Allbirds Melancarkan Sneakers Vegan 100% Pertama Diperbuat daripada Beras dan Kulit Jeruk Yang Dikitar Atas

Jenama kasut Semua burung telah mengumumkan pelancaran Plant Pacer, kasut 100% vegan pertamanya. Walaupun Allbirds secara tradisinya terkenal dengan barisan kasut semula jadi yang menggabungkan bulu biri-biri, Plant Pacer menggunakan kulit tumbuhan yang mampan, plastik dan bebas petroleum.

88% kurang karbon

Plant Pacer menawarkan keselesaan tandatangan yang sama yang Allbirds terkenal, dan dan dibina daripada bahan mampan yang inovatif seperti getah, minyak tumbuhan, badan padi kitar semula dan juga kulit sitrus.

Bahan-bahan mesra alam kasut bermakna ia menghasilkan 88% kurang karbon daripada kulit haiwan konvensional, dan 75% kurang daripada pleather sintetik standard. The Plant Pacer, yang dijual pada harga kira-kira $135, juga mempunyai ciri lapisan campuran TENCEL™Lyocell berasaskan kayu putih yang ringan.

Allbirds menawarkan versi kanvas Plant Pacer yang dibina dengan kapas organik dan tersedia dalam pilihan warna yang lebih luas.

Kasut Allbirds
©Allbirds

Bahan baru

Tahun lepas, Allbirds mengumumkan ia sedang bersedia untuk IPO Wall Streetnya, pada anggaran penilaian $2Bn. Penyokong jenama itu termasuk Leonardo DiCaprio, Barack Obama dan Ashton Kutcher.

Vegan pasaran kasut terus berkembang apabila jenama menggunakan bilangan bahan jejak kaki yang kreatif dan rendah karbon dan kulit alternatif yang semakin meningkat.

Kulit cendawan Adidas
© Adidas

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat kasut global terkemuka termasuk Nike, Adidasdan Reebok telah mengeluarkan kasut yang diperbuat daripada pelbagai jenis bahan seperti kulit cendawan, gabus, plastik berasaskan jagung dan gentian kitar semula. Jenama lain seperti Stella McCartney, BLUEVIEW, LØCI dan Caval menggunakan bahan yang lebih berani daripada kulit epal hingga plastik lautan kitar semula untuk mencipta kasut yang lebih maju fesyen dan mesra alam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *