22 Pengeluar Memenangi Anugerah Piala Kecemerlangan Colombia Berprestij Berita Kopi Harian oleh Majalah Roast

Piala Kecemerlangan Colombia

Wakil penerbit yang menang berkumpul di majlis anugerah Piala Kecemerlangan bulan ini. Semua gambar ihsan Alliance for Coffee Excellence.

Pengeluar 22 mikrolot kopi hijau yang mewakili tujuh jenis kopi arabika berbeza, lima kawasan penanaman berbeza dan empat kaedah pemprosesan lepas tuai yang berbeza telah memenangi pertandingan berprestij itu. Piala Kecemerlangan (CoE) di Colombia.

penganjur CoE Alliance for Coffee Excellence (ACE) dan Persatuan Kolombia untuk Kecemerlangan Kopi (ASECC) mengumumkan pemenang pada satu majlis bulan ini menjelang lelongan kopi yang memenangi anugerah yang akan berlangsung pada hari Selasa, 22 Nov.

ACE kini sedang menjual sampel lot lelongan kepada ahlinya, sambil turut membantu mengatur kumpulan pembelian untuk lelongan berprofil tinggi. Lelongan CoE Colombia tahun lepas menetapkan rekod lelongan antarabangsa kumpulan untuk harga purata tertinggi, dengan 25 lot kecil kopi hijau dengan purata lebih daripada $30 setiap paun.

Raquel Lasso mewakili suaminya Carlos Alberto Belalcazar

Raquel Lasso mewakili suaminya, memenangi penerbit Carlos Alberto Belalcázar.

Antara kopi yang menang pada tahun 2022 ialah kopi pelbagai Gesha yang telah dibasuh dari ladang La Bohemia yang dihasilkan oleh Carlos Alberto Belalcázar. Kopi itu menduduki tempat teratas pertandingan dengan skor akhir 90.64, menurut juri antarabangsa CoE.

“Anak angkat saya memenangi tempat kedua pada 2021. Apabila dia mencuba kopi saya, dia menegaskan saya perlu menyertai Piala Kecemerlangan tahun ini. Tetapi kerana saya tidak mempunyai internet, saya tidak fikir ia mungkin untuk saya sertai. Bagaimanapun, saya menyiasat dan ternyata sangat mudah dan saya dapat menyerahkan kopi saya dalam pertandingan itu,” kata Belalcázar dalam satu pengumuman yang dikongsi oleh ACE. “Kami telah berusaha keras untuk melakukan semua proses ladang mengikut buku dan kami telah mengusahakan kualiti selama lebih 20 tahun. Jadi ini adalah ganjaran yang besar untuk usaha kami.”

Senarai semua ladang yang menang serta maklumat lelongan adalah terdapat di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *