Berapa Banyak Kafein Dalam Secawan Kopi?

Berapa Banyak Kafein Dalam Secawan Kopi

Apabila cuba menyimpan stok kedai dalam talian atau inventori di rumah anda, membekalkan kopi yang berbeza dapat menampung pembeli yang berbeza yang mahukan bahagian kafein yang minimum atau banyak. Ketahui berapa banyak kafein dalam secawan kopi berdasarkan jenis kacang dan beberapa faktor lain.

Tahap Kafein yang Berbeza dalam Kopi

Jumlah kafein dalam kopi berbeza-beza:

  • Kopi yang dibru: Secara purata, 95 miligram kafein atau julat 70-140 miligram setiap cawan terhasil daripada menuang air panas atau mendidih ke atas biji kopi yang dikisar dalam penapis.
  • Espresso: Biasanya, satu pukulan espresso mengukur 63 miligram kafein dan satu pukulan berganda bersamaan dengan 125 miligram kafein daripada memaksa sejumlah kecil wap atau air panas melalui biji kopi yang dikisar halus.
  • Kopi segera: Biasanya, mencampurkan satu atau dua sudu teh kopi kering semburan atau kering beku dengan air panas menghasilkan 30-90 miligram kafein setiap cawan.
  • Kopi tanpa kafein: Walaupun namanya menunjukkan sifar kafein, secawan purata mengandungi 3-7 miligram kerana mengukus dan membilas biji kopi dalam proses pengeluaran.

Apakah Faktor yang Mempengaruhi Kandungan Kafein?

Beberapa faktor menyumbang kepada bilangan miligram kafein dalam kopi:

  • Jenis biji kopi: Untuk sebahagian besar, satu biji kopi Arabica biasanya mengandungi kira-kira 6 miligram kafein dan biji Robusta mengandungi kira-kira 10 miligram kafein.
  • Saiz mengisar: Kisar yang lebih halus membolehkan lebih banyak kafein dilepaskan ke dalam minuman, menghasilkan kepekatan yang lebih tinggi daripada saiz kisar yang lebih besar.
  • Masa memanggang: Secara amnya, panggang yang lebih ringan mengandungi lebih banyak kafein, manakala panggang yang lebih gelap mempunyai rasa yang lebih mendalam.
  • Jenis minuman: Kadar kafein dalam setiap cawan kopi berbeza-beza antara kaedah minuman yang berbeza.
  • Saiz hidangan: Beberapa cawan kopi berkisar antara 1-24 auns, menjejaskan jumlah kandungan kafein yang digunakan.

Hubungi Joe’s Garage Coffee

Jika anda sedang mencari rakan kongsi pembuatan turnkey dan mempunyai idea untuk sesuatu produk, hubungi Joe’s Garage Coffee. Kami menawarkan penyelesaian untuk semua jenis projek pembangunan kopi dari awal hingga akhir. Kemudahan tercanggih kami termasuk sistem pengurusan inventori lanjutan untuk memenuhi spesifikasi tepat anda untuk pesanan besar atau kecil.

Untuk bermula, hubungi 206-466-5579 atau isikan borang hubungan hari ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *