Adakah Starbucks Frappuccino Mempunyai Kafein? (Senarai Lengkap)

Jadi, adakah Starbucks Frappuccino mempunyai kafein di dalamnya? Inilah soalan yang akan saya jawab hari ini.

Memandangkan betapa popularnya Starbucks Frappuccino, masuk akal bahawa ramai orang ingin mengetahui sama ada mereka mempunyai kafein atau tidak.

Jadi, tanpa berlengah lagi, mari kita masuk ke dalamnya! Saya telah menyusun senarai semua perisa Starbucks Frappuccino dan sama ada ia mempunyai kafein atau tidak.

Amaran spoiler: kebanyakan mereka melakukannya! Teruskan membaca untuk senarai lengkap.

Adakah Starbucks Frappuccino mempunyai kafein?

Ya, semua Frappuccino berasaskan kopi mempunyai kafein, dan beberapa berasaskan krim juga. Kandungan kafein akan berbeza-beza bergantung pada rasa Frappuccino dan saiz minuman.

Beberapa Frappuccino bukan berasaskan kopi juga mempunyai kafein, tetapi bukan kerana kopi.

Beberapa Frappuccino crème mempunyai matcha, coklat gelap atau chai yang ditambahkan padanya. Bahan-bahan ini semuanya mempunyai kafein di dalamnya.

Bar coklat gelap.

Jika anda ingin melihat Frappuccino yang dibuat dengan kopi sahaja, anda boleh menyemak panduan lengkap saya dalam artikel ini.

Berapa banyak kafein dalam Starbucks Frappuccinos?

Terdapat cukup banyak kafein dalam Frappuccino. Jumlah kafein meningkat dengan saiz minuman.

Apabila anda mula menambah kerepek java atau sos mocha, anda juga akan meningkatkan jumlah kafein, tetapi lebih lanjut mengenai perkara ini kemudian.

Sebilangan kecil cip java.

Di bawah, anda akan menemui gambaran keseluruhan lengkap semua Starbucks Frappuccino yang tersedia pada masa ini. Saya menarik semua data dari bahagian Frappuccino pada Starbucks.com.

Dalam gambaran keseluruhan di bawah, anda boleh mengimbas nama Frappuccino dengan cepat dan menyemak jumlah kafein setiap saiz:

  • tinggi (12 oz atau 355 ml)
  • Grande (16 oz atau 475 ml)
  • Venti (24 oz atau 710 ml)
Nama Frappuccino: tinggi: Grande: Venti:
Frappuccino rempah labu 70mg 100mg 135mg
Frappuccino susu oat rangup epal 70mg 100mg 135mg
Kuki mocha hancur Frappuccino 65mg 95mg 130mg
Renyah reben karamel Frappuccino 60mg 85mg 115mg
Espresso Frappuccino 125mg 155mg 185mg
Kopi Frappuccino Vanila 65mg 95mg 125mg
Frappuccino karamel 60mg 90 mg 120mg
Kopi Frappuccino 65mg 95mg 125mg
Mocha Frappuccino 70mg 100mg 130mg
Frappuccino cip Java 75mg 105mg 145mg
Frappuccino mocha coklat putih 65mg 95mg 125mg
Kuki coklat crumble crème Frappuccino 10mg 15mg 20mg
Chai Cream Frappuccino 20mg 40mg 40mg
Matcha crème Frappuccino 50mg 70mg 95mg
Krim cip coklat berganda Frappuccino 10mg 15mg 20mg

Frappuccino yang manakah tidak mempunyai kafein?

Jadi, anda sedang mencari Frappuccino yang lazat tanpa semua kafein? Anda boleh berbuat demikian dengan mengimbas gambaran keseluruhan di bawah:

Nama Frappuccino: Kafein?
Krim rempah labu Frappuccino Tidak
Krim oatmilk epal segar Frappuccino Tidak
Krim rangup reben karamel Frappuccino Tidak
Krim Strawberi Frappuccino Tidak
Krim kacang vanila Frappuccino Tidak
Krim coklat putih Frappuccino Tidak

Seperti yang anda lihat dari jadual di atas, anda masih mempunyai banyak pilihan Frappuccino jika anda tidak mahu mengambil kafein.

Perlu diingat bahawa jumlah kafein mungkin berubah apabila anda mula menyesuaikan Frappuccino anda.

Ini terutama berlaku jika anda akan menambah coklat ke dalam adunan. Coklat juga mempunyai kafein, jadi jika anda ingin mengelakkannya sama sekali, anda harus mengelak daripada menambahnya ke dalam minuman anda.

Jika anda ingin mengetahui jumlah kafein yang dikemas kini dalam Frappuccino tersuai anda, anda boleh menyemaknya laman web Starbucks sebelum memesan atau tanya barista anda.

Kopi manakah yang digunakan oleh Starbucks dalam Frappuccino mereka?

Starbucks menggunakan sirap Frappuccino berasaskan kopi manis sebagai perasa kopi, yang mereka panggil Frappuccino Roast.

Untuk mengetahui apa sebenarnya panggang Frappuccino dan cara Starbucks menggunakannya dalam minuman mereka, saya menghubungi perkhidmatan pelanggan mereka untuk mengetahui perkara ini. Anda boleh membaca sembang di bawah:

Lengkapkan sembang Starbucks tentang kandungan Frappuccino Roast mereka.

Frappuccino Roast ialah perasa kopi utama bagi semua Frappuccino. Walau bagaimanapun, satu pilihan mempunyai espresso ditambah kepada campuran; espresso Frappuccino.

Bersama-sama dengan espresso Frappuccino, anda juga boleh mendapatkan kopi Frappuccino. Jika anda seperti saya, anda mungkin ingin tahu sama ada pilihan ini turut menggunakan kopi yang dibancuh sebagai asasnya.

Itulah sebabnya saya menghubungi perkhidmatan pelanggan mereka sekali lagi dan bertanya soalan yang sama, yang boleh anda baca di bawah:

Selesaikan sembang bertanyakan Starbucks jika terdapat espresso dalam Frappuccino mereka.

Seperti yang anda lihat, satu-satunya Frappuccino yang menggunakan espresso sebagai asasnya ialah espresso Frappuccino (maka namanya).

Anda boleh menyemak panduan mendalam ini untuk melihat semua Frappuccino yang menggunakan kopi sebagai asasnya (dan yang tidak).

Soalan Lazim kafein Starbucks Frappuccino

Anda mungkin mempunyai beberapa soalan lagi tentang Frappuccino dan kandungan kafeinnya. Saya telah menyenaraikan bahagian Soalan Lazim pantas di bawah untuk anda semak:

Bagaimanakah anda memesan Frappuccino dengan lebih banyak kafein?

Terdapat dua cara anda boleh menambah kafein pada Frappuccino anda. Memesan saiz yang lebih besar akan memberi anda lebih banyak kafein.

Jika anda tidak mahu memesan Frappuccino bersaiz lebih besar, anda boleh menambah tangkapan espreso tambahan pada pesanan anda.

Bagaimanakah anda memesan Frappuccino tanpa kafein?

Anda boleh meminta barista anda untuk Frappuccino tanpa kafein. Atau, anda boleh memilih salah satu daripada crème Frappuccino, yang hampir kesemuanya bebas kafein.

Ingat bahawa coklat, matcha dan Frappuccino berasaskan chai mengandungi beberapa kafein.

Starbucks Frappuccino yang manakah mempunyai paling banyak kafein?

Espresso Venti Frappuccino mempunyai paling banyak kafein, didapati pada 185mg setiap hidangan.

Walau bagaimanapun, anda boleh menyesuaikan Frappuccino anda untuk mempunyai lebih banyak kafein dengan menambahkan tangkapan espreso ke dalam adunan jika anda ingin lebih tinggi dalam kafein.

Kesimpulan

Jadi begitulah! Pada kali seterusnya anda mempertimbangkan untuk mendapatkan Starbucks Frappuccino, anda boleh memesan dengan yakin, mengetahui dengan tepat jenis kafein sentakan (atau tidak sentakan) yang akan anda perolehi.

Perlu diingat bahawa jumlah kafein dalam minuman ini mungkin berbeza-beza bergantung pada saiz dan ramuan (seperti kopi atau tangkapan espresso), jadi pastikan anda bertanya kepada barista anda untuk mendapatkan maklumat lanjut jika anda bimbang tentang pengambilan kafein anda.

Jika anda ingin mencuba beberapa resipi Frappuccino buatan sendiri, anda boleh menyemak kegemaran saya di bawah:

Resipi Frappuccino buatan sendiri untuk dicuba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *