Artis Pakaian Jalanan Sean Wotherspoon Reka Bentuk Porsche Vegan – ahli vegkonom

Porsche dan pereka pakaian jalanan Sean Wotherspoon baru-baru ini bekerjasama dalam reka bentuk unik untuk Porsche Taycan 4 Cross Turismo menampilkan kulit vegan untuk tempat duduk dan pintu serta permaidani yang dibuat dengan jaring ikan yang digunakan semula.

“Sungguh menakjubkan melihat bahasa reka bentuk saya diwakili seperti ini. Saya sangat berbangga dengannya

Hasilnya adalah menarik perhatian Taycan pelbagai warna yang dipaparkan Wortherspoonciri-ciri yang bertenaga, palet warna dan juga mendedahkan keutamaan pereka untuk bahan mampan dan kulit alternatif.

Wotherspoon, yang terkenal dengan reka bentuk pelangi yang bertenaga dan jurulatih vegan yang boleh dikumpul, yang paling terkenal ialah Nike Air Max 97/1 miliknya, telah ditugaskan oleh pengeluar kereta Jerman untuk mengambil pandangannya tentang Taycan. Porsche telah menguji bahagian dalaman vegan sebelum ini dan, tidak lama dahulu, mengumumkan bahawa model Taycannya akan tersedia dalam versi vegan menggunakan tekstil daripada poliester kitar semula.

kulit vegan dalam porsche
© Porsche

Inspirasi

Wotherspoon mengembara ke Weissach, Jerman dan melawat muzium Porsche untuk mencari inspirasi dan untuk mencerminkan warisan Porsche dalam reka bentuk keretanya. Dia juga bekerja dengan pasukan studio reka bentuk syarikat, yang menggunakan pemodelan realiti maya untuk menguji idea sebelum membina kenderaan terakhir.

Wotherspoon menggambarkan bahagian dalam kereta itu sebagai vegan sepenuhnya. Papan pemuka, stereng dan konsol tengah direka menggunakan gabus untuk perasaan duniawi. Lapik bumbung, pusat tempat duduk dan pelindung matahari dibuat dengan korduroi kuning air, yang sebelum ini digunakan Porsche untuk pusat tempat duduk di beberapa keretanya.

dalaman kulit vegan Porsche Taycan
© Porsche

Warna asal dengan nama keluarga

Sean Wotherspoon menjelaskan bahawa warna berada di tengah-tengah kemasan luaran kereta itu. Dia mahu menggunakan palet warna ‘jenama’nya tetapi dalam ton yang berbeza. Selepas menguji dengan warna yang berbeza, dia mencipta warna unik yang dinamakan sempena keluarganya: Nash Blue, Sean Peach, Loretta Purple dan Ashley Green.

“Saya menggunakan gabus pada bahagian dalam semua kasut saya yang menjadikan bahan ini satu keperluan untuk saya ada di dalam. Selain itu, saya menggunakan banyak kulit tiruan dan satu tan korduroi pada reka bentuk saya, jadi saya pada dasarnya mengambil bahan yang sama yang saya gunakan pada kasut dan pakaian dan menggunakannya pada kereta. Sungguh mengagumkan melihat bahasa reka bentuk saya diwakili seperti ini. Saya amat berbangga dengannya,” kata Wotherspoon dalam sebuah wawancara untuk Cerita Porsche.

Semua empat warna akan tersedia secara individu untuk pelanggan yang ingin memandu Ashley Green atau Sean Peach Taycan Porsche.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *