Ergo Bioscience & Aethera Biotech Rakan Kongsi untuk Meningkatkan Bahan Bebas Haiwan – vegconomist

berasaskan Delaware Ergo Biosains telah mengumumkan kerjasama dengan Itali Aether Biotech untuk meningkatkan bioproses penapaian ketepatannya.

Ergo menggunakan penapaian ketepatan untuk mengekspresikan protein haiwan kompleks dengan cekap, manakala Aethera pakar dalam pengkulturan sel tumbuhan industri. Yang terakhir ini mempunyai platform penapaian bioteknologi yang dipanggil CROP, yang mempunyai kapasiti lebih 120 tan setahun.

Bersama-sama, Ergo dan Aethera akan menggunakan penggantungan tumbuhan untuk menghasilkan protein pada skala industri. Syarikat-syarikat mendakwa bahawa ini akan menjadi kali pertama teknologi itu digunakan secara meluas untuk tujuan ini.

© JPC-PROD – stock.adobe.com

Mengatasi batasan

Tumpuan awal adalah untuk menambah baik proses bioteknologi untuk menghasilkan mioglobin dan kasein bebas haiwan. Protein ini berpotensi untuk meningkatkan rasa, tekstur, aroma, dan warna makanan berasaskan tumbuhan.

“Apabila kita boleh meletakkan teknologi dan kemahiran kita pada perkhidmatan syarikat inovatif lain, hasilnya memperkayakan semua pihak. Jadi kami berbesar hati untuk mengumumkan kerjasama ini,” kata Daniele Baghi, Ketua Pegawai Eksekutif Aethera Biotech.

Teknologi penapaian ketepatan kini digunakan secara meluas untuk menghasilkan pelbagai bahan yang secara tradisinya berasal dari haiwan, daripada kasein dan kolagen kepada protein dan lemak telur. Kajian menunjukkan bahawa pengguna secara amnya berfikiran terbuka mengenai teknologi dan mudah melihat kelebihannya.

“Kami sangat teruja untuk mencapai kejayaan penting ini dengan Aethera Biotech. Teknologi kami mengatasi beberapa batasan proses penapaian ketepatan tradisional, terutamanya apabila menghasilkan protein kompleks,” kata Alejandro Barbarini, Ketua Pegawai Eksekutif Ergo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *