Burger King Portugal Mencuba 100% Restoran Vegan di Lisbon – vegconomist

Untuk sebulan, Burger King PortugalRestoran di Rua de Belém di Lisbon bertukar menjadi vegan. 400 hingga 500 pelanggan yang mengunjungi Burger King ini setiap hari hanya akan dapat makan makanan tanpa haiwan.

Ini akan menjadi restoran vegan 100% rangkaian cepat pertama di semenanjung Iberia, menawarkan pelanggan versi vegan klasik seperti Whopper, Big King dan Long Chicken, yang dicipta dengan kerjasama The Vegetarian Butcher.

Semuanya vegan

Dalam pop timbul selama sebulan, yang bertujuan untuk menguji pilihan pengguna, bukan sahaja burger itu bebas haiwan. Semua item menu telah disesuaikan dengan konsep vegan. “Kami telah menghapuskan semua produk haiwan dari dapur kami untuk memastikan keselamatan makanan,” meyakinkan Jorge Carvalho, pengurus besar BK Spain & Portugal. Keju dan daging adalah vegan, pencuci mulut, mayonis, dan juga bahan restoran, seperti cawan, kain lap, pembungkusan dan beg, dipilih dengan teliti.

burger king's be king burger sayuran
© Burger King Portugal

Terutama untuk pop timbul vegan, restoran itu telah diubah suai. Warna hijau dan putih, dengan dinding dan siling yang menampilkan taman menegak, menetapkan suasana hijau. 100% vegan dan 100% frasa sedap di dinding menyerlahkan janji BK.

“Dengan perbicaraan ini, ideanya adalah untuk melihat bagaimana reaksi orang ramai. Segala-galanya akan bergantung pada tindak balas pengguna dan, oleh itu, pada jualan. Jika ia berjalan lancar, kami mahu meniru konsep itu di Sepanyol dan bandar-bandar Portugis yang lain. Untuk mencapai semua orang, kami tidak boleh tinggal di Lisbon sahaja,” katanya, sambil menambah bahawa rangkaian itu mengekalkan harga menu bukan vegetarian untuk pop timbul vegan ini.

burger king berasaskan tumbuhan whopper, nugget dan menjadi king vegetal burger
© Burger King Portugal

Burger King mempelopori pelancaran kategori vegan pada 2019, dengan kerjasama jenama The Vegetarian Butcher. Burger King Portugal melancarkan Big King Vegetal jenama itu pada Mac, item menu berasaskan tumbuhan keempat yang ditawarkan di negara ini.

“Pilihan Portugal untuk membuka restoran konsep Vegan pertama di Semenanjung Iberia adalah satu lagi contoh kepentingan pasaran Portugis untuk jenama itu di seluruh dunia,” Carvalho menyimpulkan.

Pop timbul vegan di Lisbon dibuka pada 4 November dan akan berterusan selama sebulan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *