California: Doshi Mempersembahkan Aksesori Baharu Menggunakan Kulit Vegan Mewah – vegconomist

Doshijenama vegan yang mesra alam untuk kerja, masa lapang dan aksesori perjalanan, mendedahkan barisan produk baharu yang dibuat dengan bahan bebas kekejaman yang inovatif. Beg tangan, beg galas, dompet, klip wang, tali pinggang dan pemegang kad yang dibuat dengan kulit vegan mikrofibre, kertas kraf dan Piñatex adalah antara ciptaan baharu syarikat itu.

Berpusat di California dan diasaskan oleh Paras Doshi, syarikat mereka bentuk dan mencipta 100% alternatif vegan untuk pelanggan yang mempunyai kebimbangan etika, agama atau alam sekitar.

“Kami ingin berkongsi misi dan mesej kami dengan dunia. Dan biarkan lebih ramai orang memahami bahawa mereka tidak perlu berputus asa dengan kualiti atau gaya apabila beralih kepada aksesori yang beretika dan mampan,” kata Doshi.

© Doshi

Aksesori tahan lasak dan bebas kekejaman

Doshi sentiasa meneliti bahan baharu yang tahan lama, bebas kekejaman dengan daya tarikan mewah yang tidak mengorbankan rupa dan rasa kulit konvensional. Doshi percaya bahawa produk tahan lama adalah bahagian penting dalam kemampanan. “Semakin lama produk bertahan, semakin sedikit produk baharu yang diperlukan, dan semakin sedikit produk yang berakhir di tapak pelupusan sampah,” kata syarikat itu.

Untuk reka bentuk yang dibentangkan baru-baru ini, Doshi menggunakan tiga jenis bahan inovatif:

  • Kulit vegan mikrofiber adalah bahan yang tahan lasak dan fleksibel dengan rasa tangan yang serupa dengan kulit haiwan. Ia adalah gred tertinggi kulit sintetik yang boleh didapati secara komersial di pasaran. Syarikat menggunakannya untuk beg tangan, dompet dan beg galas yang kelihatan seperti kulit.
  • kertas kraf: bahan lembut, berasaskan selulosa, sangat terbiodegradasi dengan kemasan tahan lama yang dibuat menggunakan pulpa kayu. Doshi menggunakan versi bercetak reka bentuk bunga untuk begnya dan warna biasa untuk tali pinggang.
  • Piñatex: adalah alternatif kulit yang dihasilkan daripada sisa daun hasil penuaian nanas. Ia adalah bahan alternatif semula jadi dan mampan yang dibangunkan di bawah prinsip ekonomi bulat dan mempunyai kesan alam sekitar yang minimum. Doshi debut dengan Piñatex, menggunakannya untuk membuat dompet dan pemegang kad.

Selain bahan bebas kekejaman, semua gam, benang, bahan struktur, jalinan dan perkakasan adalah 100% vegan, dan “tiada produk haiwan digunakan dalam produknya,” jelas Paras Doshi. “Produk vegan tidak berhenti pada bahan, kilang rakan kongsi kami tahu bahawa produk kami mesti vegan dari atas ke bawah,” tambahnya.

Barisan baharu Doshi akan dilancarkan tidak lama lagi untuk dijual melalui laman web syarikat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *