Bekas Pengeluar Daging Lembu Melancarkan Hab Pengilangan ‘Tumbuhan kepada Makanan’ Berasaskan Tumbuhan

Musim panas ini, usahawan Scott Lively dibuka Tumbuhan kepada Makanankemudahan pengilangan bersama baharu di Lincoln, RI, yang dikhaskan untuk menghasilkan pelbagai makanan pembungkusan tanpa daging dan tenusu.

“Saya rasa tidak ada persoalan kami akan menjadi pengeluar makanan berasaskan tumbuhan terbesar di AS”

Apa yang menjadikan Plants to Food luar biasa ialah latar belakang Lively – dua dekad yang lalu, Lively mengasaskan Dakota Beef, salah satu pengeluar daging lembu yang diberi makan rumput terbesar di Amerika. Dia juga menulis buku mengenai perniagaan lembu bertajuk “For the Love of Beef” dan menulis blog secara meluas mengenai topik sebagai “The Beef Geek.”

Namun, Lively akhirnya mengalami perubahan dalam gaya hidup dan kini menganggap dirinya seorang yang fleksibel. Dengan membuka Plants to Food, Lively berhasrat untuk menjadikan kemudahan itu peneraju dalam pembuatan makanan berasaskan tumbuhan AS, laporan Bulanan Pulau Rhode.

Keju dan banyak lagi

Selain jenama dalaman Gembira keju dan WildtreePlants to Food berkontrak dengan berpuluh-puluh syarikat makanan untuk menghasilkan pelbagai jenis produk, termasuk rempah gourmet, sos, keju vegan, yogurt dan juga telur.

“Mana-mana item berasaskan tumbuhan, daripada marinaras kepada salsas kepada keju berasaskan tumbuhan,” kongsi Lively. “Kami mempunyai telur rebus berasaskan tumbuhan. Nampak dan terasa seperti satu. Rancangannya adalah untuk menjadi hab di mana pengeluar makanan bersaiz kecil hingga sederhana yang bersedia untuk melangkah ke langkah seterusnya pengedaran nasional akan membuat produk mereka.”

Keju Vegan Happyist
©Happyist

Salah satu produk kemudahan yang lebih terkenal ialah keju berasaskan gajus, yang dibuat dan ditua menggunakan kaedah pembuatan keju tradisional.

“Ia seperti menua keju sebenar, tetapi kami menggunakan gajus bukannya tenusu,” jelas Lively. “Ia seperti wain atau salami atau apa-apa lagi. Tindak balas kimia yang sama berlaku. Anda mencipta makanan yang padat nutrien, sihat, dengan hanya kira-kira empat atau lima bahan.”

Menjadi besar

Plants to Food, yang kemudahannya termasuk ruang pejabat dan dapur ujian, kini berfungsi dengan 44 pelanggan pengilangan bersama, dan Lively mempunyai cita-cita besar untuk mengembangkan jangkauannya ke seluruh Rhode Island dan seterusnya.

Papan keju Vegan yang gembira
©Happyist

“Pemandangan makanan di Rhode Island benar-benar unik,” kata Lively. “Terdapat banyak perkara yang berlaku di sini. Bukan sahaja restoran, tetapi pengilang dan orang. Saya sangat teruja dengannya. Saya fikir ia akan menjadi hebat. Saya fikir untuk Rhode Island mempunyai ini – dan jika kita boleh mendapatkan kiraan kepala sehingga kira-kira enam puluh lima orang – saya fikir tidak ada persoalan bahawa kita akan menjadi pengeluar makanan berasaskan tumbuhan terbesar di AS.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *