Beyond Meat Melantik CFO Baharu, Membuat Perubahan Kepimpinan Tertinggi

Melebihi Daging (NASDAQ: BYND) sedang membuat perubahan ketara pada kepimpinannya berikutan pemergian Ketua Pegawai Operasi Douglas Ramsey pada 14 Oktober, menurut pelabur 8-K syarikat itu dokumen. Beyond juga melantik Lubi Kutua sebagai Ketua Pegawai Kewangan baharunya dan menukar kakitangan teratas dalam peranan lain termasuk pegawai perakaunan utama dan SVP operasi.

“Beyond Meat sedang melaksanakan langkah untuk memacu pertumbuhan yang lebih mampan”

Ramsey, yang digantung dari Beyond pada 20 September berikutan pertengkaran pada perlawanan bola sepak kolej, secara rasmi meletak jawatan daripada syarikat itu pada 14 Oktober, menurut dokumen.

Di samping itu, CFO dan bendahari semasa Phillip E. Hardin akan keluar dari syarikat untuk “mengejar peluang lain” laporan rezeki. Dalam satu kenyataan, Beyond berkongsi Hardin akan kekal bekerja dengan syarikat itu sehingga 28 Oktober untuk membantu peralihan, dengan menyatakan, “Keputusannya tidak melibatkan sebarang perselisihan faham mengenai sebarang perkara yang berkaitan dengan operasi syarikat, pelaporan kewangan, kawalan dalaman, dasar atau amalan .”

Hardin digantikan oleh Lubi Kutua, Naib Presiden Beyond Meat bagi perancangan kewangan, analisis dan perhubungan pelabur. Kutua, yang sebelum ini berkhidmat di Goldman Sachs dan firma ekuiti Jefferies LLC, telah dinaikkan pangkat secara rasmi sebagai CFO pada 13 Oktober.

Beyond Burger dan Sosej
© Beyond Meat

Pemotongan kos

Dalam perubahan selanjutnya, Naib Presiden dan pengawal korporat Beyond Henry Dieu kini merupakan pegawai perakaunan utama, manakala Jonathan Nelson telah dilantik sebagai SVP operasi untuk mengetuai operasi dan rantaian bekalan. Deanna Jurgens, presiden Amerika Utara dan ketua pegawai pertumbuhan global juga akan berlepas, dan peranan itu sedang dihapuskan.

Perubahan dalam kepimpinan berlaku apabila Beyond baru-baru ini mengambil langkah penjimatan kos selanjutnya dengan mengurangkan tenaga kerja globalnya sebanyak 19%, atau kira-kira 200 pekerja, kerana ia mengharungi iklim ekonomi yang sukar.

“Bersaiz betul” syarikat

“Beyond Meat sedang melaksanakan langkah untuk memacu pertumbuhan yang lebih mampan, menekankan pencapaian operasi positif aliran tunai dalam separuh kedua 2023,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Beyond Meat Ethan Brown dalam satu kenyataan.

Beliau menambah, “Kami percaya keputusan kami untuk mengurangkan kakitangan dan perbelanjaan di seluruh syarikat, termasuk kumpulan kepimpinan kami, mencerminkan saiz organisasi kami yang sesuai berdasarkan keadaan ekonomi semasa. Kami kekal yakin dengan keupayaan kami untuk menyampaikan pertumbuhan jangka panjang dan impak yang dijangka daripada jenama global kami.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *