9 daripada Restoran Milik Wanita Terbaik di Orlando untuk 2021

Mac ialah Bulan Sejarah Wanita, di mana kami meraikan sumbangan luar biasa yang telah dilakukan oleh wanita sepanjang sejarah. Untuk menghormati majlis itu, kami menyoroti beberapa restoran terbaik milik wanita di Orlando untuk tahun 2021.

1. Restoran India Tabla, Nora Jain

Restoran India Tabla menyajikan beberapa hidangan India, Thai dan Cina terbaik di seluruh Florida Tengah. Nora Jain memiliki Tabla, yang mempunyai satu lokasi di Orlando dan satu di Winter Park.

“Saya percaya sebagai seorang wanita, kami menambah sentuhan yang baik kepada industri kami,” kata Nora Jain. “Kami didorong oleh semangat jadi kami membawa kesempurnaan dan kreativiti kepada hidangan kami. Saya mempunyai keluk pembelajaran yang sangat selesa kerana saya merasakan kebanyakan chef adalah seperti artis jadi selagi saya memahami visi mereka, mereka sangat bekerjasama dengan bahagian menu. Namun, kesukaran yang saya hadapi lebih kepada operasi. Sebagai seorang wanita, saya rasa mereka tidak mahu mendengar dan mengikut arahan yang berkaitan dengan gaya bekerja seharian. Selama bertahun-tahun, saya rasa saya telah memperoleh keyakinan yang cukup daripada pasukan saya bahawa mereka tahu bahawa ia hanya menjadikan hidup mereka mudah jika mereka mengikuti sistem. Kini mereka mendengar dan mengikuti proses yang terbina dalam operasi harian kami.”

“Nasihat untuk rakan-rakan saya yang ingin menyertai kulinari ialah mengenali makanan anda, ikuti minat anda, ikuti impian anda dan jangan sekali-kali berputus asa.”

2. Tapa Toro dan Tavern Opa Orlando, Katerina Coumbaros

Katerina Coumbaros ialah pemilik Tapa Toro dan Opa Orlando Taverndua restoran dengan menu yang unik dan lazat. Tapa Toro memfokuskan pada makanan tradisional Sepanyol daripada paella hingga tapas, manakala Taverna Opa menawarkan pelbagai makanan Yunani.

“Secara tradisinya, wanita telah memegang jawatan sebagai “koki” di rumah, tetapi terdapat percanggahan besar dalam dunia profesional,” kata Coumbaros. “Di restoran di seluruh dunia, lelaki sering mendominasi, tetapi saya komited untuk mengubah naratif ini. Sebagai seorang restoran, saya menganggap tanggungjawab saya untuk menjadi model peranan bagi wanita yang saya temui untuk menunjukkan bahawa mereka boleh memiliki restoran, menjalankan dapur — dan melakukannya dengan baik. Saya berharap untuk tahun hadapan dan impak berterusan yang boleh kita lakukan secara kolektif untuk memberi inspirasi kepada wanita hari ini dan esok dalam industri masakan. Selamat maju jaya!”

3. Pom Pom’s Teahouse & Sandwicheria, Pom Moongauklang

Kedai Teh & Sandwicheria Pom Pom adalah tempat yang indah untuk menikmati pelbagai jenis teh dan sandwic buatan tangan. Pom Moongauklang ialah pemilik kedai makan yang terletak di Daerah Susu Orlando.

“(A) cabaran dalam perjalanan saya 25 tahun lalu ialah menjadi satu-satunya chef eksekutif wanita semasa bekerja di Lucky Cheng’s. Pada masa itu, sangat jarang mempunyai wanita dalam kedudukan itu. Kemudian berpindah ke Florida dan membuka Kedai Teh Pom Pom dan Sandwicheria pada masa sebelum adegan makanan bermula.”

Moongauklang juga menyenaraikan pelajaran yang dia pelajari dalam peranannya. “Jangan selesa. Bersedia untuk apa sahaja. Navigasi dan pivot.”

4. Buttermilk Bakery, Taissa Rebroff

Taissa Rebroff memiliki Bakeri Susu Mentegayang merupakan kedai bakar yang unik yang terletak di Winter Park yang menawarkan barangan bakar yang baru disediakan. Sama ada anda mengidam sesuatu yang manis atau berperisa, Buttermilk Bakery telah membantu anda. Kami mengesyorkan mencuba Croissant Badam Strawberi, Roti Monyet atau Roti Pagi, tetapi anda pasti ingin ke sana lebih awal kerana bahan makanan dibuat segar setiap hari dan sering habis dijual.

5. Se7en Bites, Trina Gregory-Propst

Trina Gregory-Propst ialah pemilik Se7en Bitesyang terletak betul-betul di tengah-tengah Daerah Susu Orlando. Restoran ini menampilkan menu unik makanan keselesaan selatan, sarapan pagi dan sarapan lewat pagi kegemaran, kopi dan hidangan manis buatan sendiri.

Kredit Foto: Se7en Bites

6. DaJen Eats Cafe & Creamery, Jenn Ross

Jenn Ross memiliki DaJen Eats Cafe & Creamerysebuah kedai makan vegan perkhidmatan pantas yang menawarkan kegemaran tradisional Jamaica. Ross dibesarkan di Jamaica, dan menyebut neneknya sebagai pengaruh terbesar dalam hidupnya dan inspirasi masakan utamanya.

“Dia mempunyai ramai anak dan begitu juga untuk kebanyakan kehidupan dewasanya memasak periuk makanan gergasi,” Ross memberitahu kami. “Apabila semua kanak-kanak membesar dan meninggalkan rumah, dia tidak pernah menyesuaikan diri. Dia terus memasak periuk besar makanan dan benar-benar akan memanggil orang yang tidak dikenali keluar dari tepi jalan untuk makan. Semangat komunitinya telah menjadi pengaruh yang besar kepada pendekatan saya terhadap makanan, menjadi tukang masak dan mengendalikan restoran. Saya rasa makanan memupuk komuniti, bukan? Mari bawa anda ke meja dengan hidangan panas, dan kemudian selesaikan masalah dunia. Perbezaan pendapat lebih mudah dihadam semasa perut kenyang dengan pasangan makan.”

7. Wiski, Katie Zagaroli

Wiskidimiliki oleh Katie Zagaroli, terletak betul-betul di luar Sand Lake Road. Wiski menawarkan menu mengagumkan yang penuh dengan burger gourmet dan koktel kraf yang diinspirasikan oleh wiski. Beberapa menu kegemaran popular termasuk Burger Whisky, The Southerner, Kentang Goreng Wafel Kentang, Kerepek Wiski dan banyak lagi.

“Memulakan perniagaan adalah mudah,” kata Katie Zagaroli. “Menjaga perniagaan adalah bahagian yang sukar. Ia memerlukan kepimpinan, dedikasi, kesabaran dan… wiski. Banyak wiski.”

8. Memuatkan Gastrobrunch, Jahnae Allen

Jahnae Allen ialah pemilik bersama Memuatkan Gastrobrunchterletak betul-betul di luar Orlando di St. Cloud, Florida. Loading Gastrobrunch menawarkan sarapan pagi gaya selatan dan hidangan sarapan lewat pagi dengan bakat Spana-Flora. Beberapa item menu mesti ada termasuk mana-mana Omelet, Pancake dan Roti Bakar Avokado mereka.

9. Tamale Co. Makanan Jalanan Mexico, Jennifer Tamayo

Jennifer Tamayo memiliki Tamale Co. bersama suaminya Fernando. Hole-in-the-wall yang menawan ini terletak di Hourglass Social House, dan ia menyajikan pelbagai hidangan jalanan Mexico yang asli. Mereka terkenal dengan tamale mereka, jadi mereka mesti cuba. Makanan popular lain termasuk Elotes, Tacos dan Churros.

Kredit Foto: Tamale Co.

Wanita terus mencipta ombak yang mengagumkan dalam dunia masakan, dan kami teruja untuk menyaksikan pemandangan makanan Orlando terus berkembang dalam kedua-dua kepelbagaian dan kemasukan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *