Berapa Gram Dalam Satu Auns

Mengikuti resipi dengan ukuran metrik? Kemudian anda akan ingin tahu berapa gram dalam satu auns. Dapatkan carta penukaran berguna kami di sini.

Cawan penyukat berisi gula merah pada skala dapur.

Adakah anda keliru tentang berapa gram dalam satu auns? Atau mungkin anda telah melakukan penukaran lurus – dan hasilnya tidak betul? Penukaran metrik boleh menjadi sukar untuk dilakukan dengan cepat. Panduan ringkas ini membantu mengambil tekaan daripada resipi anda yang seterusnya dengan menjadikannya mudah dan mudah untuk menukar gram kepada auns dan sebaliknya.

Penukaran Gram Kepada Auns Pantas

Terdapat beberapa bilangan penukaran pantas dan mudah yang boleh anda lakukan dalam talian, tetapi cara mudah untuk melakukan ini adalah dengan mengetahui bahawa terdapat 28.35 gram dalam satu auns (tepatnya 28.3495).

Apabila saya melakukan sesuatu, saya sentiasa menggunakan 28.35 gram untuk setiap auns.

Jadi, untuk menukar gram kepada auns, anda boleh mengikuti formula mudah ini:

Berat dalam auns = berat dalam gram / 28.3495.

Mengapa Sesetengah Resipi Menggunakan Auns Daripada Gram?

Jika anda berada di AS, anda mungkin selesa menggunakan sistem ukuran standard, yang mengukur ramuan dalam paun, auns, cawan dll. Tetapi jika anda mengikuti resipi yang dibuat oleh seseorang di luar AS, anda akan mendapati bahawa mereka menyediakan ukuran dalam gram, mengikut sistem metrik.

Mengapa Anda Perlu Tahu Perbezaan Antara Gram Dan Auns

Semasa membakar, ukuran perlu tepat, kerana walaupun sedikit kekurangan atau lebihan dalam penukaran anda boleh bermakna terlalu sedikit atau terlalu banyak bahan – yang akan menjejaskan hasil akhir.

Dalam sistem pengukuran standard yang digunakan di AS, volum tidak tepat kerana volum yang dinyatakan boleh dipengaruhi oleh seberapa ketat ramuan dibungkus. Untuk penaik yang tepat, sistem metrik sebenarnya lebih tepat. Untuk memastikan sepenuhnya, sebaiknya gunakan penimbang dapur digital untuk mendapatkan hasil terbaik semasa membakar.

Walau bagaimanapun, adalah baik untuk mengetahui perbezaan antara satu auns dan gram untuk penukaran mental yang cepat itu.

Carta Penukaran

Carta penukaran auns kepada gram.

Mengukur Berat Kering Dengan Penimbang Dapur Anda

A penimbang dapur menyediakan cara yang paling mudah untuk mendapatkan ukuran yang tepat. Letakkan bekas pada skala dan klik butang ‘tara’ untuk mendapatkan paparan kepada sifar. Sekarang masukkan bahan kering untuk mengukur beratnya. Butang ‘tara’ mengurangkan berat bekas daripada bahan kering.

Apabila anda tertanya-tanya berapa banyak gram dalam satu auns, rujuk kembali pada carta penukaran berguna kami, panduan anda untuk penukaran berat standard dan metrik Amerika.

Lagi Panduan Penukaran

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *