad BLT Avocado

Jika anda menyukai sandwic BLT, salad ini sesuai untuk anda. Ia mempunyai bacon, salad dan tomato anggur atau ceri serta alpukat untuk tekstur berkrim tambahan. Hiaskannya dengan vinaigrette chipotle yang mudah untuk rasa yang lazat.

salad-arugula-udang-680x453

Salad Udang dan Arugula

Salad klasik yang ringkas ini diilhamkan oleh salad yang saya ada di Sicily. Arugula dibalut dengan minyak zaitun dan jus lemon. Tambah udang besar yang dimasak dan sejuk untuk salad musim panas yang sempurna.

Raspberi Avocado Salad Turki |  cookeatpaleo.com

Salad Turki Avocado Raspberi

Beri musim panas segar digandingkan dengan dada ayam belanda panggang, walnut dan salad bibb untuk salad atas buah ini. Cubalah dengan buah-buahan musim panas lain seperti tembikai atau pic untuk mengubahnya.

Salad Ayam dengan Anggur dan Kacang Walnut |  cookeatpaleo.com

Salad Ayam dengan Anggur dan Kacang Walnut

Salad ayam klasik ini sesuai untuk makan malam tanpa masak. Hidangkannya di atas katil campuran sayur-sayuran atau salad bayam dan kangkung – atau bungkusnya dalam tortilla tanpa bijirin. Atau buat pinggan salad dengan salad keledek panggang atau salad pasta tepung ubi kayu dengan sayur-sayuran panggang dan saus Itali.

salad strawberi arugula |  cookeatpaleo.com

Salad strawberi arugula dengan vinaigrette lemon Meyer

Cuba salad strawberi arugula yang cepat dan mudah ini dengan vinaigrette lemon Meyer sebagai permulaan atau salad sampingan dengan ikan di atas panggangan.

Dan berikut adalah beberapa resipi sos mudah yang boleh anda gunakan untuk menambah bahan salad yang anda ada:

Semuanya bebas gluten, bebas tenusu, dan sesuai untuk salad musim panas yang sihat dan mudah!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *