Cara Membuat Salad Kacang Yang Lebih Baik – Rancho Gordo

Cetak

salad

Berikut adalah beberapa petua salad Steve:

  • Saya telah mendapati bahawa mencuci salad saya, memutarnya dan kemudian menggulungnya dengan tuala teh bersih memastikan sayur-sayuran lebih segar, lebih lama. Saya membalut gulungan dengan gelang getah dan kemudian menandakannya dengan pita pelukis berlabel.
  • Saya menyimpan roti akhir, potong dan kemudian biarkan ia kering di dalam ketuhar saya. Mengambil sekeping roti kering dan menumbuknya ke dalam mortar saya dan menaburkannya ke atas salad sejurus sebelum dihidangkan membantu menjadikan salad lebih banyak.
  • Walaupun saya suka sup kacang, saya tidak menghargainya dalam salad. Pastikan kacang anda dikeringkan dengan baik. Sebaik sahaja anda mempunyai inkling, biarkan kacang anda menapis dalam beberapa jenis colander semasa anda membuat bahan-bahan yang lain. Simpan air rebusan kacang, walaupun!
  • Saya malas dan tidak mahu lebih banyak pinggan dibersihkan. Jadi saya suka membuat dressing dalam mangkuk salad, masukkan bahan-bahan dan kemudian toskan. Saya biasanya bermula dengan garam dan bawang putih, tumbuk mereka, dan kemudian tambah cuka dan akhirnya gerimis dalam minyak zaitun, pukul. Kadang-kadang saya menambah mustard. Selalunya saya tidak. Saya juga suka membuat pembalut dengan lesung dan alu saya, dalam susunan yang sama. Ia mengemulsikan dengan indah. Saya mempunyai mortar marmar yang indah dari Carrera, Itali. Ia cantik tetapi ia berat jadi kebanyakannya saya menggunakan mortar seramik saya dari Sepanyol. Ia cantik dengan cara yang berbeza dan lebih mudah dibawa dan dibersihkan.
  • Selepas bertahun-tahun ketakutan, saya telah memeluk mandolin saya untuk menghiris. Jangan berbual dan jangan mengalihkan pandangan anda dari bilah, tidak kira betapa yakinnya anda rasa. Ganjarannya ialah sayur-sayuran bertekstur hebat seperti lobak dan saderi.
  • Jika anda merendam lobak yang dihiris (atau dicincang) dalam air masin, ia mempunyai rasa yang hampir seperti mentega. Tidak lebih daripada beberapa jam, walaupun, atau mereka menjadi lemas.
  • Salad suhu bilik dengan nasi liar dan xoconostle potong adalah perkara yang cantik dan mudah. Tambah walnut, kacang putih, tomato macerated, dan hirisan lobak yang sangat nipis serta minyak zaitun kegemaran anda dan anda sudah bersedia. Ia juga membuat sisa makanan yang hebat.


← Catatan Lama

Catatan Baru →

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *