5 Minuman Signature Terserlah di Asheville, NC

Bandar Asheville yang santai di pergunungan Western North Carolina mempunyai watak tersendiri yang tercermin dalam pemandangan kopi istimewanya.

OLEH ZECHARIAH MOSS
KHAS KEPADA MAJALAH BARISTA DALAM TALIAN

Foto oleh Emily Moss melainkan dinyatakan

Tinggal di sebuah bandar pergunungan yang penuh dengan budaya dan kreativiti, orang-orang di Asheville, NC, memikirkan kopi mereka seperti yang mereka lakukan seni mereka. Sebarang pilihan daripada kafe yang disenaraikan di bawah akan termasuk dalam jadual perjalanan percutian hujung minggu anda, sama ada anda ingin menjejaki denai atau melihat seni jalanan atau galeri tempatan. Kami telah memilih minuman istimewa dari setiap kedai yang kami percaya adalah antara yang terbaik, tetapi menu sentiasa berubah dan anda mungkin menemui sesuatu yang lebih baik. Ikuti setiap kedai di Instagram untuk mengetahui lebih lanjut tentang tawaran bermusim mereka.

Buzz Chill di High Five Coffee

Kopi High Five ialah kedai mesra haiwan dengan getaran punk-rock semula jadi yang mengalir dari menu mereka. Dengan tiga lokasi berbeza, kafe milik keluarga ini adalah salah satu yang paling mudah diakses di bandar.

Walaupun hampir setiap kedai mempunyai tawaran minuman sejuk, High Five’s Buzz Chill adalah minuman sejuk tidak seperti yang lain. Ia dibuat melalui proses yang dipanggil wort-chilling. The Buzz Chill menggunakan kopi asal tunggal dari Oaxaca, Mexico; nota rasa minuman sejuk ditambah dengan topping buih sejuk yang diselitkan madu gunung tempatan dan sedikit kayu manis. Sebagai tambahan kepada Buzz Chill, anda juga harus menyemak giliran biasa minuman istimewa ciptaan barista mereka.

Basil Berdarah di Rowan Coffee

Basil Berdarah dalam gelas di bar di Rowan Coffee di Asheville, NC
Basil Berdarah di Rowan Coffee.

Pada pandangan pertama Kopi Rowan nampaknya kedai kopi biasa anda, dengan pilihan standard minuman terkenal yang kami biasa gunakan. Sebaik sahaja anda mula melihat lebih mendalam ke dalam menu minuman istimewa mereka, bagaimanapun, anda akan mendapati diri anda menyelam ke dalam dunia perisa yang lebih luas. Ramuan termasuk herba segar, jus dan elixir yang mengingatkan bar koktel kraf tempatan anda. Bar kayu kosong dan bangku digabungkan dengan bangunan vintaj di pusat bandar membantu mencipta pengalaman Asheville yang mengasyikkan sepenuhnya.

Kemuncak menu ialah Bloody Basil—tonik espreso yang dibuat dengan sirap ringkas yang diselitkan selasih, jus oren darah, air tonik rumah dan espreso. Perisa sitrus yang terang terbukti dengan pengkarbonan daripada air tonik, dan gabungannya dan espresso boleh membuatkan anda berasa seperti diangkut ke dusun buah Itali.

Penatua Satu Tahun di Rowan Coffee

Seorang Penatua Satu Tahun minum dalam gelas di bar.
Rowan Coffee’s One Year Elder ialah minuman Asheville yang sangat penting.

Barista sangat kreatif di Rowan Coffee, kami tidak dapat membantu tetapi menambah satu lagi minuman ke dalam senarai. The One Year Elder ialah espreso kocok dengan sirap campuran sarsaparilla/rempah, bunga kekwa dan jus elderberry. Hasilnya adalah minuman tidak seperti apa-apa yang saya alami; rasanya seolah-olah chai adalah berasaskan kopi dan bukannya berasaskan teh, dengan rasa tanah yang kompleks, dan kemudian nostalgia bir akar daripada sarsaparilla. The One Year Elder akan menandingi kebanyakan ramuan mixologists, dan nampaknya merupakan cerminan sempurna malam musim panas yang panjang dan panas di pergunungan.

Lavender Chai di Kedai Kopi dan Bunga Debunga

Chai Lavender ais di Kedai Kopi dan Bunga Debunga Asheville.
Lavender Chai di Kedai Kopi dan Bunga Debunga sentiasa menjadi ais yang popular, tetapi jangan lepaskan peluang mencubanya juga dihidangkan panas!

Anda boleh mendapatkan kacang dan bunga anda di tempat yang sama di Kedai Kopi dan Bunga Debunga. Kafe kecil di pinggir bandar ini merangkumi jiwa Asheville dengan gabungan seni, gubahan bunga dan kopi. Pergi ke bengkel atau ambil barangan anda untuk pergi—apa sahaja yang membawa anda masuk, pastikan anda mencuba Lavender Chai mereka. Ia menampilkan sirap lavender buatan sendiri dengan chai campuran khas. Sama ada panas atau ais, kemanisan bunga lavender yang cerah dan bergandingan dengan chai yang berani dan pedas mencipta profil rasa unik yang menghidupkan mana-mana selera.

Mawar Putih di Dobrá Tea

Menampilkan menu teh yang luas dengan dua kedai yang selesa di bandar, Teh yang baik menawarkan minuman yang lazat jika anda ingin meninggalkan kopi seketika.

Salah satu kegemaran ialah Mawar Putih. Ia adalah matcha latte tidak seperti yang lain, diadun dengan tahini, santan dan air mawar. Kedua-dua tahini dan air mawar meningkatkan profil rasa semula jadi pada matcha, memberikannya kekacang bunga yang pasti. Walaupun popular dihidangkan sejuk, minuman ini juga menyerlah sebagai minuman panas, sesuai untuk dinikmati dalam perjalanan anda ke denai.

Dapatkan lebih banyak minuman istimewa kegemaran kami dari kafe di seluruh dunia di sini.

Mengenai Pengarang

Berbilang generasi berasal dari North Carolina, Zachariah Moss berhenti dari industri restoran selepas sedekad untuk meneruskan minatnya terhadap penulisan kreatif. Walaupun tidak dapat melarikan diri dari kecintaannya terhadap kopi, dia menjadi seorang penyalin/penulis hantu bebas untuk rakan dan perniagaan. Pejabatnya ditemui di beberapa kedai kopi di seluruh Carolina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *