Bricco Blends Memecahkan Halangan Susu Oat Dalaman untuk Kafe Berita Kopi Harian oleh Majalah Roast

Susu oat Amalia Litsa

Susu oat Bricco Blends dituangkan di Austin. Semua gambar oleh Leeann Funk, ihsan Amalia Foods.

Permulaan pembuatan makanan dan minuman vegan yang berpangkalan di Austin, Texas dipanggil Amalia Foods telah dilancarkan Campuran Briccoasas susu oat tepung untuk kedai kopi dan kafe.

Bricco Blends melibatkan campuran kering serbuk oat organik, protein kacang dan senarai pendek bahan pelengkap yang berubah menjadi susu oat apabila digabungkan dengan air.

Permulaan mengatakan formulasi itu membolehkan jangka hayat yang lebih lama, jejak penghantaran yang lebih kecil, sisa pembungkusan yang jauh lebih sedikit dan kos per liter yang lebih rendah berbanding dengan penyelesaian cecair sedia ada. Syarikat itu juga mengatakan bahawa susu oat rasanya lazat dan berfungsi dengan baik dalam mengukus dan berbuih.

Bricco Blends susu tepung oat

Produk ini adalah ciptaan Amalia Litsa, pengasas Amalia Foods dan pemilik kedai kopi khusus vegan Austin Kopi Diari yang dihormati.

Jualan Bricco Blends dalam kantung 120 gram dan beg pukal 25 paun baru sahaja dilancarkan melalui Kedai web Diari yang dihormati. Beg 25 paun asas susu oat, menghasilkan 94.5 liter susu oat gaya barista, dijual dalam talian dengan harga $295.87.

“Susu oat besar sukar untuk perniagaan kecil,” kata Litsa kepada Daily Coffee News. “Permintaan pengguna telah melambung tinggi, dan kedai kopi semakin terseret. Kebanyakan kedai boleh menambah caj, tetapi perniagaan makanan vegan menderita kerana kos yang tinggi. Bricco Blends boleh mengubahnya.”

Mengikut pengiraan Litsa, kedai kopi yang menggunakan 10 gelen susu oat setiap minggu akan menjimatkan ribuan dolar setiap tahun berbanding sumber sedia ada. Langkah itu juga akan menghalang beribu-ribu karton susu kontemporari dari tapak pelupusan sampah.

Bricco Blends didatangkan dalam beg beralas plastik standard, yang Litsa katakan “tiada apa yang perlu ditulis” dari segi kelestarian alam sekitar secara individu, walaupun pada jumlah komersial biasa penggunaan susu oat, pekat serbuk memerlukan pembungkusan yang kurang besar secara eksponen dan penghantaran daripada alternatif cecair.

Amalia Litsa Diari Yang Dihormati

Bricco Blends dan Pemilik Diari yang dihormati Amalia Litsa.

Pengurangan keseluruhan bahan pembungkusan boleh memberi kesan terutamanya memandangkan kapasiti terhad atau tidak wujud banyak majlis perbandaran untuk mengitar semula produk karton yang paling biasa digunakan oleh peruncit kopi.

“Oat kering,” kata Litsa. “Mengapa kami membelanjakan berjuta-juta dolar setiap tahun untuk menghantar cecair berat dalam pembungkusan yang tidak mampan ke seluruh negara?”

Walaupun terdapat permintaan untuk susu alternatif di kedai kopi, pengeluaran susu dalaman masih tidak dapat dicapai oleh banyak pembekal. Sistem pembuatan susu baharu yang lain seperti Brewista-milik Nutramilk dan tertumpu pada kantung sekali guna NuMilk telah muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini, manakala Bricco mewakili peserta terbaharu dalam bidang itu. Susu Bricco kini sedang dikukus dan dituangkan di Dear Diary, yang dibuka pada April 2020.

Susu oat Bricco Blends

“Pasukan saya cukup bersemangat mengenainya,” kata Litsa. “Kami mendapati bahawa kami boleh membuang bahan-bahan itu ke dalam tong kuda 5 galon dan mengadun susu oat dengan lampiran gerudi biasa. Ia kelihatan menarik untuk mempunyai susu oat di paip, dan mengetuk ia benar-benar memanjangkan jangka hayatnya.”

Di Dear Diary, susu oat mengungguli minuman kopi yang diperoleh dan dipanggang oleh Sara Gibson dan Kimberly Zash dari Austin’s Sightseer Coffee dan Rising Tide Roast Collaborative.

“Seluruh menegak kami dipimpin oleh wanita,” kata Litsa. “Sightseer hanya membeli kopi dari ladang milik wanita atau kumpulan yang diterajui wanita, dan mereka telah memilih Dear Diary untuk menjadi peruncit kedai kopi eksklusif mereka. Mereka menyimpan Bricco Blends untuk saya, yang menetapkan peringkat untuk pengedaran.

Litsa sedang mengembangkan kedai web Dear Dairy untuk menampung produk lain, seperti karya seni, hadiah daripada vendor tempatan dan lebih banyak produk di bawah nama Amalia Foods, seperti alternatif madu vegan yang dipanggil Hunny Bunny.

Bricco Blends pengeluaran susu oat

Alat tambah yang dipanggil Bricco Blends Olio yang diperbuat daripada minyak safflower dan lesitin bunga matahari juga tersedia untuk meningkatkan kekayaan susu oat gaya barista standard.

“Kedai kopi adalah kedai susu, secara jujur,” kata Litsa. “Hanya 20% daripada latte, minuman kopi paling popular di Amerika, adalah kopi. Saya ingin melihat pemanggang kopi khusus menjual susu oat campuran tersuai mereka bersama-sama panggang rumah mereka. Saya mahu melihat kedai kopi kejiranan menjadi destinasi untuk kedua-dua kacang dan krimer. Ia tidak mungkin dengan susu lembu, tetapi ia mungkin dengan susu tumbuhan.”


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *