Cara Membersihkan Botol Air Mesra Alam

Gunakan kaedah tidak toksik ini untuk membersihkan botol air mesra alam. Sama ada menggunakan botol air keluli tahan karat atau aluminium, godam pembersihan botol air ini menghilangkan bakteria dan bau!

Jawatan ini ditaja oleh Asas Cawangan

Mengapa Anda Perlu Membersihkan Botol Air Boleh Digunakan Semula, Mesra Alam

Berapa kerap anda membersihkan botol air anda? Pernahkah anda?

Jika anda seperti saya, anda sentiasa meminum minuman anda. Mereka kekal bersih, tetapi bakteria dari mulut anda boleh berpindah melalui penyedut minuman dan masuk ke dalam botol air. Bakteria sukakan kelembapan, jadi sangat penting untuk memastikan botol bersih!

Rasanya lebih penting bagi saya untuk menyimpan botol bersih untuk anak-anak saya. Mereka tidak begitu kemas dan kemas ketika hendak minum dari botol air mereka, lebih-lebih lagi jika mereka meminumnya semasa makan. Saya tidak dapat mengira berapa kali saya telah pergi untuk mengisi semula botol keluli tahan karat anak saya dan mencari makanan yang terperangkap dalam penyedut minuman, dan di dalam botol air.

Pembersihan botol air dengan kerap (bagi saya kira-kira sekali seminggu), memastikan botol air keluli tahan karat kami bersih dan bebas bau! Terutama sekali dengan kembali ke sekolah di sudut, botol air anak saya untuk sekolah telah diletakkan di dalam beg galas mereka sepanjang musim panas dan memerlukan pembersihan yang sangat teliti.

Tonton Cara Membersihkan Botol Air Boleh Digunakan Semula

Nota: anda juga boleh tonton video ini di YouTube.

2 budak kecil minum dari botol air boleh guna semula

Botol Keluli Tahan Karat Kegemaran Kami

Saya bertuah dengan botol air Yeti! Saya suka 18 auns mereka Rambler dan juga Penutup Jerami Botol Rambler. Secara peribadi, saya lebih suka minum dari straw, dan saiz 18-auns sangat sesuai dengan pemegang cawan kereta saya.

Untuk botol air anak-anak saya untuk sekolah (dan rumah!), Botol Kanak-kanak Rambler Jr 12-auns mereka tidak boleh dipukul. Dengan 3 orang anak lelaki, Saya telah mencuba setiap botol keluli tahan karat kanak-kanak yang dibuat, dan Yeti sememangnya kegemaran saya. Saya suka bahawa ia mempunyai straw yang keras, jadi anak-anak saya tidak boleh mengunyah melemparkannya seperti yang mereka lakukan dengan botol straw silikon yang lain. Ia juga kalis bocor sepenuhnya apabila ditutup, walaupun ia bocor apabila dibuka. Ia sangat sesuai dalam beg galas sekolah, dan saya suka saya boleh menambah nama mereka padanya.

Saya juga tahu ramai orang telah berjaya dengan botol air aluminium, dan penggodaman botol bersih ini akan berkesan untuk mereka juga!

kit permulaan mesra alam asas cawangan

Cara Menjaga Botol Bersih, dengan Pembersih Bukan Toksik!

Saya telah berkongsi banyak kali over tahun cinta saya untuk Asas Cawangan. (kod TASTESLOVELY untuk diskaun 15% mana-mana kit permulaan!). Ia bukan sahaja pembersih bebas toksik terbaik yang pernah saya gunakan, tetapi ia adalah pembersih terbaik tempoh. Maka tidak hairanlah sekali lagi, Asas Cawangan adalah pembersih yang sempurna untuk botol keluli tahan karat saya!

Asas Cawangan berasaskan tumbuhan dan mineral, jadi tiada bahan kimia berbahaya atau keras. Saya berasa benar-benar selamat menggunakannya dalam botol air mesra alam yang sentiasa kita minum. Saya menggunakan basuhan berbuih mereka untuk godam pembersihan botol air ini dan ia berfungsi dengan sempurna.

Menjaga Botol Keluli Tahan Karat Bersih, Langkah demi Langkah!

Sangat mudah untuk membersihkan botol air keluli tahan karat atau aluminium anda secara semula jadi tanpa sebarang bahan kimia yang keras atau berbahaya. Paling penting, ini akan menghalang bahan kimia pembersih toksik daripada botol air anda, dan oleh itu daripada air yang anda minum daripadanya.

10 Langkah Mudah Untuk Membersihkan Botol Air Mesra Alams

berus pencuci botol air dan pencucian asas cawangan berbuih

1. Kumpulkan Bekalan Anda.

Bekalan yang anda perlukan untuk pembersihan botol air:

  1. Berus Botol Bulu
  2. Berus Pembersih Jerami
  3. Asas Cawangan Mencuci Berbuih
menuang air dari botol air boleh guna semula

2. Kosongkan Botol Air.

Jika botol air mempunyai air atau sebarang cecair lain di dalamnya, tuangkannya.

membuka botol air yeti untuk membersihkannya

3. Buka.

Pisahkan semua kepingan keluli tahan karat atau botol air aluminium anda untuk dibersihkan dengan teliti.

menambah sabun berbuih pada berus botol

4. Tambah Asas Cawangan Cuci Berbuih hingga Berus Botol.

Seterusnya, tambahkan sedikit air sejuk ke dalam anda berus botol mula-mula, kemudian lakukan 3 pam Asas Cawangan Basuh Berbuih.

tiga gambar sebelah menyebelah menunjukkan cara membersihkan botol air mesra alam dengan berus botol

5. Gosok Botol Air.

Menggunakan sabun berus botolbersihkan bahagian dalam dan luar botol keluli dengan teliti, serta penutupnya.

membersihkan straw dalam botol air yeti dengan asas cawangan

6. Bersihkan Jerami.

Selepas itu, tambah 1 pam Asas Cawangan Basuh Berbuih ke berus pembersih jeramidan bersihkan kedua-dua bahagian straw dan straw tudung. Ini akan memastikan anda mempunyai botol yang bersih DAN penyedut minuman yang bersih.

membilas botol air keluli tahan karat yang telah dibersihkan di dalam air di dalam singki

7. Bilas.

Selepas anda selesai dengan pembersihan botol air, beri mereka bilas untuk mengeluarkan semua sabun.

pengeringan udara botol air keluli tahan karat di kaunter

8. Kering Udara.

Letakkan botol air mesra alam anda di udara kering selama beberapa jam, atau lebih baik lagi, semalaman. Ini adalah langkah yang sangat penting kerana anda mahu udara mengeringkan sebarang lembapan daripada botol air keluli tahan karat atau aluminium, yang juga akan membunuh mana-mana bakteria yang berlarutan dalam persekitaran lembap, terutamanya di kawasan penutup dan jerami.

memasang semula botol air yeti selepas ia dibersihkan

9. Pasang semula.

Akhir sekali, apabila botol air anda benar-benar kering, pasang semula.

muncung sinki dapur mengisi gelas keluli tahan karat biru dengan air

10. Isi semula dengan Air

Selepas itu, anda mempunyai botol bersih yang boleh anda isi semula untuk dinikmati lagi dan lagi! Ulangi proses pembersihan botol air ini kira-kira sekali seminggu, atau jika anda pernah melihat sebarang bau busuk dalam botol air anda.

Soalan Lazim Menjaga Botol Bersih

Berapa kerapkah saya perlu membersihkan botol air keluli tahan karat atau aluminium saya?

Ia bergantung pada kekerapan anda menggunakannya! Di rumah saya, kami menggunakannya secara berterusan dan saya mendapati bahawa seminggu sekali paling sesuai untuk kami.

Adakah anda mempunyai kod Asas Cawangan?

Ya! Kod TASTESLOVELY untuk diskaun 15% untuk mana-mana kit permulaan! Berikut ialah ulasan jujur ​​saya tentang produk mereka jika anda mahukan maklumat yang lebih mendalam!

Adakah anda lebih kerap membersihkan botol air anak-anak untuk ke sekolah?

Kadang-kadang! Walaupun saya tahu jenis haus dan lusuh yang dialami oleh botol keluli tahan karat mereka di rumah, dan di sekolah, saya tidak selalu tahu di mana ia akan berakhir. Jadi, saya memeriksanya setiap hari apabila anak-anak pulang ke rumah dan jika mereka memerlukan gosok pembersih botol air yang cepat, saya melakukan langkah-langkah di atas, dan biarkan ia kering semalaman supaya botol air mereka untuk ke sekolah sedia tepat pada masanya untuk hari berikutnya!

Terima kasih Asas Cawangan kerana menaja jawatan ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *