Cara Merancang Berkelah

Strategi mudah tentang cara merancang berkelah, termasuk petua tentang perkara yang perlu dibawa dan sebabnya.

Nova Scotia summers ialah jemputan berterusan untuk membawa makan malam di luar rumah dan saya gembira menerimanya. Pantai mengundang kami pada hari yang cerah dan saya sentiasa menyediakan bakul.

Saya terfikir bahawa dengan semua tulisan saya tentang makan di luar, saya tidak pernah mendedahkan secara khusus tentang cara merancang berkelah. Siaran hari ini meringkaskan pengetahuan terbaik saya dengan petua praktikal tentang perkara yang perlu dibawa dan mengapa ia penting.

Bersedia untuk persiaran yang tidak dapat dilupakan – berikut ialah cara merancang berkelah!

Mulakan dengan Rancangan Makanan

Seperti makanan hari minggu anda, seni perkelahan bermula dengan rancangan menu dan sedikit penyediaan makanan. Ia mungkin hanya post-it di dalam peti sejuk, dan cucian cepat sayur-sayuran pada malam sebelumnya, tetapi setiap perancangan membantu anda keluar dengan lebih cepat.

Saus salad ladang, telur rebus, Brownies Dua Gigitan, hirisan tembikai, sayur-sayuran panggang, sayur-sayuran yang telah dibasuh, teh ais, salad kentang, pasta masak, pai papak pic…semuanya adalah contoh terbaik persediaan berkelah.

Pastikan ia mudah

Makanan berkelah tidak perlu terlalu rumit. Ia benar-benar boleh menjadi satu hidangan yang sangat lazat – seperti Salad Pasta Antipasto buatan saya – dan sebotol air berbuih atau berkilauan. Itu sahaja.

Ambil apa yang anda boleh uruskan dengan mudah dalam fasa kehidupan semasa anda. Saya sentiasa meminta anak-anak saya sebagai pembantu dan mereka menjaga mengisi botol air, mengumpul makanan ringan dan membina sandwic. Semasa mereka kecil, saya melakukan hampir semua perkara lebih awal. Sudah cukup kerja hanya mengeluarkan anak-anak keluar dari pintu dengan pelindung matahari!

Sudah tentu anda mungkin menikmati rumit! Dalam kes itu, kagumkan tetamu berkelah anda dengan hidangan gastronomi seperti Mentega Herba dengan Bunga yang Boleh Dimakan atau Krim Masam Panna Cotta yang comel dengan Kolak Strawberi. (Ya, mereka melakukan perjalanan dengan baik, dengan tudung yang betul, sudah tentu)

Pastikan ia banyak

Ada sesuatu tentang makan secara semula jadi yang merangsang selera makan. Adalah penting bahawa kandungan bakul berkelah itu banyak, berkhasiat dan yang paling penting, banyak.

Makanan Berkelah Terbaik :: Gigitan Mudah

Mungkin perkara ini terlintas di fikiran kerana saya selalu mengemas barang untuk remaja, namun begitu, lebih baik ada lebihan daripada kehabisan makanan.

Makanan Berkelah Terbaik – dan resipi Ayam BBQ saya – ialah tempat yang baik untuk memulakan resipi. Anda akan dapati segala-galanya daripada hidangan utama dan salad, kepada makanan ringan dan pencuci mulut.

Pastikan ia segar

Daging lembu terbesar saya dengan makanan berkelah selalu ini: terlalu banyak roti. Rancang menu yang memfokuskan pada rasa yang cerah, sedikit protein dan banyak sayur-sayuran segar. Memandangkan musim berkelah bertepatan dengan hasil puncak musim panas, tiada alasan untuk tidak makan pelangi.

Perkelahan musim bunga dengan 5 resipi do-ahead ini adalah contoh yang sempurna. Dan perkelahan matahari terbenam musim panas yang romantis untuk dua orang ini meraikan limpah kurnia pasaran petani.

Peralatan Berkelah Praktikal

Beg penyejuk lembut dan bakul dengan pemegang yang dijual ialah dua keperluan berkelah yang berfungsi dengan baik bersama-sama. Semua bakul saya telah dijimatkan, jadi perhatikan jualan garaj dan kedai vintaj.

Bakul piknik memuatkan barang bukan makanan (disenaraikan di bawah) dan mungkin baguette atau beg kerepek. Saya menyimpan barang saya dan bersedia untuk pergi sepanjang musim panas.

Beg penyejuk lembut memuatkan makanan dan pek ais. Selepas sedekad berkelah, saya perlu naik taraf dan melihat beg sejuk ini dengan petak khas untuk wain.

Jika anda tidak mahu melabur dalam beg sejuk, hanya gunakan beberapa kotak makan tengah hari terlindung terbesar anda dengan pek ais! Isi, masukkannya ke dalam beg galas atau beg kanvas dan anda boleh pergi.

Kuasai seni mengemas penyejuk

Untuk menjayakan percutian pantai untuk a besar kumpulan, seseorang memerlukan penyejuk gaya perkhemahan yang lengkap – idealnya dengan roda. Saya telah melakukan penyelidikan dan memberi anda penggodam yang lebih sejuk untuk memastikan semuanya berjalan mengikut perancangan (dan tiada apa-apa yang menjadi reput).

Baca siaran: Hacks Cooler Terbaik untuk Berkelah di Pantai

Apabila kami berada di tepi lautan, ia adalah urusan seharian penuh, dan kami sentiasa bersama rakan-rakan. Saya cuba membungkus cukup untuk dua hidangan penuh untuk 8 orang, ditambah makanan ringan. Ini adalah apabila saya menaik taraf daripada beg bertebat lembut kepada penyejuk gaya perkhemahan.

asas Set Perkelahan untuk 2

Inilah yang terdapat dalam bakul piknik mini saya. Saya suka mengekalkannya mesra alam dengan seberapa banyak buluh, kayu, melamin atau perisian enamel dalam adunan. Ini dibungkus sepanjang musim panas untuk dipinjamkan sebagai sebahagian daripada Bakul Berkelah Sifar Sisa Komuniti saya.

 • 2 pinggan
 • 2 set perkakas
 • 2 tuala kain
 • 2 mug atau cawan
 • papan pemotong kayu mini/pinggan
 • Termos kecil
 • bakul beri
 • balang jem kecil
 • pisau poket

Set Deluxe Picnic untuk kumpulan

 • 8 pinggan
 • 4 mangkuk
 • 6-8 cawan/mug
 • 6 tuala kain
 • 1 alas meja (pilihan)
 • perkakas
 • bakul beri
 • pelayan pai/kek
 • sudu hidangan
 • corkscrew
 • beg kompos
 • papan pemotong silikon
 • termos panas/sejuk yang besar
 • beberapa balang jem kecil
 • 1 botol kaca pop-top
 • garam dan lada sulah
 • pisau poket

Menyelesaikan masalah Kemarahan Haiwan Kesayangan

Cuaca: Berjuang atau Penerbangan?

Jangan melawan unsur. Anda tidak akan menang melawan angin, hujan atau air pasang (terutamanya bukan air pasang!). Saya akan menjadi orang pertama yang mengakui bahawa saya telah makan sandwic saya di dalam kereta, dengan pengelap cermin depan melambai-lambai.

Anda perlu mengetahui dan memahami lokasi anda, kemudian buat keputusan termaklum. Di Maritim, cuaca berubah setiap lima minit dan kami telah belajar untuk menunggu ribut. Kami hampir selalu diberi ganjaran dengan langit yang cerah dan angin yang berkurangan.

Makhluk: Berjuang atau Terbang?

Lawan pepijat itu! Kecil Thermacell melakukan keajaiban terhadap nyamuk dan lalat hitam. Tebuan adalah agresif, jadi simpan semua gula-gula sehingga minit terakhir. Jangan tinggalkan sebarang makanan di luar.

Seboleh-bolehnya, cuba berdamai dengan alam semula jadi. Ingat, anda akan keluar ke ruang mereka!

Bersihkan

Inilah kaedah untuk pembersihan yang cepat dan bijak. Saya membawa beg kompos pakai buang kecil, dan beg sampah dapur. Kami melakukan isihan pantas di tapak, kerana pinggan dikikis dan sampah dibulatkan. Saya membalut peralatan terpakai dalam serbet kain terpakai dan menyusun pinggan. Semuanya masuk ke dalam peti sejuk yang kosong (bukan bakul!) yang boleh dibersihkan dengan betul di rumah.

Rancang untuk berehat

Perkelahan yang sederhana pun akan mendapat manfaat daripada pemikiran yang sedikit. Setiap perkelahan yang anda rancang menjadi lebih mudah daripada yang lalu dan dengan masa, anda akan keluar dari pintu dengan setitik topi.

Satu petua terakhir: ingat untuk berehat! Buka kasut anda dan biarkan kaki anda merasai rumput atau pasir. Ia adalah musim panas anda; menikmatinya secara maksimum.

Letakkan kebijaksanaan berkelah anda dalam komen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *