Adakah Frappuccino Ada Kopi? Semua yang Anda Perlu Tahu

Adakah Frappuccino mempunyai kopi? Anda mungkin berfikir bahawa ini adalah soalan yang mudah untuk dijawab, tetapi ternyata, terdapat beberapa perdebatan mengenai perkara itu.

Dalam artikel ini, saya akan meneroka semua yang anda perlu tahu tentang Frappuccino dan kopi.

Saya akan membincangkan bahan-bahan yang terkandung dalam Frappuccino dan sama ada kopi merupakan salah satu daripada bahan tersebut.

Pada penghujung artikel ini, anda akan dapat membuat keputusan termaklum tentang sama ada anda mahukan Frappuccino atau tidak!

Adakah Frappuccino mempunyai kopi?

Kebanyakan Frappuccino mempunyai kopi, kecuali Frappuccino berasaskan krim, yang kebanyakannya terdiri daripada sirap dan susu. Kopi dalam Frappuccinos diadun dengan ais dan bahan-bahan lain untuk menghasilkan minuman berkrim dan sejuk.

Sesetengah orang memilih Frappuccino tanpa kafein jika mereka mahukan perisa tanpa kafein, dan anda boleh menyesuaikan sepenuhnya Frappuccino anda jika anda mahu, yang hebat!

Apakah asas kopi yang digunakan oleh Starbucks?

Starbucks menggunakan sirap Frappuccino berasaskan kopi manis sebagai perasa kopi, yang mereka panggil Frappuccino Roast.

Satu-satunya pengecualian ialah espresso Frappuccino, yang mempunyai pukulan espreso ditambah, tetapi lebih lanjut mengenainya kemudian.

Agak sukar untuk mengetahui apa sebenarnya yang terdapat dalam Frappuccino Roast, jadi saya memulakan sembang dengan perkhidmatan pelanggan mereka, yang boleh anda lihat di bawah:

Lengkapkan sembang Starbucks tentang kandungan Frappuccino Roast mereka.

Ia bagus untuk menyelesaikan masalah ini. Sekarang anda tahu apa yang terkandung dalam Frappuccino Roast mereka, dan begitu juga saya.

Frappuccino yang manakah dibuat dengan kopi?

Jadi, Frappuccino yang manakah mempunyai kopi di dalamnya? Untuk memahami perkara ini, saya telah mengumpulkan gambaran keseluruhan lengkap tentang semua Frappuccino yang tersedia pada masa ini.

Saya telah menarik semua maklumat daripada bahagian Frappuccino pada Starbucks.com dan disenaraikan sama ada ia dibuat dengan Frappuccino Roast sebagai asas kopi atau sesuatu yang lain. Semak ia keluar:

Nama Frappuccino: Adakah ia mengandungi kopi?
Frappuccino rempah labu Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Frappuccino susu oat rangup epal Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Kuki mocha hancur Frappuccino Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Renyah reben karamel Frappuccino Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Espresso Frappuccino Ya, dibuat dengan espresso dan Frappuccino Roast
Kopi Frappuccino Vanila Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Frappuccino karamel Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Kopi Frappuccino Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Mocha Frappuccino Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Frappuccino cip Java Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast
Frappuccino mocha coklat putih Ya, dibuat dengan Frappuccino Roast

Seperti yang anda lihat, satu-satunya pengecualian dalam senarai ialah espresso Frappuccino yang juga mempunyai pukulan espresso ditambah.

Satu-satunya perkara yang tidak begitu jelas kepada saya ialah kopi Frappuccino. Yang, pada pandangan saya, juga akan mengandungi kopi yang dibancuh.

Itulah sebabnya saya menghubungi perkhidmatan pelanggan Starbucks sekali lagi, dan mereka mengesahkan bahawa satu-satunya Frappuccino yang ditambah espresso ialah espresso Frappuccino:

Selesaikan sembang bertanyakan Starbucks jika terdapat espresso dalam Frappuccino mereka.

Ini bermakna kopi Frappuccino hanya mempunyai Frappuccino Roast sebagai asas kopi.

Frappuccino manakah yang tidak mempunyai kopi?

Sekarang anda tahu bahawa kebanyakan Frappuccino dibuat dengan kopi, anda mungkin tertanya-tanya Frappuccino yang tidak mempunyai kopi tambahan.

Semak senarai di bawah untuk melihat pilihan yang anda ada jika anda ingin melangkau kopi tetapi masih mahukan rasa Frappuccino yang manis itu:

Nama Frappuccino: Kopi?
Krim rempah labu Frappuccino Tidak
Krim oatmilk epal segar Frappuccino Tidak
Kuki coklat crumble crème Frappuccino Tidak
Krim rangup reben karamel Frappuccino Tidak
Krim Strawberi Frappuccino Tidak
Chai Cream Frappuccino Tidak
Krim cip coklat berganda Frappuccino Tidak
Matcha crème Frappuccino Tidak
Krim kacang vanila Frappuccino Tidak
Krim coklat putih Frappuccino Tidak

Perlu diingat bahawa walaupun Frappuccino berasaskan krim tidak mengandungi kopi, terdapat beberapa yang mengandungi kafein.

Jadi, jika anda ingin mengurangkan kafein sepenuhnya atau ingin bertenang, lihat panduan lengkap ini untuk mendapatkan gambaran keseluruhan tentang jumlah kafein dalam Frappuccino.

Cara mudah untuk mengetahui Frappuccino yang mempunyai kopi

Jika anda tergesa-gesa atau sedang memesan Frappuccino anda dalam pandu lalu, anda boleh ingat ini:

Semua Frappuccino yang berasaskan krim adalah bebas kopi. Frappuccino yang lain menggunakan pam Frappuccino Roast sebagai asas kopi.

Satu-satunya Frappuccino yang menggunakan espresso sebagai asasnya ialah espresso Frappuccino, yang akan mempunyai rasa yang lebih kuat sedikit daripada semua Frappuccino yang lain.

Jika anda ingin menambah lebih banyak kopi pada Frappuccino anda, anda sentiasa boleh menambah pukulan espreso pada minuman tersuai anda.

Espresso berganda.

Anda boleh bertanya kepada barista anda berapa banyak kafein yang ada atau gunakannya tapak Starbucks untuk mendapatkan gambaran keseluruhan lengkap maklumat pemakanan Frappuccino tersuai anda (dan jumlah kafein)!

Adakah Frappuccino buatan sendiri dibuat dengan kopi?

Frappuccino buatan sendiri adalah berdasarkan tiga tangkapan espresso (atau jumlah kopi yang dibancuh yang setara), jadi ia akan mempunyai rasa yang lebih espresso-forward.

Jadi, jika anda lebih suka melangkau talian Starbucks atau hanya suka membuat kopi di rumah, anda boleh menyemak resipi Frappuccino buatan sendiri yang lazat di bawah:

Cip java buatan sendiri Frappuccino.

Perlu diingat bahawa anda juga boleh menyesuaikan minuman buatan sendiri ini mengikut keinginan anda. Oleh itu, gunakan biji kopi tanpa kafein untuk membuat espresso anda jika anda ingin menikmati kafein.

Oleh kerana kopi tanpa kafein tidak mempunyai rasa yang berbeza, saya menyukai pilihan ini sebagai hidangan tengah hari.

Atau, jika anda ingin memastikan perkara mudah, pelajari cara membuat resipi asas untuk Frappuccino.

Soalan Lazim kopi Starbucks Frappuccino

Di bawah, saya telah membincangkan beberapa lagi soalan kopi Frappuccino yang mungkin anda ada:

Bolehkah anda mendapatkan Frappuccino tanpa kopi?

Terdapat dua cara untuk mendapatkan Frappuccino tanpa kopi. Semua berasaskan krim adalah bebas kopi, jadi anda boleh memilih salah satu perisa yang lazat itu.

Atau, jika anda lebih suka salah satu daripada Frappuccino yang biasanya mempunyai kopi di dalamnya, anda boleh meminta barista anda membuatnya tanpa Frappuccino Roast.

Adakah Frappuccino mempunyai espresso di dalamnya?

Satu-satunya Frappuccino yang mempunyai espresso ialah espresso Frappuccino. Semua Frappuccino yang lain dibuat dengan Frappuccino Roast, bukan espresso.

Kesimpulan

Jadi begitulah! Jika anda tertanya-tanya sama ada Frappuccino anda mempunyai kopi di dalamnya atau tidak, kini anda tahu di mana hendak mencari.

Secara keseluruhannya, terdapat pelbagai jenis Frappuccino, dan sama ada mereka mempunyai kopi atau tidak bergantung pada jenisnya.

Cara terbaik untuk mengetahui dengan pasti sama ada minuman yang anda inginkan mempunyai kopi adalah dengan bertanya kepada barista, terutamanya jika anda ingin menyesuaikan Frappuccino anda!

Jika anda menggemari kopi Starbucks, tetapi tidak mahu keluar rumah, lihat beberapa resipi Starbucks buatan sendiri untuk dicuba di bawah:

Lebih banyak resipi Starbucks buatan sendiri untuk dicuba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *