Green Boy Group Mengupah Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Interfood Jeroen van den Heuvel sebagai Pengarah Urusan

Pembekal protein berasaskan tumbuhan Kumpulan Budak Hijau mengumumkan ia telah mengupah Jeroen van den Heuvel, bekas Ketua Pegawai Eksekutif pembekal tenusu global Interfood, sebagai pengarah urusan baharunya.

“Saya tidak pernah melihat syarikat berkembang dengan begitu pantas dan mempunyai kesan positif seperti itu”

Selain menguruskan operasi harian Green Boy, Jeroen akan menyelia pengambilan pekerja dan memberikan input strategik untuk meningkatkan aktiviti komersial syarikat.

“Saya telah dihubungkan dengan Green Boy dua tahun lepas melalui lembaga penasihat yang membolehkan saya mengenali syarikat itu dengan baik,” kata Jeroen. “Tenaga dan kreativiti yang dibawa oleh pasukan di Green Boy ke meja adalah menakjubkan. Saya tidak pernah melihat syarikat berkembang secepat ini dan mempunyai kesan positif kepada industri makanan. Sungguh mengujakan dapat menyumbang dengan pengalaman saya dengan cara yang bermakna untuk menyuburkan lagi pengembangan Green Boy.”

Nugget Vegan Budak Hijau
©Budak Hijau

Protein berfungsi

Diasaskan pada 2016, Green Boy membekalkan pelbagai ramuan untuk mencipta daging dan produk tenusu berasaskan tumbuhan yang lebih realistik. Pada tahun 2020, ia dilancarkan Protein Daging Tumbuhan™digambarkan sebagai serbuk protein tumbuhan bukan GMO gred “daging” untuk meningkatkan rasa mulut, pemakanan dan tekstur burger berasaskan tumbuhan, sosej dan banyak lagi.

Pada tahun 2021, syarikat itu didedahkan Plant-Dairy Protein™, serbuk berfungsi untuk meningkatkan kualiti seperti tenusu keju berasaskan tumbuhan, susu, yogurt, mentega dan produk lain.

Serbuk Protein Budak Hijau
© Kumpulan Budak Hijau

“Kami gembira kerana Jeroen menaiki kapal hijau kami,” kata Peter van Dijken, pengasas bersama Green Boy. “Pelayar kami ditetapkan ke arah yang betul yang menyebabkan kapal kami semakin besar dan lebih besar.”

Dia menyambung, “Interfood dan Green Boy adalah syarikat yang serupa dalam kedudukan mereka sebagai pembekal ramuan. Walau bagaimanapun, daripada menumpukan pada ramuan tenusu tradisional seperti Interfood, kami menggegarkan industri dengan bahan makanan berasaskan tumbuhan dan pendekatan pasaran kami yang inovatif. Sebagai sebuah syarikat yang lebih muda, kami tidak sabar-sabar untuk belajar daripada Jeroen bagaimana untuk memupuk pertumbuhan kami secara bertanggungjawab pada tahun-tahun mendatang.”

Pengembangan selanjutnya

Pada asalnya berpangkalan di Los Angeles dan Amsterdam, Green Boy membuka pejabat di Sydney, Australia pada 2021, dan sejak itu telah berkembang ke Hong Kong, dengan rancangan untuk membuka pejabat baharu di Chicago (2023) dan New York (2024).

“Anda tahu, Green Boy adalah lebih daripada sekadar pembekal bahan berasaskan tumbuhan,” jelas Frederik Otten, pengasas bersama dan pemilik Green Boy. “Sejak tiga tahun kebelakangan ini, kami membangunkan protein berasaskan tumbuhan yang sebenarnya berfungsi, yang terwujud dalam barisan Protein Daging Tumbuhan™ dan Protein Tenusu Tumbuhan™ kami. Kami juga menyediakan rangkaian runcit yang popular di AS melalui Produk Green Boy dan kami membina makmal makanan yang luas di Los Angeles. Seterusnya, kami akan membuka Pusat Inovasi Protein yang dipanggil ‘GRIP’ di Los Angeles dan pejabat di Chicago dan New York.”

Pengasas Green Boy
©Kumpulan Lelaki Hijau

Beliau menambah, “Matlamat kami adalah untuk mengganggu industri makanan dengan menjadikan bahan makanan berasaskan tumbuhan lebih mudah diakses dan berpatutan. Terdapat kempen yang akan datang yang akan mengukuhkan kedudukan Green Boy sebagai pemangkin kepada ‘Reformasi Makanan Berasaskan Tumbuhan’. Reformasi Makanan berasaskan Tumbuhan ini memerlukan ‘Reverend’ yang mengurus dan kami tidak mungkin mengharapkan yang lebih baik daripada Jeroen.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *