Catalina Dressing – House of Nash Eats

Manis, masam dan masin adalah segala-galanya yang anda inginkan dalam buatan sendiri yang mudah ini Catalina Dressing resepi! Persediaan mengambil masa hanya 5 minit dari mula hingga tamat. Hidangkan resipi berpakaian mudah ini di atas salad dan sebagai saus. Rasanya luar biasa, dan akan membuatkan anda mahu lebih!

Membuat salad dressing di rumah sangat menyeronokkan, dan cara terbaik untuk mengetahui kandungan makanan anda! Anda pasti mahu mencekik Creamy Cilantro Lime Dressing kami ke atas SEMUA (terutamanya taco!) dan mencuba Caesar Salad Dressing Buatan Sendiri kami untuk hidangan klasik yang anda akan kembali lagi dan lagi!

Catalina Berpakaian dalam balang

Pernahkah anda mencuba Catalina Dressing sebelum ini? Ia manis, masin, masam, dan sangat ketagihan! Apabila saya mula membuat versi saya sendiri, saya dapati beberapa perkara yang sangat menarik. 1. Saya sudah mempunyai semua bahan (berapa kerap perkara itu berlaku?!), 2. Rasanya jauh lebih baik daripada yang dibeli di kedai, dan 3. Ia siap dalam masa 5 minit sahaja. Lima minit untuk saus salad yang mudah dan beraroma yang luar biasa adalah kemenangan-menang kepada saya!

Lebih-lebih lagi, Catalina Dressing buatan sendiri ini boleh disimpan di dalam peti sejuk selama 2 minggu atau lebih! Ia sesuai untuk makan tengah hari. Sediakan hidangan ayam dan salad pada hujung minggu dan sediakan makan tengah hari dalam masa 5 minit sepanjang minggu dengan pembalut ini di sebelah. Begitu mudah!

Catalina Dressing ini juga boleh digunakan sebagai resipi celup. Ia sangat sesuai dengan daging seperti udang panggang, ayam lembut dan gigitan daging lembu, dan sebaliknya, pembuka selera yang dibakar atau digoreng adalah sesuai untuk dicelup dalam sos ini. Gulung Telur Buatan Sendiri dan Kentang Goreng Buatan Sendiri pasti memanggil nama saya apabila saya menggunakan ini sebagai saus.

Catalina Berpakaian dalam balang di atas meja dengan salad di latar belakang

Catalina Dressing diperbuat daripada apa?

  • sos tomato: Sos tomato adalah ruji pantri serba boleh untuk ada di tangan! Ia menambah rasa manis dan masin serta rasa tomato. Ia juga memberikan warna merah klasik yang cantik!
  • gula: Catalina Dressing ialah dressing manis jadi gula putih ditambah untuk mencapai tahap kemanisan tulen yang terbaik.
  • Cuka: Cuka wain merah menyediakan pembalut dengan tendangan tart yang menyelerakan bibir, serta membantu menipiskan sedikit pembalut.
  • perasa: Serbuk bawang, paprika, biji saderi, dan serbuk bawang putih mencipta rasa sayuran yang menakjubkan, dan paprika juga meningkatkan warna merah. Garam dan lada sulah ditambah secukup rasa.
  • Sos Worcestershire: Sos Worcestershire adalah salah satu sos terbaik di luar sana, mengikut rasa! Ia sarat dengan rempah ratus dan perasa yang berbeza dan memberikan lebih rasa pedas manis kepada Cataline Dressing ini.
  • Minyak: Minyak ditambah pada pembalut sambil mengadun untuk memekatkannya, iaitu mengemulsikannya. Itulah yang saya gunakan minyak sayuran dalam resipi Catalina Dressing ini! Anda boleh menggunakan minyak lain seperti minyak zaitun atau minyak alpukat juga, bagaimanapun, ia mungkin menghasilkan rasa yang berbeza.
salad cerah dan berwarna-warni dengan sos

Cara Membuat Catalina Dressing

  1. Proses semuanya bersama-sama. Pertama, masukkan semua bahan Catalina Dressing kecuali minyak ke dalam pengisar dan proses untuk menggabungkan.
  2. Masukkan minyak. Kedua, perlahan-lahan masukkan minyak untuk mengemulsi.
  3. Hidangkan atau simpan. Akhir sekali, hidangkan Catalina Dressing ini di atas salad, salad taco dan ayam. Saya juga menggunakannya untuk membuat Ayam Rusia yang sedap ini. Anda boleh menyimpannya di dalam peti sejuk sehingga 2 minggu.
Catalina Berpakaian dengan salad segar, pukulan atas kepala

Dengan apa saya boleh menghidangkan ini?

Berikut adalah beberapa pilihan resipi Catalina Dressing ini akan digandingkan dengan baik:

Sebagai celup untuk:

Adakah terdapat perbezaan antara French dan Catalina Dressing?

Ya! Walaupun agak serupa, dressing Perancis lebih berkrim dan berwarna lebih cerah – lebih kepada warna oren daripada warna merah. Ia juga mempunyai bahan-bahan yang berbeza seperti mustard di dalamnya. Catalina berpakaian, sebaliknya, tidak.

Dari manakah Catalina Dressing Datang?

Kebanyakan akan mengatakan bahawa Kraft Foods pada mulanya mencipta Catalina Salad Dressing, namun, ada yang mengatakan bahawa ia berasal dari wilayah Catalonia di timur laut Sepanyol, di mana mereka terkenal dengan makanan manis dan berperisa.

2 pinggan salad dan balang sos di latar belakang

Lagi Resipi Salad Dressing Seperti Ini

Adakah anda membuat resipi ini?

Beritahu saya pendapat anda dengan ulasan dan penilaian di bawah. Anda juga boleh mengambil gambar dan tag saya di Instagram @houseofnasheats atau kongsikannya pada pin Pinterest supaya saya dapat melihatnya.

Kalori: 290kcal | Karbohidrat: 13g | Protein: 1g | Lemak: 27g | Lemak tepu: 22g | Lemak tak tepu: 1g | Lemak tak tepu tunggal: 3g | natrium: 218mg | Potasium: 71mg | Serat: 1g | gula: 12g | Vitamin A: 201IU | Vitamin C: 1mg | Kalsium: 8mg | besi: 1mg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *