Bellwether Memperluas Jangkauan Pembakaran Elektriknya dengan Hab dan Platform Atas Permintaan Berita Kopi Harian oleh Majalah Roast

221101_Bellwether Hub_3197_Final_0002-Edit salinan

Hab Bellwether empat unit, di mana satu antara muka boleh mengawal panggang yang melibatkan berbilang mesin. Foto ihsan Bellwether.

Pembuat pembakar kopi elektrik Kopi Bellwether telah memperkenalkan dua produk baharu utama, termasuk pasaran kopi panggang dalam talian untuk perniagaan kecil dan platform yang didayakan perisian untuk pemanggangan pengeluaran berskala besar.

Kedua-dua produk meneruskan dorongan agresif permulaan California Bay Area terhadap halangan tradisional kepada pemanggangan komersial seperti latihan, pengalaman atau pengetahuan teori.

Setiap penyelesaian tertumpu perniagaan-ke-perniagaan baharu bergantung pada perisian pemanggang teras proprietari Bellwether dan keupayaan automasi panggang, manakala ekosistem Bellwether juga termasuk penyumberan kopi hijau dan pengurusan inventori.

Hab Bellwether

Penyelesaian pemanggangan berskala lebih besar, dipanggil Hab Bellwethermembolehkan pengguna mengendalikan berbilang mesin Bellwether sekaligus untuk memenuhi keperluan volum yang lebih tinggi.

Setiap pemanggang kira-kira bersaiz peti sejuk di rumah dalam Hab dikawal oleh antara muka Bellwether tunggal, membolehkan pengendali memanggang kopi yang berbeza secara serentak, atau meningkatkan skala pemanggangan kopi individu.

Menurut Bellwether, empat unit Hab Bellwethers akan membenarkan seorang kakitangan tanpa latihan terlebih dahulu menghasilkan kira-kira 2,500 paun kopi dalam seminggu bekerja, dengan kira-kira 2 minit buruh setiap panggang, serta penyelenggaraan rutin seperti penyedutan sekam setiap hari.

Hab empat unit pertama pemanggang Bellwether elektrik tanpa bolong pada masa ini terletak di ibu pejabat Berkeley syarikat.

Bellwether Atas Permintaan

Dengan tumpuan pada perniagaan kopi kecil dan penyedia kopi pejabat, Bellwether Atas Permintaan ialah pasaran dalam talian baharu untuk kopi panggang yang datang dari Bellwether Hub (lihat di atas) atau perniagaan yang mengambil bahagian berdekatan dengan pemanggang Bellwether.

Perkhidmatan ini telah dilancarkan dengan borang pendaftaran untuk pertanyaan borong, dan dengan jualan dalam talian terus untuk pelanggan pejabat. Menurut Bellwether, pilihan borong akan membolehkan campuran kopi yang disesuaikan.

Platform pada masa ini termasuk enam tawaran kopi asal tunggal dan tiga campuran Bellwether tersuai, dengan beg 5 paun tersedia pada kos antara $11-$13 setiap paun, pra-penghantaran. Pembeli boleh memilih salah satu daripada empat tahap panggang (terang, sederhana, sederhana-gelap atau gelap).

Syarikat itu berkata perkhidmatan pemanggangan Atas Permintaan sedang dijalankan di Hab Berkeley dan melalui “banyak” lokasi pelanggan Bellwether.

Bellwether telah menutup sekurang-kurangnya $50 juta dalam pembiayaan luar sejak 2019, pada tahun yang sama mesin pertamanya yang tersedia secara komersial mula memasuki pasaran. Syarikat itu melancarkan generasi kedua sistem pemanggangan inovatifnya awal tahun ini.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *