Bakeri Berasaskan Tumbuhan Land&Monkeys Dibuka Lokasi Keenam Paris – vegconomist

Tanah&Monyet kedai roti berasaskan tumbuhan telah berkembang pesat di Paris sejak awal 2020. Sudah terdapat lima daripadanya di Paris, dan kini yang keenam dibuka di daerah perniagaan La Défense, di Nanterre.

“Projek ini adalah kisah panggilan untuk tender… nah, sebelum itu, ia adalah kisah pertemuan antara Land&Monkeys dan EXALT, anak syarikat kumpulan COMPASS, pemain utama dalam katering kolektif di Perancis dan seluruh dunia. EXALT mempunyai titik lemah untuk konsep gourmet dan komited kami dan kami menyukai cara mereka memberi inspirasi kepada ribuan orang setiap hari di tempat kerja mereka dengan tawaran katering yang imaginatif dan mengejutkan,” jelas kedai roti vegan 100%.

    Luaran Tanah&Monyet
© Tanah&Monyet

Pengasas memutuskan untuk membentangkan konsep Land&Monkeys dalam panggilan tender untuk menduduki salah satu kawasan katering yang terbuka kepada orang ramai di ibu pejabat Vinci Immo yang baharu. Tawaran berasaskan tumbuhan 100% di bangunan pejabat Perancis tidak pernah didengari, namun, panggilan untuk tender telah dimenangi.

Kedai baharu itu terletak di tingkat bawah, menandakan pintu masuk ke dewan besar yang boleh diakses dari jalan dan dikongsi dengan ruang kerja bersama dan teres.

Pencuci mulut Land&Monyet
© Tanah&Monyet

Konsep dan produk Land&Monkeys telah dibangunkan selama beberapa tahun oleh Rodolphe Landemaine sebelum dia membuka kedai roti tetamu 100% vegan pertamanya pada tahun 2020.

“Diperkenalkan kepada diet tanpa daging, Rodolphe Landemaine menjadi vegan pada 2014 dan oleh itu wajarlah dia mahu menyelaraskan nilainya dengan aktiviti profesionalnya sebagai tukang roti dan tukang masak pastri. Dilatih di Compagnons du devoir, ketua tukang masak pastri bekerja di beberapa rumah Paris terhebat seperti Ladurée, Bristol dan Senderens sebelum membuka kedai roti sendiri pada usia 26 tahun,” kami belajar dalam temu bual eksklusif dengan vegconomist Perancis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *