Berapa banyak kafein dalam kopi tanpa kafein?

Hari ini, kita akan bertanya soalan:

Berapa banyak kafein dalam kopi tanpa kafein?

Pertama sekali, kita harus bertanya kepada diri sendiri, berapa banyak kafein dalam kopi biasa standard?

Nah, secawan kopi berkafein 12oz biasa boleh terdiri daripada 120 mg hingga 180 mg kafein.

Bagaimanakah ia dibandingkan dengan kopi tanpa kafein?

Secawan kopi tanpa kafein dengan saiz yang sama mempunyai paras kafein antara 2mg dan 15mg kafein bergantung pada proses penyahkafein, kaedah membancuh, varieti kopi dan tahap pemanggangan kopi.

Pada dasarnya, kafein dalam secawan kopi tanpa kafein boleh diabaikan.

Bagaimanapun, pembolehubah yang paling mempengaruhi tahap kafein ialah proses penyahkafein yang digunakan untuk menyahkafein biji kopi.

Mari analisa tahap kafein bagi tiga proses penyahkafein utama seperti berikut

Proses Kopi Methylene Chloride Decaf

Proses Kopi Tanpa Kafe “Air Berkilauan” CO2

dan

Proses Kopi Dekaf Air Switzerland

Mengikut urutan kafein tertinggi hingga tahap kafein terendah, paras kafein dalam proses penyahkafein ini adalah seperti berikut:

The Proses Dekaf Metilena Klorida dinyahkafein ke tahap bebas kafein 96-97% dan merupakan satu proses di mana pelarut kimia yang dipanggil Methylene Chloride digunakan untuk mengeluarkan kafein daripada biji kopi, jadi boleh mengandungi tahap kafein sebanyak 2-3%.

Methylene Chloride adalah kaedah penyahkafein yang paling popular di dunia. Jika tidak ada menyebut tentang proses penyahkafein pada sebungkus kopi atau kopi segera, maka adalah selamat untuk mengandaikan bahawa Methylene Chloride telah digunakan untuk menyahkafein kacang.

The Proses Dekaf CO2 kandungan kafein tidak jelas – kami tidak dapat mencari maklumat tentang jumlah kafein dalam kopi tanpa kafein Proses CO2. Selalunya dipanggil proses “air berkilauan”, ia menggunakan CO2 untuk mengeluarkan kafein daripada biji kopi hijau dan bukannya pelarut kimia. Tetapi, kami tidak dapat memastikan tahap kafein proses CO2 biasanya.

The Proses Dekaf Air Switzerland diperakui 99.9% bebas kafein dan hanya menggunakan air (tiada bahan kimia) untuk menyahkafein kacang.

Kami mengesyorkan Swiss Water Proses penyahkafein dan Decadent Decaf Coffee Company terutamanya memanggang kopi Swiss Water Process tanpa kafein.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Decadent Decaf, sila lawati decadentdecaf atau lihat saluran youtube kami untuk lebih banyak video mengenai topik decadent, kafein dan kopi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *