Cerapan 2022 tentang Industri Penjagaan Haiwan Kesayangan United Kingdom: Permintaan untuk Makanan Haiwan Vegan Berkemungkinan Didorong oleh Perubahan Kecenderungan Pemilik dalam Memberi Makanan Berasaskan Tumbuhan dan Makanan Sihat – vegconomist

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)–The “Tinjauan Pasaran Penjagaan Haiwan Kesayangan United Kingdom (UK) 2027” laporan telah ditambah kepada ResearchAndMarkets.com’s persembahan.

Menurut laporan ini, pasaran dijangka menyaksikan pertumbuhan eksponen dalam jangka masa yang akan datang berikutan peningkatan penggunaan haiwan peliharaan.

Sebab lain yang menyumbang kepada pengembangan pasaran penjagaan haiwan peliharaan termasuk meningkatkan sikap terhadap haiwan peliharaan, mengubah gaya hidup, peningkatan bilangan isi rumah nuklear dan peningkatan bilangan milenium. Selanjutnya, permintaan untuk barangan makanan haiwan vegan juga mungkin didorong oleh perubahan kecenderungan pemilik haiwan dalam memberi makanan berasaskan tumbuhan dan sihat kepada haiwan peliharaan mereka.

Selain itu, peningkatan populariti mainan anjing dan kucing perkhidmatan premium dalam kalangan pemilik haiwan berkemungkinan meningkatkan permintaan untuk mainan anjing dan kucing peliharaan. Permintaan yang meningkat untuk produk kebersihan haiwan berkualiti tinggi dijangka memacu perkembangan pasaran pada tahun-tahun akan datang.

Pemilik haiwan peliharaan di seluruh dunia melihat haiwan mereka sebagai ahli keluarga mereka dan mencari produk dan perkhidmatan penjagaan haiwan kesayangan berkualiti tinggi untuk memastikan kesejahteraan mereka. Kemajuan terkini dalam pasaran penjagaan haiwan peliharaan telah didorong oleh kebimbangan mengenai keperluan keselamatan produk penjagaan haiwan kesayangan ini.

Haiwan peliharaan mempunyai tempat yang istimewa dan dianggap keluarga di kebanyakan rumah. Produk penjagaan haiwan peliharaan menjadi lebih popular kerana orang ramai lebih menumpukan perhatian kepada kebajikan dan kesejahteraan haiwan. Makanan, kebersihan, mainan dan jenis produk penjagaan haiwan yang lain kini tersedia secara meluas di pasaran.

Permintaan untuk produk dan perkhidmatan penjagaan haiwan peliharaan premium juga didorong oleh peningkatan kadar pengambilan haiwan peliharaan dan peningkatan perbelanjaan haiwan peliharaan per kapita merentas wilayah. Di samping itu, pemacu utama perniagaan penjagaan haiwan peliharaan di seluruh negara sedang meningkatkan urbanisasi dengan pesat. Kucing, anjing dan haiwan peliharaan lain paling popular kerana ia lebih mudah untuk dimanusiakan dan dimanjakan daripada haiwan yang lebih besar. Kini, kucing telah menjadi pilihan utama sebagai haiwan peliharaan bagi pemilik haiwan peliharaan, yang seterusnya memacu jualan produk dan aksesori penjagaan kucing.

Mempunyai haiwan peneman menawarkan beberapa faedah seperti mengurangkan tekanan, meningkatkan keyakinan, jantung yang sihat, dan tekanan darah serta kawalan paras kolesterol, yang merupakan fakta yang terbukti secara saintifik yang menggalakkan orang ramai memiliki haiwan peliharaan. Peningkatan pemilikan haiwan peliharaan dalam kalangan milenium dan generasi Z bersama-sama dengan media sosial dan platform e-dagang yang menembusi pantas di seluruh dunia dengan ketara meningkatkan pertumbuhan pasaran penjagaan haiwan peliharaan.

Kemajuan teknologi yang menjadikan dandanan, kemudahan latihan dan penginapan boleh diakses oleh pemilik dan membantu dalam menjejaki haiwan peliharaan dijangka meningkatkan pertumbuhan pasaran. Selain itu, dandanan haiwan peliharaan mudah alih, sektor perkhidmatan haiwan pendamping berkembang pesat di seluruh negara. Jadual padat pemilik haiwan peliharaan telah mendorong permintaan untuk dandanan haiwan peliharaan mudah alih. Bagi penduduk geriatrik yang mempunyai mobiliti terhad, perkhidmatan dandanan mudah alih amat berharga.

Pasaran penjagaan haiwan kesayangan United Kingdom (UK) dibahagikan kepada empat bahagian utama termasuk makanan haiwan kesayangan, penjagaan kesihatan haiwan kesayangan, aksesori haiwan kesayangan dan dandanan haiwan kesayangan. Antara jenis ini, makanan haiwan memperoleh bahagian pasaran yang lebih tinggi berbanding jenis lain pada tahun 2021. Kecenderungan yang semakin meningkat terhadap kelebihan diet kaya protein untuk meningkatkan kekuatan dan membantu dalam mengekalkan keadaan badan haiwan peliharaan akan memupuk saiz segmen.

Di samping itu, kebanyakan ibu bapa haiwan peliharaan lebih suka protein tradisional seperti daging lembu dan ayam apabila ia berkaitan dengan ramuan dalam makanan haiwan kesayangan mereka. Walau bagaimanapun, segmen dandanan haiwan peliharaan dan penjagaan kesihatan haiwan peliharaan dijangka menyaksikan pertumbuhan pasaran yang ketara menjelang jangka masa yang akan datang. Selanjutnya pasaran dibahagikan kepada empat jenis haiwan termasuk anjing, kucing, akuarium dan burung. Antara jenis ini, segmen anjing menerajui pasaran pada tahun 2021. Berdasarkan jenis makanan, makanan kering diunjurkan menguasai pasaran semasa tempoh ramalan.

Dipertimbangkan dalam laporan ini

 • Geografi: United Kingdom (UK)
 • Tahun bersejarah: 2016
 • Tahun asas: 2021
 • Anggaran tahun: 2022
 • Tahun ramalan: 2027

Aspek yang diliputi dalam laporan ini

 • Pasaran penjagaan haiwan peliharaan United Kingdom (UK) dengan nilai dan ramalannya bersama dengan segmennya
 • Pelbagai penyelam dan cabaran
 • Trend dan perkembangan yang berterusan
 • Lima model daya
 • Syarikat berprofil tinggi
 • Cadangan strategik

Segmen yang diliputi dalam laporan

 • Makanan haiwan peliharaan
 • Penjagaan kesihatan haiwan peliharaan
 • Aksesori haiwan peliharaan
 • Dandanan haiwan peliharaan

Mengikut Jenis Binatang dalam laporan

 • Makanan anjing
 • Makanan kucing
 • Makanan ikan
 • Makanan Burung
 • Lain-lain

Mengikut Jenis Makanan dalam laporan

 • Makanan kering
 • Basah atau dalam tin
 • Makanan ringan dan makanan ringan
 • yang lain

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, lawati

Kenalan

ResearchAndMarkets.com

Laura Wood, Pengurus Kanan Akhbar

[email protected]

Untuk Waktu Pejabat EST Hubungi 1-917-300-0470

Untuk AS/ BOLEH Hubungi Bebas Tol 1-800-526-8630

Untuk Waktu Pejabat GMT Hubungi +353-1-416-8900

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *