Buku Kopi Terbaik Sepanjang Zaman (Dikemas kini 2022) – Kelab Kopi Nomad

Industri kopi telah berubah secara mendadak dalam beberapa ratus tahun yang lalu. Terdapat banyak maklumat di luar sana dan banyak pengetahuan pembakar kopi yang boleh anda pelajari untuk meluaskan obsesi dan pengalaman kopi anda selain daripada meminumnya.

Bagi mereka yang suka membaca, terdapat banyak buku meja kopi hebat di luar sana yang berbaloi untuk dibeli.

Kami telah mengumpulkan beberapa buku kopi terbaik yang terdapat di pasaran.

Sama ada buku untuk anda, untuk orang tersayang atau semata-mata untuk meja kopi anda, pengetahuan kami akan membantu anda menyediakan sumber terbaik untuk semua perkara berkaitan kopi.

1. The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing oleh James Hoffman

Atlas Kopi Dunia (ISBN 0228100941)adalah pandangan menyeluruh ke dalam dunia kopi. Daripada kacang hingga membancuh kopi, James Hoffman meneroka kawasan penanaman kopi terbaik di dunia.

The World Atlas of Coffee oleh James Hoffmann Edisi Kedua (ISBN 0228100941)Membantu mana-mana pembaca untuk mendapatkan cerapan tentang cara pengeluaran kopi dijalankan dan cara ia masuk ke dalam cawan kopi kegemaran anda.

Terdapat banyak maklumat tentang pembuatan bir tetapi nilai jualan terbesarnya ialah ia merupakan pandangan global terhadap industri kopi, meluaskan penerokaan yang boleh dilakukan oleh ramai peminum kopi apabila membaca buku ini.

Kopi istimewa tidak pernah begitu menarik sejak James Hoffman mula melihat dunia ini. Jika anda terjebak dengan satu jenis kopi, maka buku ini mesti dibaca.

2. The Craft and Science of Coffee oleh Britta Folmer

Jika anda seorang peminat sains dan gabungan kopi, maka anda akan menyukainya The Craft and Science of Coffee karya Britta Folmer.

Dengan penyelidikan dan perbualan daripada komuniti saintifik, buku ini terdiri daripada maklumat berguna yang menyelami industri kopi.

The Craft and Science of Coffee oleh Britta Folmer

Ditulis oleh Dr. Britta Folmer yang peranannya di Nestlé Nespresso ialah Pengurus Sains Kopi – bunyinya menyeronokkan, bukan?

Walaupun buku kopi ini sendiri mungkin bernilai hampir $100 untuk dibeli, terdapat banyak sebab mengapa ia membenarkan titik harga yang begitu tinggi. Anda mendapat pakar dari semua bahagian industri daripada petani kepada barista kepada ahli akademik pemanggang.

Sesetengah kehidupan berkisar tentang kopi dan pengalaman dunia sebenar ini telah mencipta sebuah buku yang menunjukkan pengeluaran kopi serta kesan ekonomi daripada industri itu sendiri.

3. God in a Cup: The Obsesive Quest for the Perfect Coffee oleh Michaele Weissman

Walaupun ia diterbitkan pada tahun 2008, Tuhan dalam Cawan masih menjadi buku yang mesti dimiliki bagi mereka yang ingin bercabang dan meneroka pelbagai jenis kacang.

God in a Cup: The Obsesive Quest for the Perfect Coffee oleh Michaele Weissman

Wartawan Michaele Weissman melakukan perjalanan naratif, meneroka dunia kopi dan persoalan bagaimana kacang sederhana boleh memberi kesan kepada dunia. Daripada biji kopi yang sangat berharga yang dijual dengan harga $50, $100, atau $150 satu paun secara borong, kopi ialah komoditi yang hangat.

Perjalanan Weissman meneroka penyedia kopi paling popular di negara ini daripada Geoff Watts dari Intelligentsia hingga Peter Giuliano dari Counter Culture.

Melihat ke dalam budaya baru kenikmatan kopi, khususnya di Amerika, buku ini menawarkan pandangan dekat orang di sebalik biji kopi istimewa masa kini.

4. Buku Panduan Barista Profesional oleh Scott Rao

Barista telah menjadi sumber pengetahuan untuk semua perkara kopi dan tidak lagi dilihat sebagai orang yang hanya menghidangkan kopi kepada anda.

Scott Rao ialah barista profesional yang ingin menulis Buku Panduan Barista Profesional (ISBN: 1605300985) untuk membantu anda, pembaca, membuat kopi yang terbaik.

Buku Panduan Barista Profesional oleh Scott Rao

Walaupun ia adalah buku yang agak pendek, tujuan dan niat Rao adalah untuk tidak merumitkan proses dengan istilah pemanggangan yang dimuliakan dan sindiran yang berlagak.

Ia penuh dengan jargon industri yang relevan dan kaedah pembuatan bir yang digunakan oleh pakar.

Jadi, sama ada anda cuba menjadi barista sendiri atau hanya ingin belajar daripada pakar, maka ini mesti ada untuk nota mengenai bekam, memanggang, dan faktor terpenting yang menyumbang kepada perkembangan rasa kopi.

5. Memulakan Kedai Kopi Anda Sendiri oleh Jessica Simms

Terdapat beberapa orang di luar sana yang ingin mencipta perniagaan mereka sendiri dan ada yang mencuba tangan mereka dalam industri kopi. Jika anda sentiasa mahu memulakan kedai kopi anda sendiri, maka Buku Jessica Simms adalah satu untuk dibaca.

Memulakan Kedai Kopi Anda Sendiri oleh Jessica Simms

Buku ini merangkumi semua asas semasa memulakan perniagaan baharu, daripada merangka rancangan perniagaan hinggalah kepada pemasaran. Daripada peralatan yang perlu anda laburkan ke dalam semua cabaran berkaitan yang datang dengan menjalankan perniagaan kopi secara umum.

Walaupun anda tidak berminat untuk memulakan kafe, ia mempunyai maklumat yang menarik untuk mencipta perniagaan secara umum.

Ia adalah bahagian berorientasikan perniagaan dalam industri kopi yang anda mungkin tidak semestinya mempunyai banyak pengalaman.

6. The Blue Bottle Craft of Coffee oleh James Freeman

Dicipta oleh pemanggang Kopi Botol Biru yang berpangkalan di Oakland, California, buku ini sangat bagus untuk peminum kopi pemula.

The Blue Bottle Craft of Coffee oleh James Freeman

Buku ini adalah buku yang bagus untuk mereka yang ingin mengembangkan pengetahuan mereka tentang kraf dan sains kopi.

Ia juga mempunyai nasihat tentang membangunkan kemahiran barista anda, sama ada anda berhasrat untuk menceburi kerjaya khusus ini atau tidak.

Buku ini merangkumi segala-galanya daripada sejarah dan gelombang kopi kepada tutorial dan resipi yang dikongsi oleh pakar kopi terbaik. James Freeman, pengasas Kopi Botol Biru menulis buku itu dengan semangat untuk kopi yang anda dapat dalam semua bentuk.

7. Piala Syaitan oleh Stewart Lee Allen

Piala Syaitan menjawab soalan ‘Adakah kopi bahan yang mendorong sejarah?

Terdapat lebih sedikit resipi sebagai hasilnya dan lebih tertumpu pada menelusuri semula sejarah kopi dan bagaimana ia menjadi seperti sekarang pada zaman moden.

Piala Syaitan oleh Stewart Lee Allen

Pengarang Stewart Lee Allen telah membawa dirinya ke seluruh dunia untuk memberikan pandangan tentang cara kopi dibuat, dihasilkan dan disajikan di seluruh pelusuk bumi.

Lucunya, dia bercakap tentang peminum teh yang menafikan dan kita harus bersetuju bahawa kopi adalah minuman yang harus dinikmati oleh mereka yang lebih suka secawan teh.

8. Alasan Tidak Biasa oleh Mark Pendergrast

Pernah terfikir sama ada secawan kopi yang anda minum mempunyai kesan ke atas dasar luar negara?

Nah, Mark Pendergrast pastinya mempunyai dan Alasan Tidak Lazim (ISBN: 9781541699380) melihat kepada ekonomi, sejarah, dan antropologi kopi.

Alasan Tidak Biasa oleh Mark Pendergrast

Ia adalah salah satu kegemaran bagi mana-mana penggemar kopi dan merupakan sumber yang komprehensif untuk memahami sejarah dan kerumitan kopi yang kaya.

Asalnya diterbitkan pada tahun 1999, ia terus menyediakan khalayak yang lebih baharu dan mereka yang baharu dalam dunia kopi.

9. Semuanya Tetapi Espresso oleh Scott Rao

Seolah-olah satu buku tidak mencukupi, Scott Rao kembali membacanya tetapi dengan buku yang disediakan untuk penggemar kopi tersebut. Segala-galanya Tetapi Espresso (ISBN 9781450708708) ialah buku yang memfokuskan pada segala-galanya selain daripada kopi.

Semuanya Tetapi Buku Espresso (ISBN 9781450708708)

Membancuh secawan kopi yang baik adalah salah satu yang ramai pakar akan katakan sebagai seni dan sains.

Buku ini merangkumi ukuran dan nisbah minuman yang baik. Dengan cara itu, anda boleh mendapatkan cawan yang baik dari keselesaan rumah anda sendiri!

Bottom Line pada Buku Kopi Terbaik

Semua buku ini menawarkan perspektif yang berguna kepada industri kopi, sama ada barista atau wartawan penggemar kopi.

Masih terdapat banyak buku di luar sana yang tidak disebut dalam senarai ini, jadi pastikan anda menggali lebih lanjut untuk mendapatkan lebih banyak pengetahuan tentang kopi di semua bidang industri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *