Femobook Permulaan Taiwan Melancarkan A68 Pengisar Dos Tunggal Berita Kopi Harian oleh Majalah Roast

Saiz pengisar Femobook A68

Pengisar dos tunggal Femobook A68 membuat kemunculan pertama secara umum minggu ini di Pameran Kopi Antarabangsa Taiwan. Semua imej ihsan Femobook.

Permulaan peralatan kopi yang berpangkalan di Taiwan Femobook telah memperkenalkan dirinya dengan A68, satu dos, pengisar kopi rumah mewah dengan beberapa otot mekanikal peringkat komersial.

Dengan harga prapesanan hanya lebih AS$500, pengisar A68 menampilkan mekanisme inovatif untuk pelarasan pengisaran, penjajaran burr dan pembongkaran untuk pembersihan, sambil turut menawarkan pengekalan pengisaran rendah, menurut pembuatnya.

Burr pengisar Femobook A68

Pengisar elektrik mempunyai burr kon 68 milimeter dengan bahagian luar aloi aluminium dan sistem pelarasan bertingkat halus. Julat ini menawarkan lebih daripada 300 klik pelarasan, dengan setiap langkah membuat perbezaan dalam jurang burr kira-kira lapan mikron, menurut syarikat itu.

“Pelarasan bersegmen digital membantu anda melaraskan dengan nombor tertentu, dan itu lebih mudah semasa menukar kisar,” Pakar Pemasaran Femobook Jack Lee memberitahu Daily Coffee News. “Julat pelarasan lebih 300 segmen sesuai untuk semua kaedah pembuatan bir anda dan tidak perlu risau tentang risiko kehilangan skala.”

Zarah pengisar Femobook A68

Satu lagi ciri mekanikal yang ketara bagi A68 ialah mobiliti burr kon dalamnya. Apabila pelarasan pada kisar dibuat, burr gelang luar kekal pegun apabila sistem menaikkan atau menurunkan kedudukan burr kon dalam. Ini bertentangan dengan sistem burr kon lain di mana burr cincin luar diposisikan semula berhubung dengan burr kon pegun, dan menambah kestabilan pada penjajaran untuk sistem “bebas penentukuran”, menurut Lee.

“Aci tengah banyak pengisar dipasang dengan motor dan gear, yang akan menjadikannya bergoyang semasa motor bergetar, menyebabkan ketidakkonsistenan dan pengisaran tidak sekata,” kata Lee. “Kami memendekkan aci tengah, yang membantu putaran set burr dengan toleransi yang kecil. Ia mencapai pengisaran secara sekata, dan gear ditetapkan di atas burr dengan pelarasan berangka luaran, untuk menaikkan dan menurunkan burr apabila melaraskan pengisaran.”

Unit slaid pengisar Femobook A68

Burr boleh diakses untuk pembersihan melalui penyingkiran bahagian tanpa alat yang tidak mengganggu sistem penjajaran. Bahagian boleh tanggal termasuk “unit slaid” yang terletak di antara corong dan burr.

Mengikut saiz dan bentuk burr, set kon 68 milimeter dalam Femobook A68 meletakkannya dalam liga dengan pelbagai pengisar komersial yang dibuat oleh syarikat seperti Compaq, Macap dan Slingshot. Namun kesannya yang padat dan reka bentuk dos tunggal menyelaraskannya dengan lebih rapat dengan pilihan berorientasikan rumah seperti Niche Zero yang dibakar kon 63 milimeter.

Niche juga boleh dibandingkan dengan harga, dijual pada masa ini dengan harga £499 (US$589 pada penulisan ini) sebelum penghantaran. Prapesanan untuk Femobook A68 bermula pada harga promosi NT$15,888 (AS$513 setakat artikel ini ditulis) sebelum penghantaran. Itu akhirnya akan meningkat kepada harga permulaan $610.

Pengisar Femobook A68 1

Femobook akan memaparkan A68 di khalayak ramai buat kali pertama mulai 18 November di Pertunjukan Kopi Antarabangsa Taiwan 2022. Syarikat itu menjangka menghantar kumpulan pertama mesin prapesan kepada pelanggan di seluruh dunia pada Januari 2023.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *