Dapur Jahat Mendapat $20J dalam Pembiayaan Jambatan untuk Meneruskan Pertumbuhannya yang Belum Pernah Terjadi sebelum ini

Wicked Kitchen baru-baru ini mengumumkan kejayaan menutup $20 juta dalam pembiayaan jambatan dengan pelabur baharu termasuk pelakon Woody Harrelsondan inovator makanan terkemuka Thailand, Nutra Regenerative Protein Limited (NRPT). Berita pendanaan datang dengan jenama yang menunjukkan kekuatannya, juga mengumumkan bahawa pertumbuhan jualan tahun ke tahun meningkat lebih daripada tiga kali ganda.

Selepas memulakan kerjaya di 2,500 kedai di seluruh AS tahun lepas, jenama itu telah mencapai pencapaian penting termasuk pemerolehan Good Catch pada September 2022, 38 penyenaraian produk di lebih 2500 Kroger dan Sprouts Farmers Market cawangan, melancarkan sos Wicked Kitchen di lebih 1,200 kedai Publix, dan pengedaran produk terpilih di kedai Malmart, dan rangkaian kemudahan popular, 7-Eleven. Selain AS, jenama itu turut melancarkan produk di Thailand dan Finland.

Daripada periuk makan, makanan siap beku, sos, piza, daging berasaskan tumbuhan, sos dan ais krim, strategi berbilang kategori tidak konvensional Wicked Kitchen telah menyaksikan kejayaan besar sejak pelancaran awalnya di rangkaian pasar raya UK Tesco pada 2018.

“Pusingan pendanaan terbaharu ini akan membantu kami pergi lebih pantas untuk mengembangkan tawaran kami di AS dan di luar negara dan ia meletakkan kami pada kedudukan yang baik sambil kami terus menerajui inovasi berasaskan tumbuhan dengan produk ke hadapan yang menarik minat vegan dan omnivor. sama,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Pete Speranza.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *