Apakah Minuman Starbucks Terbaik untuk Tenaga pada 2022? 10 Pilihan Paling Berkafein!

kopi hitam dalam cawan kaca dengan biji kopi di atas meja kayu

Adakah anda sentiasa dalam perjalanan dan mencari minuman yang sesuai untuk memberi anda tenaga yang anda perlukan? Adakah anda sedang mencari minuman Starbucks terbaik untuk menyedarkan anda? Tidak kira misi anda, mencari minuman terbaik di Starbucks untuk tenaga bukan sahaja misi yang menyeronokkan tetapi juga lazat. Kita semua tahu gergasi kopi itu sinonim dengan minuman lazat dan kafein yang kita dambakan. Mari lihat minuman Starbucks terbaik untuk tenaga bagi memudahkan tempahan dan memberi anda sesuatu yang baharu untuk dicuba apabila anda memerlukan jemputan istimewa itu.

pembahagi 6

10 Minuman Starbucks Terbaik untuk Tenaga:

1. Kopi Bakar True North Blend Blonde

Anda mungkin menjangkakan minuman berasaskan espreso akan menduduki tempat teratas dalam senarai minuman di Starbucks yang penuh dengan tenaga. Anehnya, itu tidak berlaku. Ternyata secawan ringkas True North Blend Blonde Roast bersaiz venti mendahului pek berkenaan kandungan kafein. Anda akan mendapati 475 mg kafein dalam minuman ini, namun ia sangat licin. Jika anda bukan penggemar kopi hitam, bagaimanapun, jangan ragu untuk menambah sirap kegemaran anda. Vanila sebati dengan Blonde Roast dan akan memaniskan minuman anda sedikit sahaja.


2. Kopi Pike’s Place

Biasanya apabila anda menyebut tentang Starbucks, semua orang teruja untuk mencuba minuman baharu atau perisa tambahan. Jika anda mahukan kopi yang hebat dengan banyak tenaga, kekal dengan yang asli. Kopi A Pike’s Place di Starbucks menyediakan 410 mg kafein dalam saiz venti. Minuman ini berasal pada tahun 2008 dan merupakan janji Starbucks kepada mereka yang menggemari kopi kosong untuk mencipta semula perkara seperti yang kita ketahui. Singgah dan cuba jika anda ingin memulakan hari anda dengan betul.


3. Espresso Kocok Ais

latte ais grande starbucks dengan susu soya
Kredit Gambar: Lala Azizli, Unsplash

Dan di sini kami mempunyai entri espresso pertama kami ke dalam senarai. Dalam venti Iced Shaken Espresso, yang dahulunya dipanggil double-shot tetapi menyebabkan kekeliruan besar-besaran, anda akan menemui 5 shot espresso. Ya, 5 tembakan. Dituangkan di atas ais dengan sentuhan sirap dan percikan susu, mudah untuk melihat mengapa minuman ini dinikmati. Bukan sahaja rasanya yang hebat tetapi ia memberi anda 375 mg kafein untuk memulakan hari anda.


4. Minuman Sejuk Starbucks

barista memegang minuman sejuk starbucks
Kredit Imej: Omar Lopez, Unsplash

A Starbucks Cold Brew terkenal direndam selama 20 jam sebelum dihidangkan. Anda boleh memilih untuk menambah satu atau dua pam sirap kegemaran anda atau hanya menikmati rasa licin yang menghairankan. Walau bagaimanapun, apabila bercakap mengenai tenaga dalam cawan venti anda, di situlah minuman sejuk ini benar-benar bermula. A venti Starbucks Cold Brew menawarkan kira-kira 360 mg kafein untuk memulakan hari anda. Ia juga bagus untuk bangun dengan minuman sejuk dari semasa ke semasa, terutamanya pada musim panas.


5. Kopi Panggang Gelap yang dibancuh

cawan starbucks di atas meja kayu
Kredit Imej: Engin Akyurt, Pixabay

Ya, kami mempunyai kopi kosong dalam senarai kami. Anda tidak boleh menafikan tenaga yang diberikan kepada anda dengan secawan kopi yang ringkas. Kopi Panggang Gelap venti di Starbucks menawarkan 340 mg kafein kepada mereka yang menggemari kopi tradisional sebagai cara untuk menambah semangat. Hanya singgah dan buat pesanan anda, tambah sebarang pam atau susu yang anda mahu, dan nikmati tenaga.


6. Kopi Amerika

secawan Americano di atas meja kayu
Kredit Imej: kerja pulau, Pixabay

Caffe Americano ialah satu lagi minuman ringkas untuk memberi kita tenaga. Ia mengandungi pukulan espreso dan air, dan itu sahaja. Walau bagaimanapun, apabila bercakap mengenai tenaga, 4 tangkapan espresso dalam Caffe Americano yang benar-benar berfungsi. Dengan saiz venti minuman ini, anda akan mendapat 300 mg kafein yang boleh anda nikmati ais atau panas. Crema di atas menawarkan sedikit tambahan untuk menjadikan minuman ini licin dan lazat.


7. Brew Sejuk Krim Manis Vanila

Bagi mereka yang mahukan lebih daripada sekadar tenaga yang diberikan oleh kafein kepada anda, kami mempersembahkan Vanilla Sweet Cream Cold Brew. Ya, minuman ini manis dan berkrim. Ia dibuat menggunakan kopi bancuhan sejuk kemudian menambah sedikit vanila dan buih krim manis yang lazat. Minuman ini pasti memberi anda tenaga dengan saiz ventinya yang mengandungi 275 mg kafein dan menggeletek selera anda pada masa yang sama.


8. Kafe Ais Mocha

Minuman ringkas dan lazat di Starbucks yang bagus untuk tenaga ialah Iced Caffe Mocha. Minuman ini menggunakan 3 pukulan espresso untuk tenaga, kemudian menggabungkan susu, ais, dan coklat gelap mocha untuk membuat minuman berkafein yang licin. Krim putar di atas secara literal adalah aising pada kek. Minuman ini memberi anda 265 mg kafein untuk menceriakan hari anda. Cubalah apabila anda memerlukan rangsangan.


9. Kopi ais

cawan kopi starbucks di dalam salji
Kredit Imej: Matthias Cooper, Unsplash

Kopi Ais Starbucks ialah gabungan sempurna antara sejuk dan manis. Sesetengah orang menikmati kopi mereka di atas batu. Ia memberikan rasa yang licin dan menyegarkan yang tidak dapat dinafikan. Ia juga merupakan cara terbaik untuk mendapatkan tenaga memandangkan terdapat 235 mg kafein dalam cawan sejuk anda.


10. Macchiato karamel ais

Caramel Macchiato adalah salah satu minuman paling popular di menu Starbucks. Walau bagaimanapun, apabila bercakap mengenai tenaga, ia adalah versi ais yang benar-benar menyerlahkannya. Itu adalah terima kasih kepada pukulan tambahan espresso yang ditambahkan pada versi ais. Dengan 3 tangkapan dan penambahan karamel yang sedap, minuman ini menawarkan 225 mg kafein untuk menjadikan hari anda hebat.

pembahagi 1

Kesimpulan

Seperti yang anda lihat, Starbucks mempunyai pelbagai jenis minuman untuk memberi anda tenaga dan menjadikan hari itu berlalu dengan lebih cepat. Apabila anda berada dalam mood untuk jemput-jemput yang lazat, hanya masuk dan lihat menu. Anda boleh menggunakan senarai ini untuk membantu anda mengukur minuman yang paling sesuai untuk perasaan anda pada masa itu. Jika anda kekurangan tenaga, ambil salah satu daripada 10 minuman ini dan anda akan rasa kafein mula menjalankan tugasnya.


Kredit Imej Pilihan: limpido, Shutterstock

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *