Change Foods Mendedahkan Rancangan Untuk Kemudahan Casein Tanpa Haiwan di Abu Dhabi – vegconomist

Syarikat tenusu alt AS-Australia Tukar Makanan telah mengumumkan rancangan untuk membuka kemudahan pembuatan bagi pengeluaran kasein bebas haiwan di Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu (UAE).

“Kami teruja untuk mengalu-alukan Change Foods ke UAE dan terus memangkin ekosistem teknologi makanan negara

Syarikat itu mendedahkan ia telah menandatangani perjanjian dengan Kumpulan Kezad untuk mereka bentuk kilang komersial dengan sokongan kerajaan di bawah Inisiatif FDI NextGen.

pengeluar tumbuhan kosinus bebas haiwan menandatangani perkongsian
© Tukar Makanan

David Bucca, pengasas dan CEO Change Foods, mengulas: “Kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif FDI NextGen UAE dan berterima kasih atas perkongsian strategik dengan Kumpulan Kezad.”

“FDI NextGen mengutamakan kejayaan menskalakan teknologi makanan lestari baharu seperti kami yang menawarkan faedah pembangunan alam sekitar dan ekonomi yang ketara. Penjajaran strategik di sebalik visi syarikat kami untuk membantu peralihan dunia kepada sistem makanan yang lebih mampan dengan meningkatkan teknologi pengeluaran makanan baharu adalah jelas sejak awal,” tambahnya.

menukar makanan mencipta semula
© Tukar Makanan

Tumbuhan kasein bebas haiwan pertama di rantau ini

Kilang baharu itu akan menjadi ‘yang pertama seumpamanya’ di rantau ini untuk menghasilkan kasein bebas haiwan yang diperlukan untuk pembuatan keju, kata Change Foods. Lokasinya di Teluk Parsi adalah strategik dan akan menyediakan rangkaian perkapalan dan pengedaran antara Timur Tengah dan rantau Asia-Pasifik.

Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Menteri Negara bagi Perdagangan Luar UAE, berkata: “Kami teruja untuk mengalu-alukan Change Foods ke UAE dan seterusnya memangkin ekosistem teknologi makanan negara, yang akan membantu mengurangkan pergantungan kami pada import, meningkatkan pengeluaran tempatan dan memberi inspirasi kepada inovasi selanjutnya.”

menukar makanan kasein
© Tukar Makanan

Di landasan untuk gangguan kategori

Change Foods memberi tumpuan kepada mengganggu industri keju tenusu, yang menurut syarikat itu, merupakan kategori makanan global bernilai $83 bilion dan salah satu makanan paling popular di dunia. Sebagai sebahagian daripada misi ini, Tukar Makanan mengumpul $15.3 juta dalam dana benih pada Februari ini, mewakili benih terbesar yang pernah diperoleh untuk syarikat penapaian ketepatan.

Change Foods mendakwa kaseinnya adalah bioidentik dengan tenusu tradisional tetapi memandangkan ia bebas haiwan sepenuhnya, ia menyebabkan sebahagian kecil daripada kesan alam sekitar tenusu yang berasal dari haiwan.

Change Foods mengumpul $15.3 juta
© Tukar Makanan

“Menternak haiwan untuk makanan adalah proses yang tidak cekap dan intensif sumber yang menyumbang secara material kepada pelepasan gas rumah hijau global,” kata Bucca. “Kami fikir kami boleh menjadi pengaruh transformasi positif untuk industri yang dinamik dan berkembang ini. Ini akan menjadi contoh cemerlang bagaimana menerima teknologi baharu boleh membantu kami mengatasi cabaran keselamatan makanan serantau,” sambungnya.

Syarikat itu juga berkongsi bahawa ia berada di peringkat akhir untuk menutup pusingan pembiayaan jambatan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *