Beyond Meat Bersedia untuk Melancarkan Makanan Sedia Berasaskan Tumbuhan di UK – vegconomist

Melebihi Daging telah memohon untuk mendaftarkan tanda dagangan “Beyond Meals” dengan Pejabat Harta Intelek UK, menunjukkan bahawa ia mungkin sedang bersiap untuk melancarkan makanan siap berasaskan tumbuhan di negara itu.

Jenama itu mencari dua jenis tanda dagangan — Kelas 30, untuk hidangan sedia dengan bahan-bahan seperti pasta, nasi dan mi, dan Kelas 29, untuk alternatif daging. Ini bukan kali pertama Beyond memasuki kategori di UK — tahun lepas, ia bekerjasama dengan Wicked Kitchen untuk melancarkan hidangan siap berasaskan tumbuhan di Tesco.

Beyond Meat di UK

Beyond Meat pertama kali tiba di UK pada 2018, tetapi menyaksikan perkembangan besar tahun lepas apabila ia memasuki 450 kedai runcit baharu di seluruh negara. Patty Beyond Burger juga digunakan oleh McDonald’s UK dalam burger McPlantnya.

Bulan lalu, Beyond Burger dan Sosej dilancarkan di peruncit utama UK kelima mereka, rangkaian pasar raya Morrisons. Beyond mendakwa ia kini mempunyai pertumbuhan jualan paling kukuh daripada mana-mana jenama daging berasaskan tumbuhan di negara ini, dalam kedua-dua kategori sejuk dan beku.

“Kami berbesar hati untuk memperkenalkan Beyond Meat kepada pelanggan Morrisons dalam usaha kami untuk menjadikan daging berasaskan tumbuhan yang lazat lebih tersedia di seluruh UK,” kata Jorg Oostdam, Pengurus Besar Beyond Meat, Eropah. “Produk Beyond Meat kami dinikmati oleh semua orang daripada karnivor kepada flexitarian kepada vegan yang mencari rasa dan tekstur yang sama seperti daging berasaskan haiwan tetapi mencari pilihan yang lebih mesra planet.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *