Greggs Bekerjasama Dengan INI untuk Melancarkan Vegan Turkey dan Stuffing Baguette – vegconomist

rangkaian kedai roti UK Greggs telah bergabung tenaga dengan jenama daging alt INI untuk melancarkan ayam belanda vegan dan baguette pemadat untuk musim perayaan.

Baguette mengandungi goujon ayam belanda berasaskan tumbuhan dengan sage dan kerak bawang, bersama dengan kuah vegan dan sos kranberi. Tersedia di semua 2,200 lokasi Greggs, ia merupakan perkongsian kedua rangkaian dengan INI, selepas kedua-dua jenama itu mula menawarkan baguette ayam goreng selatan vegan awal tahun ini.

Satu lagi pilihan Krismas berasaskan tumbuhan pada menu di Greggs ialah bakar perayaan vegan, yang pertama kali ditawarkan pada tahun 2021. Bakar pastri puff mengandungi kepingan mycoprotein Quorn, bola pemadat bijak dan bawang, serbuk bacon vegan dan sos bijak dan kranberi.

Greggs telah berusaha untuk mengembangkan rangkaian vegannya sejak 2019, apabila produk berasaskan tumbuhan pertama rangkaian itu — segulung sosej — membawa kepada peningkatan besar dalam jualan.

pembakar perayaan vegan
© Greggs

INI memasuki kategori baharu

THIS telah mengumumkan pelbagai pelancaran dan kerjasama produk baharu pada tahun 2022, menjadi rakan kongsi berasaskan tumbuhan pertama untuk peruncit jalanan WH Smith yang telah lama bertapak pada bulan Julai. Jenama itu memasuki kategori snek masin pada bulan Jun melalui perkongsian dengan jenama puff chickpea HIPPEAS, dan turut melancarkan makanan siap sedia pertama dan alternatif daging beku tahun ini.

“Mempunyai pengendali yang besar dan jenama yang dikagumi kerana Greggs mahu bekerjasama dengan kami adalah besar. Ia adalah satu kenyataan mengenai kualiti produk yang kami hasilkan,” Andy Shovel, pengasas bersama THIS, memberitahu Warta Barangan Runcit. “Ia juga mencerminkan pelaburan berterusan dan permintaan untuk makanan berasaskan tumbuhan. Kedua-duanya [co-founder] Pete dan saya secara peribadi sibuk dengan perkongsian ini.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *