Burger King Israel Melancarkan Whopper dan Nugget Berasaskan Tumbuhan yang Dibangunkan oleh Meat.The End – vegconomist

Burger King Israel baru-baru ini melancarkan Whopper berasaskan tumbuhan dan nugget ayam vegan, yang dibangunkan oleh syarikat permulaan teknologi makanan Israel, daging. Tamat, terutamanya untuk rangkaian makanan segera.

Isnin lalu, Whopper dan nugget memulakan kerjaya sebagai sebahagian daripada percubaan selama seminggu di pop timbul restoran Burger King di Tel Aviv. Selepas perintis, item itu akan muncul dalam menu di sembilan kedai milik francais menjelang bulan depan, menurut Burger King Israel.

Langkah strategik

Keren Kupermintz, naib presiden pemasaran, perdagangan dan pembangunan perniagaan di Delek Israel dan Burger King, berkata: “Pelancaran kategori berasaskan tumbuhan di Burger King Israel adalah langkah strategik memandangkan, pada pendapat kami, ramai penonton sedang mencari alternatif daging — bukan sahaja vegan, tetapi juga mereka yang mengurangkan penggunaan daging, dan ini adalah trend yang menarik dan berkembang pada skala global.”

roti burger berasaskan tumbuhan yang dibuat oleh daging.penghujungnya
© Daging. Akhir

Daging.The End pakar dalam teknologi penyemperitan

Patty burger berasaskan tumbuhan dan nugget dibangunkan khas untuk Burger King Israel oleh Meat.The End (MTE), dengan Burger King Israel kononnya menandakan pelanggan utama pertama syarikat.

Yishai Mishor mengasaskan MTE pada 2020 sebagai pembangun ramuan yang memfokuskan pada protein sayuran. MTE mendakwa ia mencipta analog daging bertekstur lebih baik dengan menggunakan sains protein, sains data kejuruteraan makanan, dan memanfaatkan pengalaman mendalam dalam penyemperitan.

Dalam sebuah temuduga dengan Times of Israel, Mishor menjelaskan bahawa “sementara banyak syarikat teknologi makanan di luar sana, seperti Impossible Foods dan Beyond Meat, telah mencapai kejayaan pada faktor rasa, tekstur – rasa produk di dalam mulut – mempunyai banyak ruang untuk penambahbaikan.”

nugget berasaskan tumbuhan yang dibuat oleh Meat.The End
© Daging. Akhir

Pada 2021, syarikat itu memfailkan paten untuk bahan protein bertekstur (TPI), atau protein sayuran bertekstur, yang MTE merancang untuk melesenkan kepada syarikat teknologi makanan lain. Sehingga kini, syarikat itu bergantung kepada pasukan teknologi makanan, jurutera protein dan jurutera mekanikal.

“Proses pembangunan produk mengambil masa kira-kira dua tahun, termasuk mencari rakan kongsi yang ideal untuk perjalanan dan siri panjang penyelidikan dan ujian pasaran asas, mendalam dan meluas, mengikut piawaian antarabangsa jenama global,” kata Kupermintz dalam a kenyataan. “Kami berbangga dengan penambahan penting ini kepada menu rangkaian,” tambahnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *