Bolehkah Anda Mengisar Biji Kopi dalam Nutribullet? Apa yang perlu diketahui!

biji kopi dan kopi kisar dalam mangkuk

Secawan kopi yang baru dibancuh adalah salah satu keseronokan hidup yang sederhana.

Membeli biji kopi penuh dan mengisar kopi anda sendiri memastikan kesegaran kopi pra-dikisar tidak begitu rata. Jika anda berminat untuk bereksperimen dengan pengisar kopi tetapi tidak mahu melabur dalam pengisar, anda boleh menggunakan alat yang anda sudah miliki di rumah dengan mudah, seperti Nutribullet.

Apabila bercakap tentang mengisar biji kopi, NutriBullets sangat berkesan. Ia adalah mesin yang kuat dan tahan lama yang boleh digunakan untuk hampir semua perkara, termasuk biji kopi. Kecekapan NutriBullet berpunca daripada bilah pengilangannya, yang cukup kuat untuk memotong pelbagai biji kopi.

pembahagi 6

Bagaimana Anda Mengisar Biji Kopi dalam Nutribullet?

Mengisar biji kopi anda dalam a Nutribullet boleh menjadi mudah jika dilakukan dengan betul. Jika anda berasa tidak pasti, berikut ialah beberapa langkah mudah untuk anda bermula:

  • Baca manual NutriBullet anda dan pasangkan bilah pengilangan seperti yang diarahkan tetapi pastikan unit anda dicabut sebelum anda memulakan!
  • Isi bekas NutriBullet tepat di bawah garis maks dengan kacang dan tutup penutup. Pastikan pengisar berada jauh dari air apabila anda memasangkannya.
  • Kisar kacang anda mengikut ketekalan yang anda suka, dan setelah anda selesai mengisar, biarkan penutup pada pengisar selama kira-kira sepuluh saat untuk membolehkan bilah berhenti bergerak, kemudian cabut plagnya.
  • Goncangkan pengisar dengan penutup tertutup untuk memastikan zarah kacang yang lebih besar tenggelam ke bawah dan kisar yang lebih kecil dan halus naik ke atas.
  • Anda kini boleh menikmati secawan minuman anda! Atau anda boleh menyimpan tanah di dalam bekas kedap udara untuk kemudian.

Apakah Jenis Kisar Yang Boleh Digunakan dengan Nutribullet?

Anda boleh mencapai kebanyakan konsistensi dengan Nutribullet, tetapi konsistensi yang anda ingin capai bergantung pada cara anda membancuh kacang anda.

Kisar Kasar

Jika anda menggunakan percolator atau penekan Perancis, kisar anda hendaklah kasar dan mempunyai konsistensi garam laut. Isi bekas hampir tiga perempat penuh, kemudian nadi Nutribullet dua atau tiga kali. Berhati-hati kerana ia sangat mudah untuk dikisar secara berlebihan apabila cuba mencapai pengisaran kasar.

Kisar Sederhana

Kisar sederhana biasanya adalah konsistensi yang sama yang anda perolehi daripada kopi pra-kisar yang dibeli di kedai. Pengisaran ini biasanya terbaik untuk pembancuh sifon dan pembuat kopi titisan. Konsistensi yang anda ingin sasarkan adalah serupa dengan pasir pantai. Untuk mencapai ini, isi tiga perempat bekas dengan biji kopi, kemudian nadi lima kali dalam pecahan satu saat.

Kisar Halus

Kopi kisar halus digunakan untuk membuat espresso. NutriBullet perlu dijalankan dalam selang 10 saat selama 1-2 minit untuk mencapai konsistensi ini, dan bekas perlu dikeluarkan dari pangkalan dan digoncang antara selang.

Asar lebih halus, juga dikenali sebagai kisar “Turki”, biasanya digunakan untuk membuat kopi dalam cezve atau ibrik. Jenis ini sangat halus dan mempunyai konsistensi gula tepung. Untuk mencapai tekstur dengan biji kopi keseluruhan, jalankan NutriBullet selama lebih daripada dua minit pada selang 10 hingga 15 saat. Keluarkan bekas dan goncangkannya sebentar untuk memastikan alasan diagihkan sama rata.

biji kopi dan kopi kisar di atas pinggan kayu
Kredit Imej: Vlad Antonov, Shutterstock

Apakah Perbezaan Antara Pengisar dan Nutribullet?

Walaupun pengisar dan pengisar adalah kedua-dua peralatan yang digunakan di dapur untuk mencampur bahan makanan, ia mempunyai beberapa perbezaan.

Pengisar direka untuk mengisar bahan-bahan kering dan keras seperti biji kopi dan kacang dan biasanya disertakan dengan berbilang tetapan mengisar. Ruang pengisar boleh ditanggalkan untuk memudahkan pembersihan tanah segar dan pembersihan yang mudah. Mereka biasanya mempunyai bekas pendek dan dilengkapi dengan burr kon yang senyap dan tidak panas.

Nutribullet direka untuk menggabungkan bahan campuran yang biasanya lebih lembut, seperti buah, tetapi ia mempunyai bilah yang kuat yang boleh menghancurkan bahan yang lebih keras seperti biji kopi. Pengisar dilengkapi dengan burr rata yang memanaskan dan menjana sedikit bunyi, dan ia biasanya disertakan dengan bekas panjang yang direka untuk menyimpan bahan-bahan yang dikisar.

Apakah Model Nutribullet yang Terbaik untuk Mengisar Kopi?

Nutribullet membuat pelbagai jenis model, tetapi tidak semuanya sesuai untuk mengisar biji kopi.

Nutribullet 600: NutriBullet 600 adalah reka bentuk asal. Ia kecil dan berkuasa serta dilengkapi dengan semua aksesori yang diperlukan. Model asal mempunyai motor 600 watt dan cawan 24 auns, menjadikannya ideal untuk mengisar biji kopi dan sangat mudah digunakan. Walau bagaimanapun, model ini hanya disertakan dengan bilah pengekstrak, yang tidak mencukupi untuk mengisar, dan anda perlu membeli bilah pengisar secara berasingan untuk mengisar kacang anda.

Nutribullet Pro 900: Model ini lebih kuat sedikit daripada model asal dengan motor 900 wattnya. Ia juga dilengkapi dengan cawan 32-auns yang lebih besar yang bagus untuk mengisar kacang. Walau bagaimanapun, seperti model asal, bilah pengilangan dijual secara berasingan.

Nutribullet Pro Plus 1200: Anda rasa, model ini serupa dengan yang sebelumnya tetapi lebih berkuasa. Cawan kekal pada 32 auns, tetapi motor adalah 1200 watt. Walaupun ia lebih kuat, anda masih perlu menggunakan bilah pengilangan dengan model ini, yang, seperti yang anda tahu, dijual secara berasingan.

pembahagi 4

Kesimpulan

Walaupun Nutribullet direka untuk tujuan yang berbeza, anda boleh bergantung padanya untuk mengisar biji kopi. Selagi anda menggunakan bilah pengilangan, prosesnya mudah dan berkesan. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengisi cawan dengan kacang anda dan nadi untuk mencapai konsistensi yang anda inginkan. Selepas itu, anda boleh menikmati secawan kopi yang baru dibancuh atau menyimpan tanah anda dalam bekas kedap udara untuk hari lain.


Kredit Imej Pilihan: Jiri Hera, Shutterstock

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *