BettaF!sh Melancarkan Tuna Berasaskan Tumbuhan untuk Penghantaran di Belanda – vegconomist

Jenama tuna berasaskan tumbuhan Jerman BettaF!sh akan dilancarkan di dua belas bandar di Belanda melalui perkhidmatan penghantaran segera Gorillas.

Tiga produk BettaF!sh — Pizza TU-NAH, TU-NAH Creme Naturel, dan TH-NAH Krim kaper + Lada — akan tersedia melalui aplikasi Gorillas. Pelancaran itu akan menjadi batu loncatan bagi BettaF!sh untuk memasuki kedai runcit dan perkhidmatan makanan di seluruh Belanda.

“Kami mempunyai disimpan 20 tan daripada ikan tuna dan mengelakkan 22 tan tangkapan sampingan lagi.”

Diperbuat daripada kacang fava organik dan rumpai laut, TU-NAH tidak mengandungi soya atau gandum dan dikatakan kelihatan dan rasa seperti tuna dalam tin konvensional. BettaF!sh berharap produknya akan meningkatkan permintaan untuk rumpai laut, menyediakan industri alternatif dan lebih mampan untuk komuniti nelayan.

Taburan tuna berasaskan tumbuhan BettaF!sh
© Phillip Gladsome/BettaF!sh

“Pelancaran makanan laut alt terbesar di dunia”

BettaF!sh pada mulanya dilancarkan di 4000 pasar raya Jerman pada Oktober lalu dengan sandwic TU-NAH utamanya. Syarikat itu mendakwa ini adalah pelancaran pasaran makanan laut alt terbesar di dunia. Pada bulan Januari berikutnya, BettaF!sh membuat debut Pizza TU-NAH untuk meraikan Veganuari.

Sejak itu, syarikat itu telah berkembang pesat di seluruh Eropah, dengan piza kini boleh didapati di ALDI Switzerland dan spread TU-NAH akan dilancarkan di lima negara.

“Kami adalah amat bangga kepada titik keluar itu kami BettaF!sh produk mempunyai a ketara positif kesan,” berkata Yakub von Manteuffel, pengasas bersama daripada BettaF!sh. “Dalam fakta, oleh membeli cuma satu TH-NAH Sandwic, yang pengguna membuat an aktif sumbangan kepada mengurangkan tangkapan sampingan, CO2 pelepasan, dan penangkapan ikan berlebihan. dalam cuma satu tahun daripada perdagangan, kita mempunyai disimpan 20 tan daripada ikan tuna dan mengelakkan 22 tan tangkapan sampingan lagi.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *