Bungkus Lavash Mediterranean – Resipi Bermusim Sihat

Nota Bahan

bahan-bahan yang dibentangkan di atas meja dengan tindanan label teks

Pembalut Lavash

Lavash wraps adalah roti rata berasaskan tepung gandum yang sangat nipis yang berasal dari Armenia dan Timur Tengah. Ia lembut dan lentur tetapi mempunyai tekstur kasar dan sedikit desa (tidak licin seperti tortilla komersial.) Di AS, Lavash dijual secara komersial di pasar raya besar, Trader Joes dan Whole Foods. Cari mereka berhampiran tortilla, pita, roti rata dan bungkus lain. Mereka dibungkus empat atau lebih ke dalam beg dan kadangkala disejukkan.

Jenama popular ialah Kedai Roti Joseph. Saya suka lavash Multigrain mereka kerana ia mempunyai tiga gram serat dan hanya 100 kalori setiap satu.

Jika anda tidak dapat menjumpai subs balutan lavash dalam Roti Gunung Lubnan atau roti rata nipis tidak beragi yang lain.

Tzatziki

Untuk menyatukan rasa, tambahkan lembapan dan bantu tutup pembalut anda memerlukan secawan tzatziki.

Untuk menjadikannya cukup mudah untuk makan malam malam mingguan, saya syorkan membeli tzatziki prabuatan yang boleh didapati berhampiran hummus dan hidangan deli sejuk yang lain dan saus. Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuatnya dari awal di sini adalah resipi Tzatziki saya.

Jika anda mahu jadikan resipi ini veganpengganti Baba Ganoush atau Hummus Bawang Putih Panggang dan bukannya tzatziki dan tinggalkan keju feta.

Sayur-sayuran

Sayur-sayuran panggang dalam inti adalah kombo bawang manis, lada benggala dan terung yang di tos dengan minyak, garam, oregano kering dan bawang putih yang baru dicincang.

Jika anda tidak menyukai salah satu daripada sayur-sayuran ini, cuma gantikan satu lagi kegemaran anda. (Zucchini, Skuasy Kuning dan Cendawan akan menjadi alternatif yang baik.) Perhatikan sayur-sayuran yang lebih keras seperti lobak merah akan mengambil masa lebih lama untuk dipanggang dan harus dipasangkan dengan sayur-sayuran bertekstur serupa yang masak pada kadar yang sama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *