Coklat TCHO Menukar Keseluruhan Taliannya kepada Bebas Tenusu Mendahului Jadual

Jenama coklat kraf TCHO mengumumkan ia telah menyelesaikan peralihannya kepada barisan produk berasaskan tumbuhan sepenuhnya, menghentikan pengeluaran terakhir coklat susu konvensional pada bulan September. Syarikat itu mula-mula mendedahkan rancangan untuk menjadikan keseluruhan rangkaian bebas tenusu menjelang 2023 tahun lepas, dan berkata ia kini telah mencapai matlamat itu lebih awal daripada jadual.

“Sebaik sahaja kami tahu kami boleh membuat coklat susu oat yang sangat lazat, jelas bahawa TCHO harus menghentikan semua pengeluaran tenusu kami dan beralih kepada 100% berasaskan tumbuhan”

TCHO telah mengeluarkan bar coklat runcit berasaskan tumbuhan dan coklat pembakar rumah pertamanya pada akhir tahun 2021. Untuk merumuskan semula baris pembakar profesionalnya tanpa tenusu, TCHO berkata ia bekerjasama rapat dengan rangkaian chef dan profesional penaik untuk menilai formula baharu. Setelah formula memenuhi jangkaan, TCHO mengeluarkan dua alternatif baharu: Oat My Gawd 46%, coklat berasaskan susu oat yang menggantikan coklat susu gelapnya, dan Choco Blanco, coklat putih pertama jenama itu.

“Semasa proses R&D intensif kami, kami bekerjasama dengan chef seperti David Rodriquez dan Erin Kanagy-Loux, serta rakan kongsi seperti Salt & Straw dan Humphrey Slocombe untuk menyempurnakan barisan pembakar profesional TCHO,” kata Josh Mohr, Naib Presiden Kanan Pemasaran di TCHO . “Bantuan mereka amat berharga dalam memperhalusi formula dan memastikan coklat susu oat sama lazat dan boleh dipercayai di dapur profesional seperti coklat konvensional kami.”

Coklat Pembakar Berasaskan Tumbuhan TCHO
©TCHO

Kurangkan pelepasan gas rumah hijau

Beberapa chef yang menggunakan coklat penaik TCHO termasuk Saloni Mehra, ketua tukang masak pastri di restoran vegan Millennium yang dinilai Michelin, David Rodriguez dari The National Exchange Hotel; dan Chef Pastri Eksekutif Erin Kanagy-Loux. TCHO juga digunakan oleh Blue Bottle Coffee, Salt & Straw, Humphry Slocombe, dan The Gourmandise School.

Menurut syarikat itu, peralihannya kepada bebas tenusu diilhamkan dengan mempunyai kesan alam sekitar yang lebih positif. Untuk itu, ia mendedahkan bahawa pelepasan gas rumah hijau yang dikaitkan dengan coklat bebas tenusunya adalah lebih tiga perempat lebih rendah berbanding dengan bar susu tenusu asal jenama itu.

Rasa yang memenangi anugerah

TCHO ialah syarikat B-Corp Bertauliah yang produknya USDA Organik, Perdagangan Adil, bebas gluten dan halal. Perisa Toffee Time dan Choco Latté baru-baru ini telah dianugerahkan Gangsa dan Emas di Anugerah Coklat Antarabangsa, masing-masing, mengatasi coklat susu tradisional dalam pertandingan merasai.

Bahan Coklat Vegan Tcho
©Tcho

“Apabila kami tahu kami boleh membuat coklat susu oat yang sangat lazat, jelas bahawa TCHO harus menghentikan semua pengeluaran tenusu kami dan beralih kepada 100% berasaskan tumbuhan,” kongsi Mohr. “Kami dapat menyelesaikan peralihan lebih awal daripada jadual kerana penerimaan TCHO di Whole Foods and Safeway di California Utara pada musim gugur ini dan penciptaan barisan profesional berasaskan susu oat kami.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *