Berapa Banyak Kafein dalam Kopi Gaya Dripdash Kyoto? Apa yang perlu diketahui!

Kopi Kyoto Dripdash

Kopi titisan gaya Kyoto ada di mana-mana. Daripada kafe paling hebat di blok anda ke kedai fantasi yang anda impikan selalu—menara Kyoto sentiasa menjadi sebahagian daripada gabungan itu.

Tetapi bagaimana pula apabila anda mahukan kopi gaya Kyoto itu di rumah? Masukkan Dripdash, cara yang hebat dan inovatif untuk menikmati kopi gaya Kyoto di rumah… dalam tin! Kopi Drip Gaya Kyoto Dripdash mempunyai 160 hingga 200 mg kafein dalam setiap tin 9.5 auns, bergantung pada rasa.

pembahagi 3

Apakah Kopi Gaya Dripdash Kyoto?

Dripdash ialah kaedah bru proprietari yang menyerupai bru sejuk gaya Kyoto yang unik, yang berasal dari, anda rasa, Kyoto, Jepun.

Kopi gaya Kyoto ialah kaedah bancuhan yang menitiskan air suhu bilik secara perlahan ke atas katil kopi. Ini menghasilkan rasa mewah dan baldu yang kaya dan penuh dengan kedalaman. Keseluruhan proses membancuh mengambil masa 8-12 jam.

Apa yang menjadikan proses bru ini unik ialah kesabaran yang digunakan untuk membancuh. Proses bancuhan memerlukan kopi dibancuh, titis demi titisan. Graviti memainkan peranan yang besar dalam proses ini, kerana air dipegang di atas katil kopi, dan hanya titisan dilepaskan, satu demi satu, untuk mengenyangkan katil kopi.

Ketepuan perlahan pada katil kopi adalah yang membolehkan minuman terakhir menghasilkan badan yang kaya dan cawan yang berperisa.

pelbagai minuman Dripdash Kyoto Coffee

Berapa Banyak Kafein dalam Kopi Gaya Dripdash Kyoto?

Kopi gaya Kyoto Dripdash mempunyai antara 17 dan 21 mg kafein setiap auns cecair. Jumlah yang tepat bergantung pada perisa yang anda pilih: kopi ais Kyoto biasa (Ojo) mempunyai 200 mg kafein, Black Sesame Oatmilk Latte (Goma) mempunyai 160 mg, dan Lavender+Maple Oatmilk Latte (Kambing) mempunyai 160 mg setiap 9.5-auns boleh.

Sementara itu, secawan kopi hitam panas biasa—katakan 8 auns—mengandungi sekitar 98 mg kafein. Untuk membandingkan kedua-duanya, terdapat anggaran 62 mg kafein setiap 5 auns cecair kopi hitam, manakala Dripdrash mempunyai kira-kira 100 mg setiap 5 auns cecair.

Soalan Lazim

Kami mempunyai semua yang anda perlu tahu mengenai soalan yang paling lazim ditanya tentang Dripdash dan kopi gaya Kyoto mereka.

Adakah kopi gaya Dripdash Kyoto mempunyai lebih banyak kafein daripada minuman sejuk?

Kopi gaya Kyoto DripDash mempunyai jumlah kafein yang setanding dengan minuman sejuk biasa anda. Kopi bancuhan sejuk cenderung mempunyai julat 62.5 mg kafein setiap auns cecair, bergantung pada pencairannya. Sementara itu, Dripdash mempunyai kira-kira 20 mg kafein setiap auns cecair.

Bagaimanakah kopi gaya Dripdash Kyoto berbeza daripada minuman sejuk?

Minuman sejuk tradisional memerlukan proses perendaman sekurang-kurangnya enam atau lapan jam, kadangkala sehingga dua puluh empat jam. Dripdash menggunakan kaedah pembuatan bir gaya Kyoto, yang sangat berbeza daripada kaedah bru sejuk tradisional. Pembuatan bir gaya Kyoto melibatkan menitiskan air secara perlahan-lahan ke atas dasar serbuk kopi. Kaedah pengekstrakan ini mengambil masa sekurang-kurangnya enam jam dan perlahan-lahan mengenyangkan bahan sebelum mengeluarkan perisa yang kita kenal dan suka.

pembahagi 5

Kesimpulan

Jika anda sedang mencari secawan kopi dibancuh sejuk yang kaya lagi bersih, gaya Kyoto Dripdash mungkin sesuai untuk anda! Walaupun mencari kopi gaya Kyoto berhampiran anda mungkin sukar, dengan Dripdash, anda boleh mengakses rasa kopi gaya Kyoto yang kaya dan mendalam di mana-mana sahaja di dunia! Ia hanya dengan satu klik sahaja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *