Bel Canada Melancarkan Babybel Plant-Based di Kanada kerana ia Menyasarkan 50% Portfolio Tanpa Tenusu

Kumpulan Bel Kanada mengumumkan ia telah melancarkan Babybel Plant-Based ke kedai runcit Kanada minggu ini. Versi bebas tenusu bagi keju snek terkenal syarikat, penampilan sulung itu adalah sebahagian daripada strategi Bel untuk menjadi peneraju global dalam alternatif keju dan membuat separuh tawaran berasaskan tumbuhan menjelang 2030.

“Misi Kumpulan Bel adalah untuk menawarkan makanan yang sihat dan bertanggungjawab untuk semua”

Babybel Plant-Based, yang dilancarkan di AS dan UK awal tahun ini, dibuat untuk kelihatan dan rasanya seperti roda keju Mini Babybel yang popular di syarikat itu. Diperbuat daripada minyak kelapa, keju bersalut lilin hijau menawarkan rasa mozzarella sambil menjadi sumber kalsium bebas laktosa dan B12. Syarikat itu menyatakan Babybel Plant-Based menyertai tawaran bebas tenusunya yang lain, Nurishh dan Boursin, sudah pun dalam runcit Kanada.

“Kami sentiasa prihatin terhadap keperluan dan jangkaan pengguna,” kata Marie–Ève Robert, Naib Presiden Pemasaran, Kumpulan Bel Canada. “Ini adalah nadi strategi inovasi kami. Dengan pemikiran ini, kami meneruskan strategi mampan kami dengan pelancaran Babybel Plant-Based, produk berasaskan tumbuhan dan bukan GMO tanpa tenusu. Matlamat kami adalah untuk menawarkan pengalaman unik yang sama yang kami ketahui daripada Babybel, tetapi dalam versi berasaskan tumbuhan.”

Bel Brands USA Produk Tanpa Tenusu
©Bel Brands USA

Mendahului kategori

Bel Canada sedang giat mempelbagaikan portfolionya untuk memasukkan lebih banyak produk berasaskan tumbuhan. Menyedari bahawa 52% rakyat Kanada kini makan berasaskan tumbuhan atau cuba menambah lebih banyak makanan berasaskan tumbuhan ke dalam diet mereka, Bel Group berkata ia bercita-cita untuk menerajui kategori keju tanpa tenusu yang masih baru muncul dengan membangunkan produk yang lebih baik yang menarik untuk rasa jangkaan. .

Pada bulan Julai, syarikat induk Bel Group mengumumkan perkongsian strategik dengan syarikat permulaan penapaian Superbrewed Food untuk membangunkan barisan keju, kedua-dua tenusu dan berasaskan tumbuhan, menggunakan Superbrewed’s Postbiotic Cultured Protein.

Menyedari peranan sistem makanan dalam kemampanan dan perubahan iklim, Bel Canada berhasrat untuk mengimbangi portfolionya untuk terdiri daripada 50% tenusu dan 50% buah-buahan dan produk berasaskan tumbuhan menjelang tahun 2030.

Keju Berasaskan Tumbuhan Babybel
©Bel Brands USA

Pelengkap tenusu

“Misi Kumpulan Bel adalah untuk menawarkan makanan yang sihat dan bertanggungjawab untuk semua,” kata Cristine Laforest, Pengurus Besar Kumpulan Bel Canada. “Mengetahui bahawa produk berasaskan tumbuhan adalah sebahagian daripada penyelesaian kepada cabaran alam sekitar yang semakin meningkat, kami mesti menyesuaikan pendekatan kami terhadap pemakanan. Oleh itu, Kumpulan Bel mempunyai misi untuk menawarkan rangkaian produk yang lebih seimbang menjelang 2030, dengan 50% produk tenusu dan 50% buah-buahan dan produk berasaskan tumbuhan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *