Berapa Banyak Kafein dalam 3 Air? Apa yang perlu diketahui!

3 Air Elektrolit Berkafein

Apabila anda perlu menghilangkan dahaga dan badan anda diisi semula, mendapatkan air sejuk adalah cara terbaik untuk mengisi semula. Satu-satunya isu, selain daripada cuba memilih jenama yang betul, ialah air tidak memberikan anda sesuatu yang diperlukan oleh ramai daripada kita untuk menjalani hari kita. Ia bukan seperti kopi, teh atau minuman tenaga. Atau inikah?

Sekiranya anda tidak pernah mendengarnya, terdapat perairan di pasaran sekarang yang menawarkan rangsangan kafein bersama-sama dengan minuman sihat yang selalu anda nikmati. Satu air tersebut ialah 3 Air. Sama ada anda pernah mendengar tentang air berkafein ini atau tidak, sebelum anda mencubanya, sebaiknya ketahui berapa banyak kafein dalam setiap botol 16.9 auns. Jawapannya ialah setiap botol 3 Air mengandungi 50 mg kafein. Ini adalah kurang daripada secawan kopi tetapi lebih daripada kebanyakan soda 12-auns. Mari ketahui lebih lanjut tentang 3 Water supaya anda boleh memutuskan sama ada anda mahu menambah air berkafein ini pada senarai minuman pilihan anda.

pembahagi 6

Apakah 3 Air?

Dihasilkan oleh EuroVita Corp, 3 Air mendakwa sebagai air yang sempurna. Ia bukan sahaja berkafein, tetapi ia juga mempunyai elektrolit dan mendakwa pH seimbang. Elektrolit di dalamnya digunakan untuk membantu badan anda mengisi semula mineral yang hilang sepanjang hari. Keseimbangan pH membantu mengurangkan radikal bebas yang merosakkan badan. Ia juga membantu dalam membuang toksin dari badan. Kemudian ada kafein yang membantu anda mendapatkan semula fokus dan tenaga apabila anda berasa kehabisan.

Tetapi bagaimana dengan air? Ya, 3 Water adalah elektrolit yang diselitkan dan membuat tuntutan tentang faedahnya, tetapi apabila ia datang kepada H20, kami mahukan sumber air yang boleh kami percayai. Menurut laman web mereka, 3 Air mendakwa air mereka diperoleh daripada mata air semula jadi di Brandonville, PA yang sangat tulen sehingga layak sebagai air yang telah disucikan mengikut piawaian FDA terus dari sumbernya. Mereka juga menapis tiga mikron air dari Mata Air Signature dan mengozonkannya untuk mencapai rasa yang terbaik.

Kafein dalam 3 Air

50 mg kafein yang terdapat dalam 3 Water dianggap sebagai jumlah yang sederhana. Ia sama dengan yang terdapat dalam setengah cawan kopi. 3 Air menggunakan kafein semulajadi yang terdapat dalam biji kopi hijau untuk memberikan airnya rangsangan. Ekstrak kopi hijau ini ditambah ke dalam air tanpa mengubah rasa mengikut syarikat. 3 Air direka bentuk untuk rasa sesuci mana-mana air botol di pasaran sambil memberi tenaga kepada badan kita semasa kita meminumnya.

Dengan 3 Air bukan satu-satunya air botol berkafein di pasaran, mari kita lihat bagaimana ia dibandingkan dengan beberapa yang lain apabila ia berkaitan dengan kandungan kafein.

3 Air botol 16.9-auns 50 mg kafein
Botol Air Joe 20 auns 70 mg kafein
Botol Heroec Energy Water 16.9 auns 60 mg kafein
Botol Caffeine Kick Water 16 auns 60 mg kafein
Botol Polar Frost Plus Energy 17 auns 67 mg kafein

Memahami Kafein

Kafein ialah perangsang semulajadi yang terdapat dalam banyak tumbuhan. Peminum kopi bangun bergantung pada secawan kopi segar untuk membantu mereka membuat persediaan untuk hari itu kerana kafein yang terdapat dalam setiap biji kopi yang mereka bancuh. Perkara yang sama boleh dikatakan bagi mereka yang minum soda, teh, minuman tenaga, dan juga makan coklat. Melalui pengambilan biasa, kafein tidak berbahaya. Ia adalah apabila orang mengambil terlalu banyak, atau mempunyai kepekaan terhadap kafein, masalah biasanya berlaku.

Menurut FDAorang dewasa yang sihat hanya perlu mengambil 400 mg kafein setiap hari. Walau bagaimanapun, apabila anda memikirkannya, itu kelihatan seperti jumlah yang rendah memandangkan semua minuman yang kita ambil setiap hari. Untuk minum, atau makan, kafein dan selamat, adalah yang terbaik untuk mengetahui badan anda dan toleransi peribadi anda. Anda akan tahu apabila anda mengalami terlalu banyak.

Untuk membantu anda mengetahui perkara yang perlu dicari apabila mengambil terlalu banyak kafein, berikut ialah senarai kemungkinan kesan yang mungkin anda alami:

  • Insomnia
  • Kadar denyutan jantung meningkat
  • Gelisah
  • Kerisauan
  • Sakit perut atau loya
  • sakit kepala

pembahagi 4

Pemikiran Akhir tentang Kafein dalam 3 Air

Walaupun air berkafein mungkin tidak ada di setiap rak kedai runcit tempatan anda, ia ada di luar sana jika anda ingin mencubanya. Apabila ia datang kepada 50 mg kafein yang terdapat dalam 3 Airtahapnya adalah sederhana dan anda sepatutnya boleh menikmati minuman yang menyegarkan ini tanpa terlalu banyak masalah. Seperti biasa, dengan mana-mana minuman yang mengandungi kafein, minum secara bertanggungjawab dan ketahui toleransi badan anda. Ini akan membantu anda menikmati minuman yang anda gemari dan tenaga yang anda perlukan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *