GH Bass Melancarkan Loafers Vegan Weejun Pertama Pertama dari Desserto Cactus Leather

Jenama kasut Amerika GH Bassterkenal kerana memperkenalkan loafer penny pertama pada tahun 1936, mengumumkan ia mengeluarkan dua versi vegan dari Weejun Loafer klasiknya yang diperbuat daripada Pencuci mulut kulit kaktus.

Kemampanan “termaju”.

Dilancarkan untuk Musim Gugur/Musim Sejuk 2022, Cactus Leather Weejun Loafers baharu menampilkan kulit alternatif yang dihasilkan daripada daun kaktus nopal, dan boleh didapati dalam warna Hijau, Burgundy dan Hitam. Loafers termasuk pelapik lembut dan insole kulit kaktus, jahitan berjahit berlilin dan tapak luar Weejuns tradisional yang ringan.

Cactus Leather Loafers boleh didapati di laman web GH Bass dan dijual pada harga $202.

Loafers Kulit Vegan
©GH Bass

Kulit alt yang menarik

Diasaskan oleh Adrián López Velarde dan Marte Cázarez, kulit kaktus Desserto yang memenangi anugerah dengan cepat menembusi dunia fesyen yang mampan sebagai alternatif yang menarik, bebas toksin dan kekejaman kepada kulit.

Selepas pelancarannya pada 2020, syarikat itu ditandatangani perjanjian pengedaran dengan peruncit fesyen global H&M, dan telah bekerjasama dengan pelbagai syarikat utama termasuk BMWGivenchy, Woodwatch dan Everlane untuk menggabungkan kulitnya ke dalam segala-galanya daripada tempat duduk kereta dan tali jam tangan hingga mewah kasut but kanak-kanak.

Desserto Kulit Kaktus
©Deserto

Dalam sebuah temuduga dengan vegconomist, pengasas Desserto berkongsi, “[T]di sini sudah pasti penerimaan pengguna terhadap bahan mampan berkembang secara mendadak di mana-mana. Tambahan pula, permintaan pengguna bukan satu-satunya pemacu bahan mampan. Industri itu sendiri mesti menerima pakai dasar yang mampan untuk berkembang dan terus hidup.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *