Bolehkah Anda Menggunakan Kopi Pra-Kisar Dalam Akhbar Perancis? • Kisar Kacang

Jadi anda mempunyai akhbar Perancis pertama anda, itu bagus. Anda akan membancuh kopi dengan rasa yang hebat, dan ia pastinya satu langkah daripada mesin titis automatik butang tekan.

Jika anda tidak pernah menggunakan jenis pembancuh kopi rendaman penuh ini sebelum ini, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda boleh menggunakan kopi pra-kisar biasa yang dibeli di kedai dalam akhbar Perancis.

Jawapan ringkasnya ialah ya. Anda boleh menggunakan kopi pra-kisar dalam mesin penekan Perancis. Tetapi. Ada tetapi. Ia tidak akan menjadi pilihan yang ideal, dan anda mungkin menghadapi beberapa masalah.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, teruskan. Dalam siaran ini, saya akan menerangkan sebab anda perlu membuang pra-kisar dan jenis kopi yang akan menjadi kopi terbaik untuk digunakan dalam akhbar Perancis baharu anda. Anda akan membancuh kopi yang lazat dalam masa yang singkat!

Masalah Dengan Kopi Pra-Kisar Dalam Akhbar Perancis Anda?

Hampir semua beg kopi yang terletak di rak kedai adalah pra-kisar kepada suasana sederhana.

kenapa? Kebanyakan pengguna membeli kopi pra-kisar untuk dibawa pulang dan digunakan dalam pembuat kopi titisan automatik, dan kopi kisar sederhana sesuai untuk jenis mesin tersebut.

beg kopi pra dikisar dan senduk

Walaupun akhbar Perancis boleh membancuh cawan yang cukup baik menggunakan kisar sederhana, di mana ia benar-benar cemerlang dan membancuh kopi yang lazat adalah dengan kisar sederhana hingga kasar.

Mengapa Anda Tidak Perlu Menggunakan Kopi Kisar Sederhana yang Dibeli di Kedai

Akhbar Perancis berfungsi secara berbeza daripada hampir semua pembuat kopi lain. Anda mungkin telah melihat penapis mesh logam pada hujung pelocok.

Penapis inilah yang menghalang serbuk kopi daripada memasuki cawan anda; tiada siapa yang suka minum kopi dicampur dengan seteguk serbuk.

Jadi inilah sebab mengapa biji kopi yang dikisar sederhana dan halus akan menyebabkan anda beberapa masalah.

Bukan sahaja kebanyakan bahan akan tergelincir melepasi penapis mesh, tetapi jika kopi dikisar terlalu halus, ia boleh menyumbat penapis sepenuhnya, dan dalam beberapa kes, anda bahkan tidak akan dapat menolak pelocok ke bawah.

penapis pelocok dari dekat menggunakan kopi pra-kisar dalam akhbar Perancis

Dan jika anda berjaya membancuh secawan kopi akhbar Perancis dengan kisar sederhana atau halus, anda akan mendapati membersihkan mimpi ngeri kerana semua serbuk kopi yang telah habis tersimpan dan terperangkap jauh di dalam penapis.

Dari pengalaman, anda perlu menguraikan komponen penapis dan membersihkan setiap bahagian dengan teliti.

Satu lagi masalah dengan kopi pra-kisar, yang tidak semata-mata berkaitan dengan membancuh kopi di akhbar Perancis, adalah kesegaran.

Saya telah bercakap secara meluas tentang biji kopi sebelum dikisar vs. segar di blog ini. Tetapi untuk meringkaskan, kopi pra-kisar mula kehilangan rasa dan kesegarannya serta-merta.

Dengan mengisar kopi, anda pada asasnya memecahkan cangkerang pelindung dan membenarkan oksigen dan unsur lain merosot dengan cepat.

Sejujurnya, kebanyakan beg kopi pasar raya itu telah duduk di rak selama berbulan-bulan; percayalah, ia tidak segar.

Sebaiknya Gunakan Kisar Kasar

Apabila ia datang kepada akhbar Perancis, kopi yang dikisar halus pastinya tidak, tidak. Tanah sederhana dengan tolakan akan berkesan, tetapi jika anda tidak berhati-hati, serbuk kopi dan denda yang jahat akan menemui jalan ke dalam cawan anda.

Contoh saiz kisar kopi tekan Perancis

Kopi yang dikisar kasar akan menjadi rakan anda, dan digabungkan dengan masa perendaman yang lebih lama, anda dijamin secawan rasa yang sedap dengan sifar, ya, sifar serbuk kopi mendarat dalam cawan anda.

Beli Kopi Tempatan Anda

Jadi, di manakah anda mencari kopi yang dikisar kasar? Anda mungkin tidak akan bernasib baik untuk mencari tempat duduk di rak pasar raya tempatan anda.

Tetapi, anda berkemungkinan besar akan dapat membeli kopi biji keseluruhan. Apa yang anda perlukan ialah pengisar kopi burr berkualiti baik, kunci dalam tetapan kasar dan kisar sejurus sebelum setiap bancuhan.

Tetapi bagaimana jika anda tidak mempunyai pengisar? Kebanyakan kedai kopi menjual kopi berjenama mereka, dan mereka mungkin memanggang di tapak jika anda bernasib baik.

Lain kali anda melalui kedai kopi kegemaran anda, masuk dan beli beg dan minta barista mengisar kacang hingga hancur.

Secara jujur, ini adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan kopi yang segar dan enak!

Hanya pastikan untuk membeli cukup untuk seminggu, jangan beli pukal dan beg duduk di dalam almari dapur anda perlahan-lahan merosot.

Kesimpulan

Jadi, jika anda berjaya sampai sejauh ini, harap anda mempunyai idea yang lebih baik tentang jenis kopi yang akan digunakan. Bolehkah anda menggunakan kopi pra-kisar dalam akhbar Perancis? Ya, hanya tahu bahawa ia tidak akan memberikan anda pengalaman terbaik.

Tetapi jika anda tidak mempunyai pilihan lain selain menggunakan kopi pra-kisar sederhana dalam akhbar Perancis, sedikit nasihat. Sebaik sahaja anda telah menambah kopi dan air panas anda, tolak ke bawah perlahan-lahan pada pelocok tetapi berhenti sejurus sebelum menyentuh bahagian bawah.

Biarkan kopi tekan Perancis selama 3 hingga 5 minit. Ini akan memberi sedikit masa untuk alasan jatuh dan mendap di bahagian bawah secara semula jadi dan kurang peluang enap cemar memasuki cawan anda.

Kopi biji penuh segar akan sentiasa menjadi laluan terbaik untuk diambil dengan mana-mana kaedah membancuh kopi, bukan hanya dengan mesin kopi Perancis.

Ingat, sebaik sahaja kopi dikisar, jam kesegaran mula berdetik, dan kopi pra-kisar yang dibeli di kedai berkemungkinan besar telah berada di rak selama berbulan-bulan.

Bantu diri anda sendiri, melabur dalam pengisar yang baik, beli biji kopi keseluruhan yang baru dipanggang dari kedai kopi kegemaran anda atau pemanggang tempatan, dan buat kopi yang dibancuh terbaik di rumah yang anda boleh.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *