Empat Akhbar Perancis Gagal Anda Benar-benar Mesti Elakkan

kopi hawaii, kopi kona, biji kopi kona terbaik, kopi kona hawaii terbaik, kopi terbaik di dunia, kopi gourmet, perancis, mesin kopi, cafetiere, cafetière

Bertentangan dengan kepercayaan popular, kopi akhbar Perancis boleh menjadi sangat indah. Orang sering mengaitkan kesederhanaan kaedah akhbar Perancis dengan kekurangan kecanggihan. Pada hakikatnya, kopi akhbar Perancis yang dibancuh dengan baik boleh menjadi sebaik mana-mana jenis kopi lain.

Walau bagaimanapun, ia juga merupakan salah satu kaedah pembuatan bir yang paling mudah untuk menjadi salah sepenuhnya. Jika anda mengaitkan kopi akhbar Perancis (aka cafetiere, mesin kopi) dengan cawan yang berlumpur dan tidak menyenangkan, pasti ada sesuatu yang tidak kena.

Di sisi positifnya, kesilapan akhbar Perancis yang paling biasa adalah mudah untuk dikenal pasti dan diperbetulkan. Jika anda bersalah atas mana-mana dosa berikut, anda akan tahu dengan tepat apa yang perlu dilakukan untuk membalikkan keadaan:

1) Menggunakan Kopi Substandard Dengan Kafe Anda

Sediakan diri anda dengan kopi yang tidak berkualiti dan anda boleh mengharapkan hasil yang tidak memuaskan. Terpulang kepada anda sama ada anda menikmati kopi Kona terbaik yang dihasilkan Hawaii, atau memilih sesuatu yang kurang mewah. Walau apa pun, kopi yang anda pilih perlu mempunyai standard yang tinggi. Kopi Hawaii boleh menjadi hebat untuk kaedah akhbar Perancis – khususnya kopi Kona – tetapi terdapat dunia pilihan yang lebih berpatutan untuk dipilih jika lebih suka.

2) Tidak Mengisar Kacang Dengan Betul

Pengisar burr berkualiti, sama ada manual atau elektrik, memainkan peranan penting dalam mendapatkan yang terbaik daripada kacang anda. Ini terpakai kepada semua biji kopi di seluruh papan, tetapi amat penting apabila memercikkan produk premium. Jika anda akan membelanjakan wang yang banyak untuk biji kopi Kona yang terbaik, anda juga boleh melayan biji kopi anda dengan hormat. Tujuan untuk mengisar sederhana kasar. Silap langkah berhati-hati untuk mengelakkan cawan berlumpur, memastikan perkara itu lebih kasar daripada yang anda fikir anda perlukan.

3) Menggunakan Kuantiti Kopi yang Salah

Kuantiti dan nisbah juga penting apabila ingin membuat cawan yang hebat menggunakan kaedah akhbar Perancis. Sebagai peraturan umum, anda disyorkan untuk memulakan dengan nisbah 7.5g kopi tanah untuk setiap 100g air. Selepas itu, anda boleh bereksperimen dengan nisbah yang berbeza mengikut kesukaan anda, sehingga anda menemui resipi terbaik anda. Pada ketika ini, ia juga patut diserlahkan kepentingan kesabaran – alasan yang kasar itu memerlukan sedikit masa tambahan untuk melakukan perkara mereka di dalam air.

4) Meninggalkan Kopi di Akhbar Perancis Terlalu Lama

Akhir sekali, masa yang optimum untuk menuang kopi keluar dari mesin penekan Perancis anda ialah sejurus selepas menolak pelocok. Adalah penting untuk diingat bahawa walaupun kopi kekal di dalam mesin kopi, ia tetap bersentuhan dengan serbuk kopi. Perlahan tetapi pasti, penyerapan yang berterusan akan membina ke arah rasa yang tidak menyenangkan, pahit dan berlumpur. Sediakan diri anda dengan jag atau teko bertebat yang baik, dan biasakan mendispens kopi anda sebaik sahaja ia dibancuh.

Sekali lagi, harga yang kecil untuk dibayar untuk mendapatkan keseronokan maksimum daripada biji kopi Kona terbaik, atau mana-mana kopi gourmet yang paling anda nikmati!

Di kedai kopi dalam talian Hayman, anda akan menemui kopi terbaik di dunia, termasuk kopi Kona terbaik yang dihasilkan Hawaii (iaitu 100% kopi Kona tulen, panggang segar pada hari yang sama ia dihantar kepada anda). Klik di sini untuk memesan kopi Hawaii unik ini hari ini, kami menawarkan penghantaran percuma ke seluruh dunia!Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *