Berapa Banyak Kafein dalam Air Tenaga Berkilauan Mata Air Poland? Apa yang perlu diketahui!

Air Berkilauan Mata Air Poland

Mencapai sebotol air adalah rutin harian kebanyakan kita telah menyesuaikan diri dengan mudah. Air, sudah tentu, minuman paling popular di luar sana, tetapi tidak seperti rakan sejawatannya, ia tidak banyak memberi kita tenaga yang kita perlukan untuk membuatnya sepanjang hari kita. Atau adakah ia? Ya, pada masa kini, bukannya air tulen, suling, mata air dan berkilau asas anda, anda mempunyai tambahan tambahan untuk memberikan air anda sedikit rasa. Malah ada yang menawarkan lebih banyak, seperti sentuhan kafein untuk membantu anda mempunyai tenaga yang diidamkan oleh ramai daripada kita.

Salah satu air di pasaran ialah Air Tenaga Berkilauan Mata Air Poland. Minuman ini boleh didapati dalam pelbagai perisa dan menawarkan kebaikan air dengan tenaga tambahan yang kita inginkan. Tetapi berapa banyak kafein dalam tin air ini? Ternyata, satu tin Poland Springs 11.5 auns mempunyai 75 mg kafein untuk membantu anda kekal bertenaga. Mari ketahui lebih lanjut tentang minuman ini dan bagaimana kandungan kafein di dalamnya dibandingkan dengan minuman berkafein lain di pasaran.

pembahagi 3

Apakah Air Mata Air Poland?

Mata Air Poland ialah jenama air yang dinamakan sempena mata air di Poland, Maine di mana ia asalnya dikumpulkan. Kini, terdapat pelbagai mata air semula jadi di Maine tempat air untuk jenama ini dikumpulkan. Orang pertama yang menggunakan mata air semula jadi di kawasan itu untuk mendapatkan keuntungan ialah William H. Ricker yang juga memiliki sebuah rumah penginapan di kawasan itu.

Ini adalah hasil dari mulut ke mulut orang yang tinggal di rumah penginapan keluarganya yang mendakwa air yang ditawarkan di sana menyegarkan malah menawarkan khasiat penyembuhan. Keluarga Ricker, yang ingin mendapatkan pujian ini, mula membotolkan air pada tahun 1859. Selama bertahun-tahun, air itu dibotolkan secara peribadi, tetapi pada tahun 1980, Syarikat Air Perrier membelinya daripada keluarga Ricker dan mengambil alih pengedaran.

Selama bertahun-tahun, Poland Springs melalui beberapa tangan. Dalam kejadian yang lebih baru, syarikat Nestle, yang telah memiliki syarikat pembotolan selama bertahun-tahun, memutuskan untuk menjual. One Rock Capital Partners dan Metropoulos & Co berkumpul dan membeli jenama air Amerika Utara Nestle pada 2021 dengan harga $4.3 bilion. Jualan itu termasuk pemilikan Poland Spring, Arrowhead, Deer Park, Zephyrhills, PureLife dan Ozarka.

Poland Spring White Peach Perisa Halia

Kelahiran Air Tenaga Berkilauan Mata Air Poland

Sebelum penjualan Poland Springs, syarikat Nestle menyedari bahawa mereka kehilangan wang dengan syarikat pembotolan air mereka. Dalam cara untuk menggiatkan semula industri, mereka mengumumkan pada 2019 bahawa tahun 2020 akan membawa sesuatu yang baharu untuk syarikat mereka, air tenaga. Air Tenaga Berkilauan Poland Springs diumumkan sebagai kandungan kafein yang serupa dengan apa yang terdapat dalam secawan kopi. Perbezaannya, bagaimanapun, adalah kafein di dalam setiap tin akan diperolehi daripada ekstrak teh hijau. Syarikat itu berjanji untuk menggunakan tin dan bukannya plastik berbahaya dan menggunakan perisa dan bahan semula jadi dalam air tenaga mereka.

Berikut ialah perisa Air Tenaga Berkilauan Poland Springs:

  • Oren Valencia Springs Poland
  • Beri Super Poland Springs
  • Pic Putih Poland Springs
  • Poland Springs Meyer Lemon

Kafein di Air Tenaga Berkilauan Mata Air Poland

Menurut Pemberitahu Kafeinsemua perisa Air Poland Springs Sparkling Energy mempunyai 75 mg kafein setiap tin 11.5 auns. Ini dianggap sebagai jumlah yang sederhana bagi mereka yang bertolak ansur dengan kafein dengan baik. Jumlah ini serupa dengan kafein yang terdapat dalam Red Bull 8 auns, itulah sebabnya dicadangkan bahawa air tenaga berkilauan ini hanya dimakan oleh orang dewasa yang sihat.

Mari kita lihat bagaimana Air Tenaga Berkilauan Poland Springs dibandingkan dengan beberapa minuman tenaga paling popular di pasaran.

Air Tenaga Berkilauan Mata Air Poland 75 mg kafein
Tenaga Tiga Pukulan Starbucks 225 mg kafein
Tenaga Rockstar 160 mg kafein
Coca-Cola Klasik 34 mg kafein

Nestle bukanlah syarikat pertama atau satu-satunya yang mendapat keuntungan daripada keperluan yang semakin meningkat untuk menambah sedikit vitamin, mineral dan tenaga kepada air asas. Berikut adalah kandungan kafein dalam beberapa jenama air lain yang menawarkan minuman berkafein.

Air Berkilauan Yerbae 100 mg kafein
Air Berkilauan Tanpa Had 35 mg kafein
Air Berkilauan AHA 30 mg kafein
Polar Frost Plus Tenaga 67 mg kafein

Lemon Air Berkilauan Mata Air Poland

Adakah Kafein di Poland Springs Sparkling Energy Water Selamat?

Walaupun 75 mg kafein dalam tin 11.5-auns adalah tahap yang baik, ia tidak boleh dianggap berbahaya untuk orang dewasa yang sihat yang tidak mengalami intoleransi kafein. Walau bagaimanapun, apa yang perlu anda ingat ialah disyorkan oleh FDA bahawa orang dewasa mengehadkan jumlah pengambilan kafein setiap hari. Mereka mencadangkan anda mengambil tidak lebih daripada 400 mg kafein setiap hari. Ini bukan peraturan yang sukar dan pantas, bagaimanapun, memandangkan kebanyakan kita menggunakan ini secara kerap dan lebih kerap.

Apabila berurusan dengan kafein, adalah penting untuk memahami badan anda dan hadnya. Pada hari-hari yang mempunyai banyak kafein, jika anda merasakan kesan seperti loya, kegelisahan, peningkatan kadar denyutan jantung, dan insomnia, anda harus mengurangkan penggunaan anda.

Jika anda ingin menikmati Air Tenaga Berkilauan Poland Springs dan pelbagai perisa yang mereka tawarkan, gunakan secara sederhana. Ini adalah cara terbaik untuk memastikan anda mendapat rangsangan tenaga yang anda inginkan tanpa sebarang kesan sampingan yang boleh menyebabkan terlalu banyak kafein.

pembahagi 2

Kesimpulan

Mempunyai sedikit tenaga yang ditambahkan ke dalam air anda bukanlah perkara yang buruk jika anda seorang pengguna dewasa yang memahami badan anda dan perkara yang boleh dikendalikan apabila ia melibatkan tahap kafein. Jika anda ingin mendapat tambahan kafein, tetapi lebih suka berpegang pada air berbanding minuman tenaga dan kopi, Air Tenaga Berkilauan Poland Springs ialah cara terbaik untuk melakukannya. Anda akan mendapat kesegaran air dan perisa semula jadi sambil juga mempunyai kafein tambahan untuk membantu anda melalui hari yang sibuk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *