Berapa Banyak Kafein dalam Bubly Bounce Air Berkafein Berkilauan?

Bubly Bounce Air Bergemerlapan Berkafein Pek 12oz Tin, Beri Tiga

Bubly sudah pun menyerikan hari kerja kami dengan rasa buah-buahan yang segar dan rasa menyegarkan. Kini terdapat versi berkafein sedikit untuk memberikan sedikit rangsangan tambahan pada waktu petang anda. Dengan hanya 35 mg kafein setiap hidangan 12 auns, Bubly Bounce adalah ubat yang sempurna untuk kemerosotan tengah hari tanpa kandungan kafein yang lebih berat daripada secawan kopi atau gula yang kuat daripada setin soda. Begini cara Bubly Bounce dibandingkan dengan minuman lain yang mungkin anda cari untuk menangani beberapa jam yang tinggal dalam syif anda.

pembahagi 6

Berapa Banyak Kafein dalam Bubly Bounce?

Air berkilauan biasanya tanpa kafein, tetapi beberapa variasi berkafein wujud. Phocus, AHA, Perrier dan Caribou hanyalah beberapa jenama yang kini menawarkan air berkilauan berkafein.

Bubly Bounce mengandungi 35 mg kafein. Itu jumlah yang agak rendah memandangkan kebanyakan minuman kopi melebihi 100 mg, malah air berkilauan lain boleh berlegar berhampiran tiga digit. Air berkilauan berkafein cenderung kekal di bawah 150 mg, dan Bubly sesuai dengan bahagian bawah hingga sederhana skala.

Minuman* Kafein dalam mg. setiap 12 oz. menghidangkan
Air Berkilauan AHA 30 mg
Bubly Bounce 35 mg
Air Berkilauan Karibu 75 mg
Air Tenaga Berkilauan GURU 100 mg
Air Berkilauan Pep Talk 50 mg
Perrier Bertenaga 140 mg
Air Berkilauan Focus 75 mg
Air Tenaga Berkilauan Mata Air Poland 75 mg

*Sesetengah daripada rangkaian minuman ini mempunyai pelbagai perisa, tetapi kandungan kafein adalah konsisten sepanjang masa.

Bagaimanakah Bubly Melantun Berbanding dengan Minuman Berkafein Lain?

Air berkarbonat berkafein biasanya tidak mengandungi kafein sebanyak minuman bercas yang lebih popular seperti kopi atau teh. Tidak ada perkara seperti secawan kopi biasa kerana segala-galanya daripada rasa hingga kandungan kafein bergantung pada kacang tertentu dan cara ia dibancuh.

Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk mengatakan bahawa kebanyakan 12 oz. minuman kopi berlegar antara 75-200 mg kafein. Purata 12 oz. cawan kopi yang dibancuh mengandungi kira-kira 142 mg kafein; bagaimanapun, bilangan sebenar boleh berbeza-beza bergantung pada jenis kacang yang anda gunakan dan jenis minuman. Sebagai contoh, latte dibuat dengan pukulan espreso pekat dan bukannya kopi yang dibancuh, dan setiap pukulan mengandungi kira-kira 75 mg kafein. Kecuali untuk decaf, selamat untuk mengatakan bahawa semua minuman kopi mempunyai kandungan kafein yang lebih tinggi daripada Bubly Bounce.

Daun teh hitam biasanya memberi anda kira-kira jumlah kafein yang sederhana, dengan purata 72 mg setiap hidangan 12 auns. Secawan teh hijau yang setanding mengandungi kira-kira 52 mg kafein. Pilihan herba seperti pudina, rooibos, dan chamomile biasanya bebas kafein.

Bubly Bounce mengandungi kafein yang jauh lebih sedikit daripada kopi, dan kurang sedikit daripada teh. Kandungan kafeinnya setanding dengan beberapa minuman ringan. Malah, setin Bubly Bounce sebenarnya mempunyai jumlah kafein yang sama dengan 12 oz. Coca Cola. Minuman tenaga seperti Monster sentiasa lebih berkafein daripada Bubly Bounce. Sebagai contoh, 12 oz. daripada Monster mengandungi 120 mg kafein.

Minuman Kafein dalam mg. Setiap 12 oz. Melayan
Barq’s Root Beer 22 mg
Kopi hitam 142 mg
Teh hitam 72 mg
Bubly Bounce 35 mg
Coke 35 mg
Diet Coke 46 mg
Dr Lada 43 mg
Kopi Cold Brew Dunkin Donuts 195 mg
Grande Latte di Starbucks (2 tangkapan espresso) 150 mg
Teh hijau 52 mg
Minuman Tenaga Raksasa 120 mg
Embun Gunung 55 mg
Pepsi 39 mg
Vitamin Air Tenaga 30 mg

Adakah Air Bergemerlapan Berkafein Baik untuk Anda?

Berperisa semula jadi dan mengandungi hanya sebilangan kecil bahan, Bubly Bounce dan air berkilauan berkafein lain pastinya merupakan pilihan yang lebih sihat daripada soda yang sarat dengan gula, dicampur secara kimia dan minuman tenaga. Walaupun begitu, kafein tambahan adalah beberapa sebab untuk dibimbangkan.

Tidak seperti kopi, yang merupakan sumber semula jadi kafein, air berkilauan tidak mengandungi perangsang secara organik, jadi ia mesti ditambah sebagai bahan tambahan. Selalunya apabila kafein ditambah kepada minuman ia adalah bahan tiruan, tetapi kita tidak tahu bagaimana Bubly melakukannya. Kopi mungkin merupakan minuman berkafein paling sihat dari segi kandungan bahan semula jadi, tetapi ia bergantung pada jumlah yang anda minum, dan jika anda mengambilnya hitam atau menyiramnya dengan gula.

Adalah penting untuk memantau jumlah kafein yang anda minum secara normal. Garis panduan FDA semasa mengatakan orang dewasa harus menghadkan pengambilan kafein mereka pada 400 mg Sehari. Ia memerlukan beberapa tin Bubly Bounce untuk mencapai angka itu, tetapi mungkin tidak digabungkan dengan sumber kafein lain, seperti kopi, coklat, teh, dan juga makanan tertentu seperti serbuk protein dan shake.

pembahagi 3

Kesimpulan

Dengan rasa yang ceria dan menyeronokkan seperti Blood Orange, Passionfruit, dan Beri TigaBubly Bounce boleh menambah sedikit langkauan tambahan dalam langkah anda kerana ia mengandungi 35 mg kafein tanpa pemanis atau perisa tiruan. Walaupun ia mempunyai kafein sebanyak minuman ringan, Bubly Bounce sememangnya pilihan yang lebih sihat daripada soda manis. Ia mempunyai kafein yang jauh lebih sedikit daripada minuman tenaga, kopi dan kebanyakan teh, jadi ia juga merupakan pilihan bijak jika anda ingin mengurangkan pengambilan kafein anda, atau jika anda sedang mencari minuman berkafein sedikit untuk menghabiskan hari bekerja dengan kuat. FDA mengesyorkan agar orang dewasa mengehadkan pengambilan kafein mereka kepada 400 mg atau kurang setiap hari, jadi Bubly Bounce memberikan rangsangan yang cukup untuk mencerahkan hari anda tanpa perlu risau tentang melebihi paras kafein yang disyorkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *