Berikutan Permintaan Kuat, MyForest Foods Mengembangkan MyBacon ke New York City

Permulaan teknologi makanan MyForest Foods Co. mengumumkan berasaskan miseliumnya MyBacon kini boleh didapati di NYC, menandakan kemasukan pertama produk itu ke dalam pasaran runcit utama. MyBacon kini boleh didapati di Pasar Semula Jadi Westerley dan kedai runcit organik Elm Wellness di Manhattan dan West Village, masing-masing.

“MyBacon berdiri selain daripada orang ramai”

Menurut MyForest, pelancaran itu terhasil daripada momentum ketara yang diperoleh syarikat sejak melancarkan MyBacon pada 2020. Selain daripada peruncitan, MyForest akan berkembang menjadi perkhidmatan makanan dengan menawarkan MyBacon di Herbie’s Burgers, rangkaian burger popular di Albany, NY.

“Westerly Natural Market ialah destinasi New York City untuk barangan dan suplemen berasaskan tumbuhan, organik dan semulajadi, yang menyediakan asas pelanggan yang pelbagai dengan pilihan yang sama pelbagai,” kata Ricardo Nieves, pengurus kedai Westerly Natural Market. “Kami sentiasa mencari produk yang lazat, berkualiti tinggi, mementingkan alam sekitar untuk memenuhi pelbagai keperluan.”

Bacon cendawan Atlast Food Co
© Atlast Food Co

Dia menyambung, “Memandangkan kedai kami berbangga dengan menawarkan pelbagai jenis barangan yang sukar ditemui, kami amat teruja untuk memperkenalkan pembeli Manhattan kami kepada MyBacon. Sebagai produk tanpa daging keluaran tempatan yang dicari-cari dengan senarai ramuan yang singkat, MyBacon menonjol daripada orang ramai.”

Ladang miselium terbesar

MyBacon dibuat daripada miselium (akar cendawan), dan menawarkan tekstur berserabut dan rasa berasap yang dikatakan syarikat meniru rasa tradisional daging babi sebenar. Dalam temu bual dengan vegconomist, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif MyForest, Eben Bayer berkongsi, “Kami sangat tidak sabar-sabar untuk mendapatkan produk utama kami, MyBacon, pada seberapa banyak pinggan yang mungkin, supaya orang yang dietnya vegan atau vegetarian atau sesiapa sahaja yang nak kurangkan makan daging masih boleh ‘bawa pulang bacon’.

Mycelium Mushroom Bacon
©MyForest Foods

Untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat, MyForest meningkatkan pengeluaran di Swersey Silos, AirMycelium yang besar ladang yang telah ditauliahkan oleh syarikat di Green Island, NY. Setelah beroperasi sepenuhnya, Swersey Silos diunjurkan menghasilkan satu juta paun miselium MyBacon setiap tahun. Kemudahan itu dianggap sebagai ladang miselium menegak terbesar seumpamanya.

Pengiktirafan negara

Baru-baru ini, Majalah TIME memilih MyBacon sebagai salah satu daripadanya Ciptaan Teratas 2022menyifatkannya sebagai “bakon fakin yang lebih baik” kerana penggunaan bahan-bahan yang minimum dan pendekatan keseluruhan kepada alt-protein.

MyForest mempunyai dinaikkan $65J dalam pelaburan dan mendapat sokongan daripada Viking Global Investors dan Footprint Coalition Ventures Robert Downey Jr.

Eben Bayer, pengasas Ecovative & MyForest Foods
Eben Bayer/ Imej dibekalkan

Mengulas mengenai pengiktirafan negara, Bayer berkata, “MyForest Foods diasaskan dengan visi untuk mencari penyelesaian yang mampan bagi krisis iklim yang semakin meruncing dan akibat kekurangan makanan global. Kami berbesar hati kerana TIME telah mengiktiraf misi ini dan pencapaian kami ke arah planet yang kaya dengan makanan, dan kami berbangga untuk dimasukkan dalam senarai penukar dan inovator yang sangat dihormati.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *