Bar Coklat Disahkan Vegan Pertama Cadbury Tiba di Kanada – vegconomist

Mondelēz International telah diperkenalkan baru-baru ini Cadbury‘s Plant Bar, versi coklat vegan dari bar Susu Tenusu terkenal jenama itu, ke pasaran Kanada.

Warga Kanada yang ingin menikmati hidangan coklat tanpa tenusu kini mempunyai Bar Tanaman 90g dalam perisa Chocolatey Smooth dan Salted Caramel yang boleh didapati di peruncit di seluruh negara. Cadbury’s Plant Bar disahkan vegan oleh Vegan Society UK.

Kami gembira akhirnya mempunyai pilihan vegan untuk orang Kanada

Produk coklat Cadbury di Kanada, termasuk milik Cadbury Bar Tumbuhan, sumber koko melalui Kehidupan Koko – Program koko mampan Mondelēz International, yang baru-baru ini menerima pelaburan $600 juta. Mondelez mendakwa programnya menggalakkan pertanian yang bertanggungjawab, membantu memerangi penebangan hutan, dan menyokong komuniti petani koko.

melihat dari dekat pakej bar tumbuhan cadbury¡s
© Cadbury

Citarasa orang Kanada berubah

Cadbury melancarkan Vegan Plant Bar di UK pada Oktober 2021, selepas pembangunan bertahun-tahun dijalankan oleh pasukan R&D Antarabangsa Mondelēz. Dengan industri coklat vegan dijangka akan bernilai $1 bilion menjelang 2027tidak menghairankan bahawa Mondelēz sedang mencari untuk bersaing dalam pasaran Kanada.

“Kami tahu ramai peminat Cadbury teruja dengan ketibaan Cadbury Plant Bar sejak ia dilancarkan di UK tahun lepas, dan kami gembira akhirnya mempunyai pilihan vegan untuk warga Kanada,” kata Chantal Butler, ketua pemasaran, Mondelēz Kanada.

“Sebagai salah satu peneraju dalam snek, kami tahu citarasa orang Kanada sedang berubah, itulah sebabnya kami bercita-cita untuk menyediakan pelbagai produk untuk penggemar makanan ringan dengan lebih banyak pilihan untuk disesuaikan dengan gaya hidup mereka,” tambah Butler.

Cadbury Plant Bar 90g boleh didapati di peruncit di seluruh negara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *