Budaya Baharu Menjamin Pelaburan untuk Mozzarella Tanpa Haiwan – vegconomist

Budaya Baru telah mengumumkan pelaburan yang tidak didedahkan daripada gergasi makanan dan bioteknologi Korea CJ CheilJedang untuk memajukan mozzarella tanpa haiwan secara berskala.

“Mozzarella bebas haiwan New Culture akan menyambut era baharu inovasi berasaskan bio dalam kategori tenusu”

Budaya Baharu — yang merancang untuk melancarkan “mozzarella cair dan elastik” di restoran pizza pada tahun 2023 — menjelaskan bahawa pelaburan baharu itu akan menuju ke arah pembangunan dan peningkatan produk.

Ditubuhkan di New Zealand tetapi kini berpangkalan di San Leandro, California, New Culture mencipta mozzarella tanpa haiwan menggunakan kasein mikrob yang dihasilkan melalui penapaian ketepatan. Syarikat itu mendakwa alternatif kejunya, dibuat tanpa lembu, rasa dan fungsinya sama seperti tenusu tradisional.

keju mozzarella bebas haiwan sedang diparut oleh seorang wanita
© Budaya Baharu

“Pengalaman dan hubungan yang tidak ternilai”

Sebuah syarikat makanan dan bioteknologi terkemuka dan pembekal produk bio berasaskan penapaian terkemuka di dunia, CJ CheilJedang juga merupakan pemegang saham pasaran 25% dalam pasaran piza beku AS. Pada 2019, syarikat itu memperoleh Syarikat Schwan (pembuat Red Baron Frozen Pizza), syarikat kedua terbesar dalam pasaran makanan sejuk beku AS.

Jualan global untuk piza beku adalah lebih daripada $16 bilion pada 2020 dan diunjurkan mencecah $23 bilion menjelang 2027, nota Budaya Baru.

“CJ CheilJedang mempunyai pengalaman dan hubungan yang tidak ternilai dalam industri makanan dan piza yang akan menyediakan Budaya Baharu dengan momentum peningkatan yang penting sambil kami meneruskan strategi pergi ke pasaran kami,” kata Matt Gibson, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif New Culture. “Perkongsian ini membawa Budaya Baharu selangkah lebih dekat untuk menjadi keju kegemaran Amerika, bebas haiwan atau tidak.”

produk mozzarella bebas haiwan yang dibuat oleh budaya baru
© Budaya Baharu

Perkongsian yang penting

Pada 2021, New Culture mengumpul $25 juta dalam pusingan Siri A terlebih langgan yang diketuai oleh Ahrsebuah Inovasi dan Modal CPT. Awal tahun ini, syarikat itu juga mengumumkan perkongsian strategik dengan ADM untuk mempercepatkan pengkomersilan keju tanpa haiwan. Seperti yang dinyatakan, New Culture merancang untuk melancarkan mozzarella tanpa haiwan untuk pasaran perkhidmatan makanan AS menjelang 2023.

“Perkongsian kami dengan New Culture memperkukuh strategi pelaburan protein alternatif CJ CheilJedang dan menggariskan permintaan yang menggalakkan untuk bahan-bahan bebas haiwan di seluruh industri. Mozzarella bebas haiwan New Culture akan menyambut era baharu inovasi berasaskan bio dalam kategori tenusu,” kata Yunil Hwang, Ketua Pegawai Eksekutif dan Unit Perniagaan BIO CJ CheilJedang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *