Berapa Banyak Kafein Dalam Ais Krim Kopi Haagen Dazs? Apa yang perlu diketahui!

Aiskrim Kopi Haagen Dazs

Apabila bercakap tentang ais krim, anda tidak boleh menyebut yang hebat tanpa Haagen Dazs. Legenda dalam dunia makanan beku ini telah wujud sejak tahun 1960 dan sinonim dengan rasa yang menakjubkan. Salah satu perisa tertua, dan paling popular ialah ais krim kopi mereka. Dibuat dengan pati biji kopi Brazil yang dibancuh dengan sempurna, hidangan sejuk beku ini menjadi kegemaran peminat peminum kopi di seluruh dunia.

Walaupun ais krim kopi Haagen Dazs adalah hidangan yang menyeronokkan, anda mungkin ingin tahu tentang jumlah kafein yang terdapat di dalamnya. Bagi mereka yang menikmati kafein sepanjang hari, jangan risau. Anda pasti gembira mengetahui aiskrim kopi Haagen Dazs hanya mempunyai 19 mg kafein dalam keseluruhan tab 1 liter.

Mari ketahui lebih lanjut tentang ais krim yang lazat ini, dari mana kandungan kafein di dalamnya berasal, dan cara paras kafeinnya berbanding ais krim kopi popular lain di pasaran.

pembahagi 3

Sedikit Tentang Haagen Dazs

Anda tidak boleh membincangkan ais krim kopi Haagen Dazs tanpa melihat syarikat itu sendiri. Semuanya bermula dengan seorang lelaki bernama Ruben Mattus. Pada usia hanya 10 tahun dia mengambil pekerjaan membantu bapa saudaranya ketika dia menjual limau sejuk beku. Perniagaan kecil ini akhirnya berkembang dan dikenali sebagai Senator Frozen Products. Malangnya, perniagaan itu tidak berjaya, tetapi itu tidak menghalang Ruben. Sebaliknya, 30 tahun kemudian, dia dan isterinya, Rose, memutuskan untuk menukar nama syarikat dan mencuba sekali lagi untuk menjual aiskrim buatan mereka yang unik.

Pada tahun 1960, Ruben muncul dengan nama Haagen Dazs dan legenda itu dilahirkan di Bronx, New York. Pada mulanya, Haagen Dazs menawarkan 3 perisa vanila, coklat dan ais krim kopi popular mereka. Dengan 3 perisa ini, syarikat itu mula berkembang dan menjadi nama isi rumah sebahagiannya terima kasih kepada anak perempuan mereka yang membuka kedai pertama mereka pada tahun 1976.

cawan kertas haagen dazs
Kredit Gambar: Husenjan Abdilim, Pixabay

Kafein dalam Haagen Dazs

Bagi yang ingin tahu, ya, aiskrim kopi Haagen Dazs dibuat dengan kopi asli. Malah, mereka menggunakan kacang Brazil yang dibancuh dengan sempurna untuk mencapai rasa yang lazat. 19 mg kafein yang terdapat dalam satu tab, atau pain, ais krim ini dianggap rendah dan serupa dengan jumlah yang anda dapati dalam secawan kopi segera yang dibuat dalam keselesaan rumah anda sendiri. Begini lihat cara Haagen Dazs dibandingkan dengan beberapa minuman minuman kopi kegemaran anda.

Aiskrim Haagen Dazs 19 mg kafein setiap liter
Kopi yang dibancuh biasa 95 mg kafein setiap hidangan 8 auns
Kopi segera 57 mg kafein setiap hidangan 8 auns
Espresso 64 mg kafein setiap pukulan
Cappucino 154 mg kafein setiap hidangan 12-auns
aiskrim kopi dengan biji kopi di atasnya
Kredit Imej: foto margouillat, Shutterstock

Aiskrim Kopi Lain

Walaupun rasanya luar biasa, aiskrim kopi Haagen Dazs bukan satu-satunya di pasaran. Ini mungkin membuatkan mereka yang berharap untuk mendapatkan sedikit rangsangan kafein daripada makanan manis mereka tertanya-tanya jenama yang mempunyai paling banyak kafein tersembunyi dalam kebaikan manis. Mari lihat supaya anda lebih memahami bagaimana Haagen Dazs dibandingkan dengan gergasi aiskrim lain di luar sana.

Haagen Dazs 19 mg kafein
Ben dan Jerry 70 mg kafein setiap cawan
Breyer’s 30 mg kafein setiap cawan

Seperti yang anda lihat, Haagen Dazs, walaupun sedap, adalah salah satu ais krim kopi yang tersedia dengan jumlah kafein paling sedikit ditemui di dalam tab.

pembahagi 2

Fikiran Akhir

Jika anda suka aiskrim dan kopi, Aiskrim kopi Haagen Dazs yang sedap adalah hidangan yang sempurna selepas hari yang panjang. Apa yang lebih baik, anda tidak perlu mengubah rutin kafein biasa anda untuk menikmati kemanisan terima kasih kepada rendah, 19 mg kafein, yang terdapat dalam salah satu tab mereka. Duduk, nikmati, dan nikmati kebaikan setiap kali anda mendengar panggilan manis anda.


Kredit Imej Pilihan: Husenjan Abdilim, Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *